טליה מתוקה שלום...

Natushka

New member
טליה מתוקה שלום...

מה נשמע? אם אינני טועה, היו ליבעיות להיכנס לפורום בימים האחרונים ואני מקוה שזה טכני וזמני. אני רוצה לשאול אותך אם יכול להיות שאני מפחדת להיות מאושרת, כי זה נשמע לא אמיתי, הרי מה שבני אדם רוצים יותר מכל זה להיות מאושרים?!? אבל כשאני מרגישה עליזה וקלילה מיד עולים בי רגשות אשם: איך את יכולה להיות מאושרת כשהמצב בעולם כ``כ עגום, וגם בעולם הפרטי שלי, הקרובים אלי לא מאושרים וכל מיני כאלה מפקחי איכות למיניהם... שעושים את החיים ללא קלים בכלל?? אני מדברת על רגשות האשמה שלי כמובן. האם זה מציאותי וזה קורה או רק לי?? אור ואהבה נתי

spidush

New member
נטושקה שלום

אל לך להרגיש ``אשמה`` להיות מאושר הרי זוהי אחת ממטרתנו העיקריות. יש להבין כי השינויים החיצוניים מתחילים קודם כל מבפנים אנו הרי האדריכלים של חיינו. העולם מצוי בתהליך של שינוי ולפני כל שינוי יש חוסר איזון ולכן אנו המודעים צריכים להמשיך במסענו כי כל שינוי שלנו משנה את הסביבה הקרובה והרחוקה גם יחד. היי מאושרת וחלקי האושר עם הקרובים לך וגם כאן בפורום כי המילים שאני קוראת כאן הן מופלאות ואם כל אחד שנמצא בעיצומו של תהליך משתף את היתר הרי אנו נשכרים מכך. האם לסבל נולדנו תישאלי? הרי התשובה המוחלטת היא לא - העולם יתאזן מתי שהוא היי מאושרת והמון אהבה תישלח לך מהיקום אור ואהבה לכל

Natushka

New member
ספידוש

שלום לך ובוקר טוב! ראשית כל, תודה לך על דברייך והתייחסותך. אני מסכימה איתך שכל אחד מאיתנו צריך להיות מודע לעצמו ולסביבתו ולנסות להיות כמה שפחות תלוי בגורמים חיצוניים. עצמאי ושלם עם חייו ועם החלטותיו וכמובן להיות אופטימי, אלא שעד שאני מצליחה להיות אופטימית ועליזה פתאום קורה משהו, בום טראחח העולם השתגע, ואני מרגישה שזאת חוצפה מצידי להיות מאושרת!! אבל אין ספק שצריך להמשיך ולנסות וכמובן להפיץ את זה סביב כי אומללות מושכת אומללות ושמחה מושכת שמחה!! קשה להאמין כמה קשה לאנשים לראות מישהו שמח ולשמוע דברים מלאי אהבה וטוב ולא בגלל שהם לא בסדר אלא פשוט משום שבאמת שכחנו את זה, איך להיות שמחים! נתי B-)

Tal_Ya_Tal

New member
היי נתושקה B-)

