טללי, רציתי לשאול

nutmeg

New member
טללי, רציתי לשאול

מה החלטת לקרוא?? השרשור היה מרשים, ואני בטוחה שאת חלק מהדברים כבר קראת - ובכל זאת אני סקרנית: עזרו לך ההמלצות? ומה בחרת לקרוא בסופו של דבר?

רגע, רגע

שלי עדיין לא סיימה להיזכר בספרים שהיא רוצה להמליץ עליהם וטל - הוא פשוט רצה קו מנחה....... נראה שהוא הולך להכין לנו הרצאה על העדפותיו הספרותיות של הישראלי הממוצע

shellyland

New member
אם תחכי עד שאני אכלה

יכלו ימייך. עוד לא למדת שאני עובדת אסוציאטיבית? ובכלל לא התחלתי לכתוב שם ספרי שירה וספרי הגות שהיו תופסים לפחות עוד שני שירשורים. אגב, היום קניתי שני ספרים, אחד על הגות פמיניסטית ("פמיניזם זה לכולם") ואחר על קריאה חתרנית נשית (לא זוכרת מה שמו כי הוא באוטו, אבל משהו כמו "נשים קוראות נשים"). מבטיחה לעדכן אתכם אם יהיה מעניין. וראיתי עוד ספר מעניין על המדף של שמעון זנדבק (וסליחה אם אני מאיית את שמו לא נכון) שקוראים לו "מזשיר" (מתוך "תרומה צנועה לתיאוריה של הפואטיקה" של אבידן) והוא נראה לי מעניין ביותר, רק שכספי לא הספיק לי. מישהו רוצה לקנות לי מתנה?

shellyland

New member
ועוד משהו (מי אמר אסוציאטיבית?)

למנהלים: אני חושבת ששירשור הספרים ראוי להכנס להודעות הממולצות.

giulietta

New member
מזשיר

ספר נהדר. חסכי וחזרי לחנות. (נאמר בלשון ציווי, אך מדובר בהמלצה, חמה מאד, בלבד).

shellyland

New member
את מוכנה לפרט קצת יותר?

קיבלתי על עצמי את הציווי ואני מאוד מודה לך. הספר סיקרן אותי מאוד ובאמת רציתי לקנות אותו, אבל היו סדרי עדיפויות אחרים. אשמח לקבל עליו המלצה יותר מפורטת.

giulietta

New member
כמה מילים

לצערי, הספר איננו לפני כרגע ואני כותבת מהזכרון. שם הספר (שגם את שם מחברו איני זוכרת, רק יודעת שהוא עוסק בהוראת שירה באקדמיה אך אינו משורר בעצמו) "מזשיר" נלקח משירו של זוז אבידן "מזשיר": "שיר הוא דבר שאני קובע שהוא שיר לאחר שאני כותב אותו כשיר או כלא שיר אבל מפרסם אותו כשיר ועכשיו תקבעו מחדש מזשיר". ובזה בעצם עוסק הספר, בנסיון להבין מהם הקריטריונים הנדרשים לשיר כדי שייקרא "שיר". בפרקי הספר המחבר עוסק במרכיבי השירה (דימויים, מטאפורות, מקצבים, חריזה ועוד ועוד), מביא תאוריות שונות וממחיש את דברין בהמון דוגמאות. כל זאת בשפה עדכנית וגישה פתוחה. זהו למעשה מעין מדריך להבנת שירה או אפילו, לנועזים, לכתיבת שירה. בתור חובבת מילים שאיננה באה מהתחום התתענגתי מאד מהספר ואשוב להתענג עליו כשנחובר שוב יחדיו

shellyland

New member
את זוכרת באילו תיאוריות הוא עוסק?

אם לא הבנת את זה עלי קודם, אני פריקית של כל מה שקשור בפילוסופיה של הספרות. אני מאוד אשמח אם אחרי שאקרא את הספר נוכל לקיים עליו כאן דיון ביחד. וחכי שתופס עוגב יחזור - בכלל תהיה חגיגה!

giulietta

New member
אני לא יכולה להשיב לך

בלי לרענן את זכרוני בעיון חוזר בספר. אני זוכרת רק שהוא מעמת יפה שירים שנקלטו בתודעת הקהל כ"שירים", גם אם לא עמדו בקריטריונים הקלאסיים, עם תאוריות שונות. למעשה, הוא מדגים איך הגבולות של השירה התרחבו מאד ואיך עדיין נדרשת חוקיות מסוימת. את בהחלט צודקת, זה חיבור שיפרנס יפה דיון רחב. (יצאתי מהחושך אל האור, מקווה שעכשיו אין שגיאים...).

giulietta

New member
ועכשיו אני רואה

שאת ציינת את שם המחבר.
רושמת לפני לישון קצת יותר הלילה.

shellyland

New member
אם כבר מציינים את הפאדיוחת שלך

(או בעברית: קבלי תיקון!) שם השיר של אבידן אינו "מזשיר" אלא "תרומה צנועה לתיאוריה של הפואטיקה" והקטע שאת הבאת הוא רק בית ראשון מתוך השיר, שבתיו הנוספים בנויים כהערות המחבר על כל מילה ומילה בשיר ופרושים על פני דפים רבים. אחד השירים הטובים ביותר שלו אך גם מן המגלומנים שבהם. אבידן טיפוסי.

shellyland

New member
טוב, יותר ויותר את משכנעת אותי

(כאילו הייתי צריכה שכנוע) שביום ראשון אני רצה לחנות הספרים הקרובה לביתי. המשך יבוא.

גנגי

New member
וואו, שלילנד!

אני מבינה שבארבעה החודשים האחרונים עבר על הצומת שלך מהפך תרבותי מי ישורנו... במקום הפלאפל יש עכשיו בטח גלריה לאמנות מודרנית. במקום מאפיית הפיתות - חנות ספרים יד-שנייה עם קפה קטן, ובמקום באסטת האבטיחים - מכון ללימודי שפות. לא ככה? "חנות הספרים הקרובה לביתי"! הרגת אותי!

shellyland

New member
למה? מלחה נורא קרוב לביתי!

אפילו לך אין חנות ספרים כל כך קרובה לבית!

כמו שציינה שלי

השרשור הזה ראוי להיכנס לרשימת המועדפים. לא את כל המומלצים קראתי ומבין אלה שקראתי לא מכולם התלהבתי (ע"ע "האלכימאי") אבל אני אשמור לי את הרצף הזה כ-reference ואעשה בו שימוש תכוף. יש לי יותר יותר זמן ואנרגיה לקרוא ואני מחזיק מחברי הפורום חבר מומחים ורחבי אופק ואין לי מקור טוב יותר לשאוב ממנו המלצות. האחרים מוזמנים לעשות כמותי.

shellyland

New member
לקרוא זה החלק הקל

אני מקווה שברור לך שתצטרך לחזור אלינו עם דיווחים לאחר שתכלה? אם משהו מאלה שהמלצתי עליהם נשא חן בעיניך אמור לי ואביא לך למפגש. ובאופן אישי לך אני ממליצה גם על הספר: סוגיות יסוד בשש-בש למתחילים. ניתן להשיג בכל שוק.

למעלה