טליה!!! :-(

טיפ-טיפ

New member
טליה!!! :-(

בזמן האחרון לא היתה לי שום הרגשה, תחושה, כלום, אני מרגישה כאילו שכחתי את הכל, חישת הנסתר, שמיעת הנסתר, ראיית הנסתר, ואני נהיית לחוצה כל הבוקר ובצהריים ובערב, אבל כשאני הולכת לישון אני בשלווה ואני מצליחה להירדם בשניה. מה זה אמור להיות? את זוכרת שסיפרתי לך שאני שמעתי זכוכית שנפתחת, סקוצ` שנפתח וטלפון שזז? היום אני שמעתי זכוכית נפתחת בבית שלי איזה 5 פעמים, וזה מתחיל להפחיד אותי. מה זה מיסטיקה? אוהבת!! טיפי.

Tal_Ya_Tal

New member
ראשון-ראשון ואחרון-אחרון

טוב, טיפי, יש לנו כל מיני תקופות. ישנן תקופות בהם אנו קשובים יותר ושמים לב יותר לדברים ואז את יכולה לשמוע הרבה קולות. אבל אם את מתחילה לפחד, ברור שאת עוצרת את זה באופן תת מודע. ישנה טכניקה של מדיטציה, שכשמתרגלים אותה, שומעים כל מיני קולות. המטרה היא להגיע אל הצליל האולטימטיבי. הצליל של הבריאה. המושג מיסטיקה נגזר מהמילה היוונית `מיסטיקוס`. כלומר, סודי. מיסטיקה משמעה מסתורין, תורת הסוד והנסתר. הקבלה, יש בה מיסודות המיסטיקה. היא נקראת `מיסטיקה יהודית`. מפני שבמשך דורות רבים היא הייתה `תורת הסוד` והוגבלה רק לתלמידי חכמים שעברו את גיל הארבעים. מיסטיקנים היו מאז ומעולם. אלו הם אנשים, לעתים בעלי תואר של רבנים, העוסקים בהכנת קמיעות למיניהם, בנומרולוגיה ובגימטרייה והרבה מהם אמונים בעצם על תורה עתיקה מסוג אחר, הנקראת מאגיה. המילה מאגיה, נגזרת מהשורש הלטיני מאגוס, או מאהה, שפירושו בסנסקריט (הודית עתיקה) גדול. והכוונה הייתה ל``חכמים שמשרתים בשירותו של אלוהים``. לכן, מוצאה של המאגיה הוא מן הדת. בעוד שהמטאפיזיקה דנה בדברים שמעבר לעולם הפיזי. זהו מדע פילוסופי החוקר את הסיבה המעניקה צורה. את סוד הבריאה. את מהות הנפש ואת הנשמה ואת העקרונות הנעלים ביותר והמופשטים ביותר המצויים ביסודו של כל מדע. המטאפיזיקה התפתחה בקרב הוגי דעות ואנשי רוח בכל העולם, התפתחה הקבלה יותר בקרב העם היהודי, ללא קשר לדת, כפי שהחרדים תופשים אותה. אפלטון למשל, סבר שהמאגיה היא דרך לשרת את האלים ועל כן למד אותה. מאגיה היא מדע עתיק המבוסס על הבנת היכולות ``העל טבעיות`` של הטבע. אנשים העוסקים במאגיה יודעים לקשר בין אנרגיות של האינטליגנציות הנצחיות לבין העולם המוחשי של הצורות וליצור דברים המבוססים על החוקים הקוסמיים, שהם מעבר להבנתו של האדם הקונבנציונלי ושנראים בעיננו כפלא. לסיכום, כשהמטאפיזיקה מתגלה, נעלם המסתורין. נעלמת המיסטיקה. הכל הופך להיות גלוי ומובן. L&L TALYA

morning star

New member
לפי מיטב ידיעתי

שלום טליה! לפי מיטב ידיעתי וכן לפי המקורות מהם אני שואב (בין לקסיקון הדתות של דביר ובין ספרי המאגיה והמיסטיקה המטיילים בביתי), המילה מאגיה מקורה בפרס (שאכן, יושביה הפרסים במקורם הינם משבטי הינדו והינדו-אירופאים שוני). המאג היה הכהן בדת זאראטוסתרא... שלך MS הנווד

Tal_Ya_Tal

New member
נכון מאד,B-) MS

נכון שהמאגיה התחילה בפרס, אצל כוהני הדת הפרסיים ומשם בא השם מאהה. (`גדול`), ששונה אחר כך למאג. (אבל יתכן שהפרסים הקדמונים דברו אף הם סנסקריט, שהייתה שפת הקודש של הכתבים ההודיים.) האופנישדות והוודות, שלפי עדויות מסוימות הם קדומות מן התנ``ך בהרבה, הגיעו בשפה הסנסקריט. (לפי אמונת ההודים, בראהמה, (הבורא) נתן להם אותם. L&L TALYA

למעלה