או. קי. את לא היחידה עם בעיות הכניסה לפורום. זה קורה כל פעם מחדש בזמן האחרון. לגבי האושר, לזריס, שהוא ישות מוארת, אומר, שאושר הוא המצב האולטימטיבי שאתו הגענו לעולם הזה. הוא אומר שזהו המצב האולטימטיבי בטבע של כל הממלכות, כגון: ממלכת המחצבים, ממלכת הצמחים, בעלי החיים וגם אנו. א ב ל , בניגוד לשאר הממלכות בטבע, אנחנו חשבנו,שזה משעמם!!! משעמם להיות מאושר.לכן, המצאנו לנו איזשהו מבוך, או משחק פאזל, משהו כמו הקוביה ההונגרית, שבו אנו יוצאים מתוך המצב המאושר שלנו, רק על מנת לשאוף לחזור אליו. עד כאן, הכל טוב ויפה. הלא כן?!? אך מה שקרה, נתי יקירה, זה שאחרי שבלגננו את `הקוביה`, שכחנו איך מסדרים אותה שוב ב ח ז ר ה ! ! ! וזה, כשלעצמו, ע צ ו ב נ ו ר א :-( מעבר לכך, מה שקורה אצלך באופן אישי, במפה, יש בך אופטימיות רבה ותקוה. אולם בכל זאת, החיים אינם עונים על הציפיות ומאכזבים. יש בך איזה תום ילדותי ובישנות מה. נעים להמצא בחברתך ויש לך נכונות לעזור לאחרים. אך ``הנשמה שלך רגישה`` בצורה קיצונית, כך שקל לאחרים לנצל זאת ולהפעיל לחצים. ביחסים קרובים, ישנה חשיבות גדולה לבטחון ונאמנות. אך גם הרפתקנות וסקרנות גדולה לגבי המתרחש. ישנו איזשהו קוצר רוח, שאינו מניח לדברים להתקדם באורך טבעי. כך שיש נטייה לדחוק באירועים ולהפריע לעתים, למהלך התקין של העניינים. השינוי יבוא עם ההבנה, שישנו זמן למכביר במסע האינסופי דרך הנצח. שעלייך לתת אמון מלא בתהליכי החיים. יש בך עידון, רגש ומודעות למתרחש בסביבה. אולם החיים אינם נופת צופים ואנשים רבים נותרים אדישים לנוכח הקשיים ואינם מגלים עניין או מגיבים כצפוי. יש לך יכולת להשקיף מבחינה אובייקטיבית על החיים, נטייה להתבודדות ולהימנעות מלהשתתף או להתחייב לגבי הסביבה. יש לך מודעות עצמית, כמודעותו של שחקן על במה, היודע שהוא משחק את החיים. יש לך תחושה, שמעט מאד אנשים יכולים להבין את רגשותייך, את גישתך האישית ואת רעיונותייך. יש בך מחד גיסא,מוסר ויושר אישי, הימנעות מניצול ותועלתיות. כמו גם ניקיון אישי וטוהר מידות. אולם מאידך, אינך מתייחסת ברצינות לזולתך. היות שכך, זה גם מה שמשתקף אלייך בחזרה. אז מה את מתפלאה? L&L TALYA

Natushka

New member
וו`או!! :cool:

בוקר טוב... אני קצת נבוכה מהעובדה שמישהו שלא ראה אותי מעולם ולא מכיר אותי, יודע על נבכי נשמתי... יקח לי קצת זמן לעכל הכל, אבל הכל נכון ומאוד פנימי וחבוי עמוק... בנוגע לאושר: אני יודעת שהמצב הטבעי שלנו הוא להיות מאושרים, אבל יקח לי קצת זמן להפנים זאת. אגב, התיאור שכתבת נפלא ומאוד ציורי ובהיר!! אני יודעת שהעולם יהיה מקום טוב יותר, ברגע שכל אחד מאיתנו יהפוך את עולמו הפרטי לטוב יותר, רגוע, מאושר ומחובר אלא שאין לי סבלנות, כמו שכתבת... ואני יודעת שאני צריכה להפסיק לשפוט אנשים ויפה שעה אחת קודם.... אז כל תהליך גדול מתחיל בצעד אחד קטן והמודעות היא צעד רציני וחשוב, אז לפחות התחלתי במשהו... שיהיה לך ולכולם יום נפלא תודה נתי

נרקיסית

New member
מניסיוני

סיפור גן עדן ועץ הדעת (זה בא בחבילה אחת קומפלט) נטושקה אני יודעת על עצמי שבחצי שנה האחרונה מאז תחילת המהומות בארץ, אני יותר מודעת לכמות הכאב והסבל שיש בעולם. תחושת אחדות הניגודים על כל גוניה. פתאום גם רעידת אדמה בצד השני של העולם ממש גורמת לי להזדהות ולכאב. ועכשיו עם כל הידע שצברתי כיצד אני בוחרת להתמודד עם זה. מה שאני יודעת, זה שלי טוב וכשאני יותר שלימה עם עצמי, יש לי הרבה יותר מה לתת לאחרים. (ודאגות פשוט.. לא עושות לי את זה) בעינין שפיטה. אני חושבת שיש להבדיל בין שפיטה לדעה. אני לא שופטת אנשים, אני לא מוסיפה מושא של רע או טוב. או שמתאים לי או שלא מתאים לי.

Natushka

New member
נרקיסית, גם אני מודעת

ואני פשוט לא אוהבת לשמוע חדשות!! זה עושה לי רע וגורם לי לאבד את האמון במין האנושי, לשמוע את כל הזוועות האלה. מצד שני, אני יודעת שיש גם הרבה אהבה בעולם ללא תנאים והרבה חמלה אמיתית ואני משתדלת לדבוק באמונה הזאת ולא ברגש השלילי. ובעניין השיפוטיות שלי, לא אכחיש שפעם היה לי קל לעשות זאת ועשיתי זאת מבלי מודעות, אבל היום שאני מנסה להיות מודעת לעובדה שכולנו שונים ודומים ואסור לשפוט אף אחד אלא לנסות לעזור או סתם להיות בשביל... אור ואהבה ותודה! נתי

davyav

New member
היי טליה :cool:

