היי אתי../images/Emo42.gifהרונים הם../images/Emo140.gifהאותיות
הפיניקיות העתיקות. השתמשו בהן כמו גלופות חקוקות באבן בהתחלה ואחר כך חרטו אותן על לוחות עץ קטנים.למעשה הם מעין כתב יתדות קדום מפיניקיה. משם עברו אבני הרונים ושמשו במסורת הסקנדינבית העתיקה כלי להדרכה, אבחון וחיזוי בדיוק כמו קלפי התארו במסורת הקלטית. לי יש אבני רונים שקניתי בזמנו בחנות EQUINOX (לאסטרולוגיה) בלונדון שנראים כמו אבני דומינו ועל כל אחד מהם מצוירת/חרותה אות מוזהבת. פרט לרון אחד שנשמר חלק.'בלנקו'. הרונים הגיעו עם ספרון הדרכה קטן באנגלית, שמסביר על דרכי הפרישה שלהם. ישנם 25 הרונים וישנן כמה דרכי פרישה. הפופולרית שביניהן היא הוצאת שלושה רונים - עבר, הווה עתיד (כמו בתארו) או שאפשר לסדר אותן במעגל כאשר שניים מופיעים במרכז. האמת היא שלא התעסקתי אתן כל כך.(אינני נמשכת לקלפים או לאמצעים מסוג זה בעבודתי, היות שהאסטרולוגיה היא כל כך מקיפת כל שאין לי צורך בכלי אבחון/יעוץ נוסף) מה שכן, לעתים מעניין לראות את ההקבלה בין השיטות השונות. נפגשתי ברונים כמה וכמה פעמים בדרכי הרוחנית. לפני כ 15 שנה, כששימשתי אסיסטנטית ב'קורס בניסים' היה שם בחור שחרט את סמלי הרונים על קריסטלים. מאוחר יותר כעבור 14 שנה, בסדנת תקשור שעברתי, היה למנחה סט של רונות עם ספר הדרכה מאותו מקור שלי יש את קלפי המאייה. על כן, הרגשתי צורך לרכוש אותם בשלב מסוים ומעט עבדתי אתם. גם הם בדומה לאורים והתומים, או לאיי צ'ינג עובדים כמו אוראקל. למעשה, ישנו ספרון קטן בעברית הנקרא 'הספר הקטן של הרונים' בהוצאת 'אסטרולוג' שנכתב על ידי אלי מורג. (
זהירות, יש ל
נטייה להתפרק
) הוא מביא מידע בסיסי ביותר על כל רון ורון. הרונים אינם דומים כלל לשפת האור. אם זו הייתה שאלתך. שפת האור אינה משמשת לחיזוי/יעוץ והדרכה. שפת האור היא כלי שבאמצעותו אנחנו יכולים להרכיב את המציאות שלנו אחרי שהיא כבר אובחנה. שפת האור 'יוצרת מציאות' הרונים מפרשים אותה. (את המציאות כווניתי) הסמלים של שפת האור הן אבני בנין של 'המציאות' המתהווה בעוד שהרונים הם שפה לכל דבר. למעשה אלו הן האותיות של השפה הפיניקית העתיקה, שדומה מאד גם לאותיות השפה העברית הקדומה (ארמית?!?) אל ידוע בדיוק איך הן התגלגלו לסקנדינביה, אך משם הם הגיעו לעולם באמצעות הויקינגים
כפי הנראה.
L&L TALYA