טלכו התותח

אאא109

New member
אם יש דבר אחד שאי אפשר לומר על טלכו

זה שהוא שיחק את המשחק בצורה גרועה. אפשר לחלוק על הגשיה שלו אפשר לומר שהוא שחצן (למרות שאני חושב שלא( אפשר לומר שהוא לא פיזי ועוד ספקולציות של אנשים אבל אי אפשר לומר שהוא לא שיחק טוב. מבחינתי גם שיחק הכי טוב. הוא יצר בליינסדים גדולים מאוד במשחק וגם שלט בתחילת האיחוד. הוא שקחן טוב אולי הכי טוב (אבל םה אתם כבר יכולים להתווכח איתי למרות שאני כבר בטוח בזה).

Matsman

New member
נכון מאוד

וכן, גם הבנאדם מאחורי השחקן משחק מבחינתי תפקיד- טלכו רוצה לתרום את הכסף לפתיחת מוסד רפואי אלטרנטיבי שזו אצילות נפש שאין כמותה. לעומתו ליאורה צריכה את הכסף בשביל לממן עורכי דין למשפטים עם הגרוש השני שלה בארצות הברית. מה נשמע יותר טוב ומה פחות טוב- אתם תכריעו.

yellow38

New member
טלכו עשה מהלכים ששי וליאורה לא עשו

וגם לא יכלו לעשות כי אין להם את הכישרון של טלכו. שי וליאורה לא היו לשכנע את אביגיל לבגוד בטל ירוק ובטומי שי וליאורה לא היו מקבלים את הפירגון הגדול באי הדחויים וגם ליאורה התפעלה איך זה שגבר יחיד לא הודח מול 6 נשים. אפילו שי פירגן לטלכו אחרי התרגיעל שעשה לאביגיל וליאורה כשהוא גרם לליאורה להדיח את אביגיל במקום את שי. טלכו הערים על ליאורה והציל את שי.

יש משתתפים יותר אמידים מטלכו

שלא היו תורמים אפילו חלק מהפרס ובטח שלא את כול הפרס. טלכו הוא לא אדם מאוד עשיר וזה עושה את התרומה שלו ליותר אצילית כי זה מראה שיש לו לב זהב.

Matsman

New member
איך אפשר שלא להתרגש מהאיש הזה ?