היי טליה. בקבלה קיים עקרון שמשקובע את תוצאת התהליך היא הזרע שלו. ז``א מה שהוכנס לתחילת התהליך קובע את תוצאותיו. אם אנחנו מתחילים משהוא באהבה ,בשמחה אם רצון לעזור ולהשפיע תוצאה תהיה חיובית אם אנחנו מתחילים משהוא בכעס ,בדיכאון ואחוזים במחשבות אגויסטיות אז התוצאה לא תהיה מוצלחת. לפי כך תוצאת הייקום שלנו על-פי לזריס היא ...שעמום??? קבלה מלמדת שסיבה לבריאה הייתה שונה משעמום. מה דעתך? שיהיה לך כל טוב :cool: דוד

Tal_Ya_Tal

New member
לא, דוד, B-) הייקום מושתת על אהבה

לא, דוד, B-) נראה שלא הבינות את כוונתי. הייקום אמנם מושתת על אהבה. זו הייתה כוונת הבריאה מלכתחילה. ועל כן, המהות שלנו היא אהבה. אינסופית. והיו (עדיין יש) בנו תכונות מופלאות של קסם ורוך, התרחבות וזהר אינסופי,בדיוק כתכונתיו של אבינו, שהוצאלו לנו. אולם, פעם, הבן (אנחנו) נרדם וחלם חלום.חלום של נפרדות, של פחד, של דאגה והענשה כי בספר כתוב, `ויפל אלוהים תרדמה על האדם` (בראשית ב`;כ``א) אך אין מקום בתנ``ך אשר מזכיר או מעיד על התעוררות האדם מתרדמתו! ועל כן אני מאמינה, דוד, שאנו ישנים `שנת ישרים` עד עצם היום הזה!!! ובשנתנו המתוקה, אנו חולמים חלום. את חלום היקום הלזה על הקוטביות שבו. ולא רק בקבלה מזכירים את גוף הזרע. גם ביוגה. ובפילוסופיה ההודית ישנו גוף הזרע, גוף הסיבה וגוף התוצאה. B-) אנחנו הם אלה שבראו את השעמום!!! ואין קשר בין עשיה שלנו- שנובעת ממחשבה שאנו ממגנטים על פי רגשותנו לבין הזרע או הכוונה הנעוצה בבריאת היקום, שהיא אהבה מוחלטת. אהבה ללא תנאי L&L TALYA

נרקיסית

New member
דויד

דברת על ``קארמה``. תקרא את ה``בהגוד גיתא``, תפשט את הסיפורים. להודים יש שורשים שונים משלנו. (אנחנו (גזע שמי) אנשי אדמה). כולנו מחפשים את הסיבה שמאחורי, והרי חייבת להיות סיבה שהביאה לתוצאה.

davyav

New member
היי נרקיסית B-)

מה שלומך B-) ? אינני מומחה גדול באסטרולוגיה ,אבל למדתי ממוראי שיהודים מקושרים למזל גדי(שהוא מזל האדמה). אסמך אם תספרי לי טיפה על ``בהות גיתא`` ועקרונותיה. אור ואהבה דוד

CAT4

New member
ומה איתך עצמך???

את מספרת כי כל פעם שאת מרגיה אושר אז עצבות נוחתת עליך בגלל סיבלם של האחרים בעולם. אני מבין את זה. אני לא מקיר אותך כל כך הרבה. אבל הייתי אותר שיש לך אישיות של נתינה אין סופית. אבל את שוככת שתי דברים. אחד הנתינה צרכה לתחיל מימך כלומר היתנה מרגוף השני המרגיש לגוף הראשון הפיזי. כלמור ניתנה פנימית ואר כך ניתינה חיצונית. ושתיים אנחנו במערכת גדולה ובמערכת זאת כל דבר משפיע ומושפע האחד מהפני כלומר כאנישם אחרים מרגישים רע אנחנו הם יפיצו את ההרגשה הזואת בסביבתם ואם אנחנו נירצה בזואת אנחנו נרגיש בזואת**. ואם אנחנו נרגיש טוב אנחנו נפיצ גואת בסביבה שלנו ואם הלל ירצה בזואות הוא ירגיש בזואת. ככה שהרגשת הכלל מטמעת ביחיד ולהפך. ** כמו אךל לנו לקחת אלינו את ההרגשה הזואת אלה רק להגדיש אותה לידנו כי עם ניקח אותה אלינו היא תהפוך לחלק מאיתנו. Y.G.A the CAT יוסי גור אריה

