טלפתיה?

Rus Almighty

New member
אם אין שום רכיב בגופינו...

שמטרתו היא רק לשדר מידע בקרינה אלקטרו-מגנטית אז אין שום טלפתיה. כי אין אנו יודעים על תופעת לוואי של איזה שהוא חלק בגוף אשר משדר משהוא. ולשם מה הטלפתיה אם אנו יכולים לדבר??? לגוף שלנו יש כבר אמצעי תקשורת מספיק מפותח. ואם היתה טלפתיה אז לא היה כל הבדל בינה לבין דיבור רגיל. הטלפתיה מוגדרת רק על ידי אנשים פרנוים אשר מנסים לתלות את הלא מובן במיסתורין. בדיוק,טלפתיה זה משהוא שאחרים יכולים לתקשר אחד אם השני בעזרתו בלי שאתה תוכל "לשמוע" זאת.

kanetil

New member
אבל

אנחנו כבר יודעים לזהות פעילות מוחית לפי הפליטה האלקטרומגנטית שלה! זה העקרון של סריקות מוחיות למיניהן... ואם נעזוב את נושא בני האדם, למה שלא תהיה טלפתיה אצל להקות דגים/ציפורים לדוגמא? זה יכול מאוד לעזור להם...

אורן51234

New member
הנושא כבר עלה פעם ../images/Emo19.gif

התקיים פעם ניסוי על טלפתיה בחיות אחרות. מחקר אחד דן בשאלה זו בדגים. לקחו שתי בריכות דגים וחיברו חוט חשמלי בניהם. החביאו אוכל בקופסא אטומה במקום מסויים בבריכה אחת. הדגים באותה בריכה מצאו את האוכל לפי הריח. לאחר מכן החליפו את הדגים בין הבריכות רק שהפעם הכניסו את האוכל לקופסא אטומה כך שלא ידלוף ריח האוכל. הדגים שהוכנסו לבריכה מצאו מיד את האוכל למרות שלא ראו אותו והוא לא הדיף ריח. בבדיקה שנערכה נמצו זרמים חלשים שנוצרו בחוט שבין הבריכות- אולי תקשורת טלפתית. על המסקנות הללו ניתן להתווכח כי הם לא חד משמעיות (לפחות לפי דעתי) אבל בהנחה שמדובר בטלפתיה כאן הטווח הוא מים ולא אויר. כמו כן מוחו של דג לא מסובך כמו זה של אדם. (זיהוי תבניות?) את המסקנות אני אשאיר לך.

kanetil

New member
זרם חשמלי?

אני לא ממש זוכר אבל נדמה לי שאותות חשמליים לא עוברים כמעט בכלל במים - לא בגלל זה צוללות משתמשות בסונאר ולא מכ"מ? בכל מקרה ניסוי מדהים, הצליחו לחזור עליו? העלו פתרונות אחרים לאיך הדגים מצאו את האוכל? (חוצמזה - לא אמרו פעם שלדגים יש זכרון של כמה שניות בלבד?)

Rus Almighty

New member
הכרישים מוצאים את טרפם בעזרת...

חישן לזרמיים חשמליים אשר בנוי בתוחם. הכריש יכול למצוא את טרפו בעזרת זרמים שמיצר הגוף של הטרף. והצוללות לא משתמשות במכ"מ כי הגלים שלו (גלי רדיו אם אני לא טועה) לא עוברים במים (נבלעים) המים שקופים בעיקר לספקטרום האור הנראה.

kanetil

New member
שתי הגדרות.

ההגדרה בסיסית (שלא קשורה לטלפתיה בהגדרתה אבל אפשר להתחיל ממנה) - היכולת "לחוש" כי קיים בסביבה יצור נוסף על ידי (ללא אחד מ5 החושים הידועים). אם נרצה להרחיב אז אולי נגדיר את זה כיכולת לחוש את מוחו של אחר ולהפיק ממנו מידע אשר מגיע למודעות (מידע ויזואלי/זכרונות/רגשות/מחשבות וכו').

Rus Almighty

New member
שאלה לי אליך..

כשאתה מתחשמל. באיזה חוש אתה מרגיש זאת??? לפי הגדרתך זאת טלפתיה (ואני לא חושב שזה זה). בדיוק אותו הדבר קורה אם חום.

למעלה