זיו יודע שאני אוהב אותו מאוד, והוא השחקן שהכי הצחיק אותי והיה הפייבוריט שלי. לדעתי הוא איש גדול ובאמת משהו מיוחד. אבל גם היה ברור שעם כזאת גישה אין מצב שהוא יזכה בקולות המושבעים. לכן בתחילת המשחק הייתי בעד שי, כשראיתי שהוא אסטרטג טוב שעולה על שאר המתמודדים. כשראיתי את ההתנהלות של טלכו בשבט הדחויים, כבר הרחתי שיש לנו פה תותח שעוד ירה הרבה פגזים במשחק הזה. כשהוא חזר כבר לא היו יותר שאלות. היה ברור לי מי הפייבוריט שלי. זיו של המשחק היה איש שמאוד קל לריב איתו ומאוד לא קל להתחבר איתו, שלא לדבר על לקנות את אמונו, וטלכו הצליח לחבור אליך ולקנות את אמונו במהירות האור. בפרק האחרון זה כבר היה הרבה מעבר לספורט. טלכו לא עשה למתמודדים בתוכנית בי"ס. להם הוא כבר עשה בי"ס מזמן, והיטיבה לתאר ליאורה: " טלכו הכי חכם פה, הכי תחמן פה", "טלכו עבד על כולנו בעיניים". הוא עשה בי"ס לאריק. הוא הראה לו שאפשר לנצח גם בלי להשניא את עצמך על אחרים ובלי לקנות לך אויבים. הוא הראה שאפשר להיות שחקן תותח, ועדיין להשאר טוב ולא עוין. במשימה האחרונה היה ברור שליאורה תנצח כי בניגוד לשלושת הבנים כפות הרגליים שלה יכלו לעמוד על הפלטפורמות, בעוד שהבנים החזיקו את עצמם עם הידיים. טומי("זה הרגע המכריע שחיכינו לו יותר מכל. אני מוכן להשקיע מאתיים אחוז, כדי לנצח את המשימה הזאת", "אני מחבק את העמוד הזה כמו שאני מחבק את אמא שלי") ושי("זו משימה הכי חשובה בחיים שלי") הצהירו שזאת המשימה החשובה בחייהם והם לא הולכים להפסיד. כולם(מלבד ליאורה) נאבקו, אבל רק טלכו הראה שכוח הרצון שלו גדול משל כולם. החזיק בעמוד עם יד אחת מול שתי הרגליים והיד של ליאורה, ושאג מכאב כמו אריה אמיתי. לא נכנע. ניצח את שני הבנים שהתיימרו להיות חזקים ממנו, והראה שהוא מוותר רק מתי שהוא רוצה, ונאבק עם האמת שלו עד הסוף. שאל אותו גיא- טלכו, מה אתה חיפשת כאן ? "זאת אחלה הזדמנות להתבונן על החיים שלך קצת מהצד. זה הפסק זמן מהחיים, מהמרוץ המטורף הזה, רגע לפני שהוא מסתיים בעוד חמישים שנה בלי שנעצור לרגע בצד. אז זאת ההזדמנות להתבונן ולנסות להתבגר, לפני שאתה מזדקן." "אני לא בדיוק האיש השרירי. אף פעם לא הייתי הביריון הגדול. כפוף קצת, אבל זה לא אומר שאני מוותר. זה לא אומר שאני לא יכול להלחם כשאני רוצה". טלכו לימד אותם מה היא באמת רוח ספורט. "מה זה רוח ספורט ? זה לא רק לנצח. זה להתמודד עם היכולות של עצמך." בניגוד לשלושת האחרים שמפאת הנחיתות המשחקית מצאו לנכון ללכלך עליו, הוא דווקא העדיף לפרגן: "עומדים פה שלושה נמרים, ונמרה אחת" ליאורה, במקום להחזיר מחמאה לטלכו, העדיפה להעליב ולמכור שקרים גם ברגע האמת. העדיפה לשקר גם לצופים בנוגע למידת הנעליים שלה, כאילו שאין לנו שכל ועיניים ואנחנו לא רואים שהרגליים שלה קטנות בחצי משל שלושת הבנים, ושהם נאחזים עם הבהונות בפלטפורמות, והיא עומדת עם כף רגל מלאה ונוחה. העדיפה להעליב את טלכו: "שקרן"," זחל". הראתה לנו את פרצופה האמיתי בפעם המי יודע כמה. טלכו קנה אותי כבר מזמן, אבל אחרי המשפט הבא, החלטתי שאני חייב לפגוש אותו. "מהיום שאני זוכר את עצמי אני נלחם במקומות של משימה בלתי אפשרית. עבדתי עם ילדים שחלו במחלות סופניות, ונלחמתי להגשים להם משאלות. במקום שאנשים לא נתנו סיכוי, אז אני כן נתתי תקווה. ואני נלחם עם המציאות, נלחם עם החיים. שום דבר לא בא לי בקלות." מודה שבכיתי. בפעם הראשונה שראיתי את זה, ואח"כ כל פעם מחדש. שליאורה תשאר עם האהבה העצמית המוגזמת והגאוותנות הבלתי נדלית שלה. אני אוהב את טלכו.

אאא109

New member
אהבתי מה שאמרת

הוא בחור טוב אני אומר כבר עכשיו מבלי להכיר אותו,רק לפי משפטים כאלו! ואני מאמין שאלו היו ווידוים מכל הלב. אני אוהב אותו,כי גם אני לא הכי חזק פיזית ולא הכי שרירי ואני צריך להתאמץ בכל דבר כדי להצליח. אבל תתכונן עכשיו לתגובות של יפי נפש שמאמינם שהתוכנית הזו היא שיקופית לחיים ויבואו להשמיץ את טלכו במקום להודות שהוא שחקן מעולה ואיש טוב. יש אנשים שלא ראו אפילו עונה אחת אמריקאית וחושבים שצריך להיות הרקולס כדי לנצח את המשחק... או שיש פה אוהבי ליאורה שמנסים להוציא את טלכו השקרן הכי נורא...אבל זה בחיים לא יצליח להרהר את כמה שאני אוהב את השחקן הזה בהישרדות.