Tal_Ya_Tal

New member
נצחיות מודעת ;-) CAT

היי יוסי גור אריה, לא כל כך הבינותי מה כתבת כאן, ואף אינני בטוחה למי מתיחסים דבריך. נראה, שלאחרונה, אתה ממהר מאד בכתיבתך ואותיות רבות `מחליקות לך` או מחליפות את מקומן וזה מקשה מאד על הקריאה ומקשה מאד את ההבנה. זה קורה לכולנו מידי פעם, כי ככה זה כאשר מקלידים במהירות, בהקלדה עוורת. אבל בבקשה, בואו נשים לב, יותר כולנו זה מתחשב יותר ומועיל יותר לכולם. טוב, אז בעצם, אני חייבת לך תשובה (מהעמוד הקודם) על נצחיות מודעת. בקשת הסבר: בחידתך, דברת על כך שאין עבר, עתיד והווה. הנווד הוסיף שגם את יחידת הזמן הקטנה ביותר נתן לחלק ועל כן, אין הווה, כי ``האמת מתחילה היכן שהזמן והמקום נגמרים`` כלשונו ואני, לאחר איפוק רב, על פי בקשתך, אמרתי שהייתי מכנה זאת: ``נצחיות מודעת`` ובכן,``נצחיות מודעת`` היא מימוש המהות הנצחית שלנו. של קיום במודעות טהורה של אושר מוחלט מתוך הכרת נצחיותנו. ללא זמן, מרחב, סיבה ותוצאה כלומר: ישנו העצמי המוחלט. אשר ממנו נובע ניצוץ כמו מאש. הניצוץ הזה, הוא ה א ג ו -תחושת הנפרדות. מי אשר אינו במודעות, מזהה את עצמו עם עצם כלשהו ברגע שזה מופיע. אין הוא יכול להשאר ללא התקשרות שכזאת. התקשרות זו, מקורה בבורות.אך אם נטייה זו של האגו תחוסל, הוא ישאר טהור ויספג אל תוך מקורו. יש ביכלתנו להפריד את עצמנו ממה שהוא חיצוני. אך לא מזה אשר הוא אחד אתנו. האגו אינו אחד עם הגוף לכן,יש להיות מודע לכך במצב של העירות. המודעות לכך נקראת: ``נצחיות מודעת`` להיות מודע, לחיות ב נ צ ח היכן שהזמן והמרחב מסתיימים ;-) L&L TALYA

CAT4

New member
יופי הצלחת לבלב אותי לגמרה

קראתי את המיכתב שלךשלש פעמיים. וזהו הפעם הראשונה שאני קורא יותר מפעם אחת. ואני מעבד אותך בדיוק בו ניכנסת המילה אגו והחיבור לעצם. עד שם הבנתי את מה שאת מנסה להסביר לי. אני מקווה.. אבקש מימך הסבר יותר מפורט של הדברים. וסליחה על הכתיבה המשובשת שלי בעבר. Y.G.A the CAT

Tal_Ya_Tal

New member
מה כל כך קשה CAT? B-)

נצחיות מודעת, היא הכלה עצמית. הכלה עצמית היא התמזגות עם העצמי העליון. יצירת יחסים ישירים בין העצמות המודעת (ה``עצמי העליון``) לבין תחושת הנפרדות (ה``אני האנושי``, האגו). להיות אחד עם האחדות המוחלטת. זאת היכולת להכיל את הנוכחות האלוהית שלנו בתוכנו, במודע. זוהי הוויה. נוכחות.להיות נוכח. להיות ב``כאן ועכשיו``.זהו מצב של ההכרה, שבו אנו מודעים למתרחש סביבנו באופן מוחלט. מצב של ערנות מוחלטת, שבו אנו מביאים את שדה התהודה האנרגטי שלנו בשלמותו, אל שדה התהודה של העכשיו. להוות. להיות הווה, כמו יהוה, ההווה בשלמותו. וישנה השאלה הנצחית: העבר, כבר א_ין, העתיד--עדיין ואני-מניין? ;-) L&L TALYA

אלדר

New member
טליה אני הבנתי אותך טוב.....

