טמפרטורות.

RoyBO

New member
טמפרטורות.

מה הטמפ' הרצויות ל: 1. מעבד. 2. HD. 3. כרטיס מסך. 4. זיכרון. *הודעה זו הינה בגדר אופצייה לטיגלון.

Aדי

New member
זה משתנה ממחשב למחשב...

אם כבר לציין את הדגם של הנייד, ואז מעלות במנוחה ובעומס... סתם לדוגמה כרטיסי מסך לניידים יכולים לסבול עד כ- 120~ מעלות...

RoyBO

New member
טוב לדעת!

bar666xp

New member
תלוי בשימוש כמוון אבל...

בגדול הכל בנייד סביב ה40-45 מעלות. בשולחני סביב ה35-40 מעלות. למה ההפרש הזה תישאל... כי בנייד יש פחות חלל כדי שיתפזר בו החום. אילו מעלות מנוחה אידאליות. כשמדובר על מעבדי פנטיום/ATHLON וכור/TURION... סלרון/סמפרון תוסיף עוד כ5 מעולת... למה כי המה שעושים החזקים יותר בלי שהאמפ' תזוז בקושי מעלה בסמפרון/סלרון היא תעלה כ2-5 מעלות וזה תקין לגמרי. דיסק קשיח שוב משתנה מעוד לפי שימוש בזיכרון וירטואלי ומה עובד ברקע... אבל ברוב המקרים במנוחה {עבודת WINDOWS} הטמפ' באיזור ה40-45 מעלות. כ.מסך/GPU שוב משתנה לפי השימוש בו איכסטה לדוגמה לדעתי חונקת כ.מסך ללא הצדקה עם כל ה.. אלק ממשק גרפי חדיש {הגנוב לגמרי מUBUNTU לדעתי האישית}. נ.ב. זיכרון?! יש לך חיישן לחום הזיכרונות? תחלס שיעלו באש למי איכפת

RoyBO

New member
אוקי תודה רבה.

סה"כ נראה לי שהנייד שלי הוא המחמם הרישמי של החורף.

Aדי

New member
בניידים לגיימרים או High-end...

המעלות הרבה יותר גבוהות, כנ"ל לגבי נייחים.

bar666xp

New member
מה הקשר?

במנוחה כולם +- במעלות הללו!!! ברור שאם תפעיל משחק 3D הטמפ' טסה כמו טיל בליסטי כלפי מעלה... ALL ECROS THE BORD בין אם זה יהיה המעבד HDD כ.מסך הכל יעלה בטמפ' אבל במנוחה גם אם זה פנטיום M ובין אם T7### הטמפ' הנורמלית/אידאלית 40-45 מעלות... דיסק קשיח 250G או 60G במהירות 7200RPM או 4200RPM במנוחה טמפ' נורמלית /אידאלית 40-45 מעלות.... מערכת הפעלה גרפית כמו לינוקס או XP אילו גם בסבירות של 99% הטמפ' שתקבל... עם איכסטה כניראה תקבל כ5-10 מעלות יותר.. למה שאל את MS הם הגאונים שבישביל ממשק חרטה צריכים מחשב תיכנון ויצור פצצות אטום.

Aדי

New member
קשור...

מחשבי גיימרים ו- High-end באים עם יותר חומרה הדחוסה בתוך המארז, כך שהרכיבים משפיעים אחד על השני יותר, המאווררים מוגדרים להכנס לפעולה מאוחר יותר מאשר נייד רגיל. מספיק שיש לך כרטיס GPU חזק שהחום שלו ב- idle הוא כ- 60-65 מעלות, אתה תראה את כל החומרה מסביב גם חמה יותר (אם זה אומר שהחום של ה- CPU הוא 50-55 והדיסק הקשיח 45-50).

bar666xp

New member
ממש ממש לא...

דווקא בניידי גיימרים יש דגש עצום על הוצאת החום של בCPU ושל הGPU כמה שיותר מהר... תחשוב 2 שניות על מה שאמרת... ותבין גם לבד למה בדיוק הפוך הוא הנכון. ואני יתן לך רמז קטן חום גבוה = סכנה לרכיבים = מחשב איטי = כל מה שגיימר לא יסבול שניה וחצי ויפול על כל מי שיש לו יד ורכיב ובמחשב.. אתה יודע כמה תלונות הגיעו לAMD, לאינטל, NVIDIA ולATI לדרייברים שלא הופיעו כלל באתרי היצרנים של החומרה... OEM שמו_ אי אמו למי איכפת תביאו דרייבר
מחשב לגיימר אם אני לא רואה את הGPU/CPU וHDD על מקסימום של 43 מעלות במנוחה אני לא נוגע בו עם מקל!!! וביכלל אם הציפ-סט מתחמם מעל 45 מעלות אומר למוכרן שימכור את הדבר הזה לאסקימוסים בארץ לא צריך מבערים בנייד. או לסיכום בדיוק הפוך ניידי HIGH-END צריכים תמיד להיות בטמפ' נמוכה יותר מאילו המיועדים לאינטרנט אופיס ושות כי מחשבי גיימרים הטמפ' מרקיעה שחקים בזמן עבודה {3D} אם מערך הקירור אינו טופ שבטופ המחשב יתקע ואף יאתחל ואפילו ירוץ כל שני וחמישי למעבדה!