Matsman

New member
כל הכבוד על הדברים מהלב../images/Emo23.gif

בין אם יזכה ובין אם לא(ואמן שיזכה), אני בעד לארגן מפגש עם טלכו. מי בעד ?

Mark902

New member
צודק,

הוידויים שלו הם מהלב, לא משנה כמה יכחישו. הילדות של הבנאדם מזכירה לי את שלי...

Mark902

New member
../images/Emo45.gifתגובת זהב. מסכים איתך בגדול

והוצאת את מילותיי מפי. טלכו הוא המלך הבלתי מעורער, אני מאוד אוהב אותו. הבנאדם מדהים באישיותו וגם במשחק. אין שורד במשחק שאני מזדהה איתו כמו טלכו, פשוט אין.

cover121

New member
אני גם מסמפט את טלכו

אחרי עליות ומורדות לאורך המשחק. בפרק האחרון בולט במיוחד שיש בו עומק אינטלקטואלי ואינטילגנציה חברתית שלא מספיק פרק אחד או שניים בשביל להכיל אותה וכמו שהוא אומר בראיון שלו, לא בטוח שריאליטי כמו הישרדות הוא המסגרת הנכונה להציג אג'נדה חברתית כזו שהיא כ"כ לא מיינסטרמית ויוצרת המון אנטיגוניזם כלפיו(היהירות וההתנשאות שלו לפרקים בהדחות של זיו וליעד למרות מודעות עצמית גבוהה, הרצון לשחק משחק אסטרטגי-חברתי בלבד כשהדגש הפך להיות לוויתור שלו במשימות. יכול להיות שזו העריכה ויכול להיות שזו הצגה לא נכונה של המשחק שלו). ולדעתי, אם הוא יתעלה על עצמו ויציג בצורה נכונה את משחקו ויודה בטעויותיו יש לו סיכוי לא רע לנצח, כי הוא שלט על הרבה אספקטים במשחק. אבל, אני לא אוהב את דרך הצגת האירועים של חלק מאוהדי טלכו כלפי דרך המשחק של ליאורה, כפי שאתה עושה, בצורה לא אובייקטיבית ומגמתית. ליאורה עשתה לא מעט טעויות, אין בכך שום פקפוק, אבל מכאן ועד לשלול את המשחק שלה ואת הישגיה מול המשחק של טלכו- מוגזם וחד-צדדי. עד ההדחה של זיו הטעויות העיקריות שלה היו משיכת האש כלפיה, אבל המומחיות שלה הייתה גם להעביר את אש ההדחה למישהו אחר-וזה משהו שצריך להעריך במשחק כמו הישרדות, מבלי להיכנס לפרטים הקטנוניים של הריבים בינה לבין ריקי ואינה כי שתיהן לא היו טליות שכולן תכלת. ליאורה הייתה מהתחלה על הגריל בגלל חולשתה הפיזית ולעיתים הייתה מאוסה חברתית- פה בפורום ביקרו אותה על קוטריות יתר- אבל זה לא דבר שהפריע לה שניסתה אסטרטגית לבנות בריתות עם אנשים שהתלוננה עליהם. אני אמרתי את זה ואחזור שוב שלדעתי ליאורה הוציאה מעצמה צד תוקפני מכיוון שהרגישה שמתגבשת סביבה קליקות שהיא לא מצאה איתן מכנה משותף(אינה-ריקי-אביגיל, שי-זיו-חנוך) וניסתה למנוע את הדחתה הבלתי נמנעת בתוקפנות הזו. הטענה המרכזית של רוב מבקריה היא שליאורה היא פמניסטית במסווה, אבל אי אפשר לשכוח שעוד בהתחלה היא הייתה מחוברת לגברים ולא קראה לשום ברית בנות, בין אם לא הסתדרה בנות שבטה ובין אם התחברה יותר לבנים בשבט. זיו ושי הדיחו בשבט קאראו רק בנות עד לעירבוב השבטים כשהם מנצלים את חולשת הבנות להתאגד, אז לדעתי זה טבעי שליאורה הרגישה מאוימת, מה שהביא אותה להדחה של זיו(ולניסיון להקים ברית בנות עד להדחה הזו, על אף שאני חושב שהיא עצמה לא באמת התכוונה שהיא תמשיך איתה עד הדחת אחד מהגברים בברית הדומיננטית). ההדחה של אביגיל- קרדיט בלעדי לטלכו, ומה שגרם לליאורה לנסות להדיח אותו כי היא התחילה להבין את האסטרטגיה של טלכו. ההדחה הכפולה לא נתנה לליאורה להוכיח נאמנות לברית הנותרה ולהיות תלויה בטלכו ובשי ובסופו של דבר גם בהדס, שאיתה גם רבה גם בסוף. מכאן המסקנה היא המשחק החברתי שלה היה די גרוע ושל טלכו רוב הזמן היה בהרבה יותר טוב(עד לפיינל 5 בתקריות שהיו עם טומי ושי)- עם זה אני מסכים. אבל פיצתה על כך בשני חסינויות רצופות- וזה די משעשע שאתה מציין יתרון של משימה כלשהי אחרי חמש וחצי שעות. גם אם המשימה הזו לא הייתה הוגנת כפי טומי ושי(ועם כל הכבוד, אני לא ממש מרחם עליהם אחרי העליונות של גברים בהישרדות במיוחד במשימות של כוח סבל)- הרגל של טלכו לא נראית לי בהרבה יותר גדולה מזו של ליאורה... היא רשמה ניצחון מאוד יפה עליו ולנסות להוריד מערכו לא נותן יותר למשחק האסטרטגי של טלכו. דבר אחרון, המשחק של טלכו העלה תיסכול אצל כל המתמודדים, לא רק אצל ליאורה. אני מסכים שהטענות נגדו היו צריכות להיות מנוסחות ולהיאמר אחרת אבל בנסיבות של המשימה הזו ולקראת סוף המשחק אני רואה בזה נסיבות מקלות ויותר חשוב לי שבדיעבד ליאורה מבינה את הטעות שלה למרות התנגחות השנויה במחלוקת בטלכו, ובכל מקרה שלא מוריד מהמשחק שהיא שיחקה.