ובכל מקרה הסברת את זה טוב מאוד וטליה אני לא יכולתי כל כך לכתוב פה לאחרונה בגלל מנהלי האתר את כותבת בו ובגלל בעיות המערכת בכללי עכשיו יש לי שם אחר וטליה על המספר שלי השארתי הודעה למעלה בשבילך אז תתקשרי אלי בבקשה ואת מסבירה טוב רק יש בעיה אחת לרוב אין לי הרבה זמן לקרוא הכל וההסברים שלך אם די ארוכים בלי לפגוע טליה זה קצת יותר מידי ארוך בשבילי ואם את יכולה לקצר קצת יותר אני מודה לך בכל מקרה

CAT4

New member
בלי לפגוע

אבל מה שאתה לא מספיק לקרוא את שהוא ניראה ערוך מידאי אז אתה פשוט לא מוכן(מנטלית) לקרוא. וכשתכל המידע הזה יגיע אילך Y.G.A the CAT יוסי גור אריה

אלדר

New member
אז מה????

יוסי מה רצית להגיד???? ``וכשתכל המידע הזה יגיע אליך`` אז מה אם הוא יגיע אליך? אני האיתי לומד מין המידע הזה והאיתי קורא אותו כמה פעמיים אבל מה אתה רצית להגיד כשהוא יגיע..... מה???????

davyav

New member
היי נתי

אני מאוד מבין אותך.הסבל של האנשים האחרים גורם לך הזדהות ואת ממש מרגישה אותו.את רוצה להיות איתם , להקל עליהם, לעזור להם. השאילה אם לאות ההזדהות איתם את לא תהי מאושרת האם זה יעזור להם? המשחק החיים שלנו ממולא במשמעות של עקרון נורה חזק ונורה פשוט ``אהבת לרעך כמוך``.כל יום מהחיים שלנו אנחנו חייבים להעביר בעזרה,השפעה,אהבה.להתנתק מהרצון לקבל לעצמנו ,לחשוב על האחרים,לעזור לאחרים. אך איך נעשה את זה ? ומה זה באמת אהבת לרעך כמוך? הרעיה שלנו היא מוגבלת על-ידי חמשת החושים.כאשר אנחנו מתמקדים בעולם הפיסי אנחנו מתמקדים בחלק קטו מאוד של המציאות. הקבלה קוראת לעולם הגשמי עולם של האחוז 1. כל המטמטיקה,פיסיקה,כימיה וכו....זה רק אחוז 1. כאשר אדם מתחיל להתחבר לעולמות רוחניים הוא מתחיל בהדרגה לגלות עוד ועוד. אך התלמידי רוחניות המתחילים שכומונו צריכים להבין שאנחנו לא רואים הרבה.שאנחנו עדיין מוגבלים בראיה שלנו והחוכמות שלנו לא שוות יותר מדי.ומה שנראה לנו כטוב ,כעזרה ,כנכון הוא לא בהכרח כזה! אם כל הרצון שלנו לעזור לאנשים אנחנו צריכים לשאול את עצמנו האם מה שאנחנו רוצים לעשות או מרגישים לוקח אותנו לכיוון הנכון? אולי אנחנו לא רואים את האמת כי אנחנו חסרי רגישות ואולי להפך כאנחנו רגישים מדי. תשאלי את עצמך מהיכן היגיע התחושת האשמה שלך? האם היא מקדמת אותך לאור ,או אולי היא הגיע מצד השני? נתי את הרי רוצה לעזור לאנשים להיות מאושרים.אז תחשבי על עוד משפט . ``אין אדם יכול לתת מה שאין בו`` שיהיה לך אור אהבה שמחה ואושרררררררררררררררררר :cool: :cool: דוד

Natushka

New member
היי דוד

קראתי את מה שכתבת לי וזה מאוד ריגש אותי, כי נראה שקלטת בדיוק מה שעובר עלי, שקשה לי קצת להאמין בכוונות הטובות ביקום ואני יודעת שזה לא בסדר מבחינתי, כי אנחנו, הפרטים הם אלה שישנו את הכלל ואת העולם בעצם... המשפט: אין אדם יכול לתת מה שאין בו, הוא מאוד חזק ואמיתי וגם מכוון: כל כמה שנראה לי אנוכי לנסות לגרום לעצמי אושר, אני צריכה את זה כצעד הכרחי וראשוני אם אני רוצה לעזור לאחרים ולגרום להם אושר!! אני חושבת שתחושת אשמה היא נחלת העם היהודי באשר הוא, לא? וגם לעניות דעתי, ואני מתנצלת מראש אם דבריי יפגעו במישהו/מישהי: נשים חיות עם תחושת אשמה חזקה מכל מיני סיבות, הרבה יותר מגברים אבל זו רק דעתי. תוצאה של חינוך, של נורמות שנקבעו בחברה, או אולי גנטיקה, אינני יודעת!! תודה רבה דוד, ושיהיה לך יום כתום כמו שמנטי אומרת. נתי

למעלה