Aדי

New member
בתור אחד שמחזיק מחשבים כאלו...

גם נייח וגם נייד, וקצת מתמצא בנושא, אני אומר לך שיש לך טעות, אבל נראה שעלול להתחיל כאן ויכוח שכנראה לא יסתיים, אז נסכים שאנחנו לא מסכימים ונמשיך הלאה...

bar666xp

New member
בתור אחד שמסדר את המחשבים הללו שמוכרים לאנשים

ואומרים להם שהמעבד לא חם זה בסדר גמור שהוא על 50-60 מעלות ואחרי משחק המחשב לא זז אם לא כבר במהלכו... בו נומר זאת כך... הכל עיניין של תיכנון נכון או לקוי... אני יגיד לך את זה כך הנייד שלי עד היום עוד מריץ משחקים {נכון שלא את האחרונים אלה ישנים יותר}... עם מעבד AMD ATHLON 3200 64BIT עם מעבד גרפי 9600/9700 של ATI {שהוא AGP אגב}... החום מעבד לא עובר את ה65 מעלות 2 שניות אחרי סגירת המשחק... ברור שבזמן משחק הוא מזיע
הGPU לוקח לו כ5 שניות לחזור לטמפ' עבודה סטנדרטית = מקסימום דקה אחרי ששיחקתי משחק 3D שקרע את הCPU ואת הGPU המחשב חוזר לתיפקוד רגיל כאילו הודלק לפני 5-10 דקות... אם הHDD ניתחן אין לו מערך קירור והתגובה שלו או יותר נכון ההאטה שלו מורגשת מעוד במיוחד שהוא מלחתחילה 4200RPM... אם הזיכרון אין ממש בעיה הוא רכיב שדיי עמיד בהשוואה והוא מתקרר יפה מעוד במיוחד אם הוא בריקבת טעלות הקירור ו/או איזור ""פתוח""... אחת הסיבות שאני לא אוהב שממקמים בנייד את חריצי הזיכרון למעלה בדיוק מתחת למקלדת ולא את שניהם בתחתית ושתיראה כמו רשת כדי שהחום יפלט החוצה. השולחני גם הוא שימש פעם למשחקים כשGFORCE 2-3 נחשבו לאפשריים
הטמפ' שלו בדיוק כמו הGFORCE 5 שביקר בו לתקופה קצרה.. ובדיוק כמו כל כ.מסך אחר שהיה מתוכנן כראוי ו/או עבר שיפוץ מערך הקירור כדי שיהיה בטמפ' הנכונה/יעילה.. תפנים דבר אחד או 2 שהוא/הם חוק בל יעבור... ביצועים = יצור חום!!! רכיבים חמים = ירידת ביצועים!!! וכן נייד המיועד לגרפיקה 3D ושות חובה מערך קירור חזק, חובה טמפ' בזמן מנוחה אופטימלית.. החלום של גיימר המשתמש בניידים זה לראות נייד שהטמפ' עבודה של המעבד בו תיהיה 36 מעלות +- מה שתקבל אחרי החלפת צלאות קירור ומאוורר למעבד בשולחני.

Y. Welis

New member
חום אגב הוא אחד הדברים ששוחק דיסקים יותר

מדברים שאינם מהלומות פיזיות, כך שכדאי לפקוח עין על הטמפ' שלו. מעל 50 מעלות הבלאי שלו יואץ, והסיכויים לכתיבה שגויה גדלים (לרוב בזמן כיבוי המערכת ותקלת missing NTLDR או משהו דומה בזמן ההפעלה).

bar666xp

New member
אאל"ט רוב הדיסקים עמידים עד 55-60 מעלות..

והמקסימום טמפ' עבודה היא 65 מעלות מעבר לכך אפילו בתוכנות כמו SPEEDFAN תיראה את מד הרר&טר מושפע.. כלומר במקום שהעמידות/טקינות תעמוד על איזור ה95+ היא תרד. אבל בהחלט אין הצדקה שHDD יעבור את ה50-55 מעלות אפילו במשחקי 3D.

למעלה