NP16

New member
איזה שקרן אתה!!!!

אתה מסמפט את טלכו ואז אומר את כל הדברים האלה על ליאורה?? גועל נפש!!!! אסור!!

Matsman

New member
ובהרחבה

*לא הייתה עריכה לא נכונה של ההפקה. זו אכן הייתה האסטרטגיה של טלכו. הוא לא רצה להיות מסומן כחזק בשבט, ולכן לא לקח משימות. במשימות הקבוצתיות הוא כן התאמץ. *ליאורה הצהירה לכל אורך התוכנית שהיא פמינסטית ובלי הפסקה דיברה על ברית בנות, דבר שלא הצליחה לעשות אפילו פעם אחת. היא דיברה למצלמות על ברית בנות אבל בשבט כל הזמן נדבקה לגבר אחר. גם בהדחה היחידה שהיא הייתה המובילה, עשתה זאת יחד עם טומי. *זו לא הטענה נגדה. הטענה נגדה היא על ההתלכלכות הבלתי פוסקת שלה על טלכו. טלכו שהיה שחקן הרבה יותר טוב ממנה והשתמש בה איך שרצה. היא כעסה על כך שגבר עושה בה מה שהוא רוצה, אז קיללה אותו ולכלכה עליו במקום להגיד לו כל הכבוד. הוא לעומתה החמיא לה על (מעט) הדברים הטובים שהיא עשתה במשחק. *הסיבה היחידה שהמשחק של טלכו העלה תיסכול בקרב המתמודדים היא שהוא עשה להם בי"ס, ולהפסיד זה מתסכל. עם זאת, זה לא הגיע לרמה בה הכעס עליו בא מתוך עוינות, כפי שקרה עם אריק.

Matsman

New member
ותעשה לי טובה

משימה על עלייה לגמר צריכה להיות שווה בפני כולם. לא יתכן שלליאורה יהיה יתרון כל כך גדול על פני הגברים, שהיא תוכל לעמוד בנוחות והם יצטרכו להחזיק את עצמם עם הידיים. מתחילת המשימה ועד מהדורת השבט היום דיברו על היתרון הזה שלה. אין מה לפרגן לה, המשימה הזאת הייתה מכורה והיא ניצחה ברמאות.

למעלה