החומר נשלט ע"י הרוח, הרוח
עדיין נשלטת ע"י החומר, שני הגורמים נשזרים זה בזה, וקשורים זה בזה... ולהלן הוכחה: אדם שיילך וייקח תרופה מדכאת למרות שאין לו מושג מה אותה תרופה עושה, עדיין תהיה לו אותה הרגשה שמקבלים לאחר אותה תרופה. הוא יכול לא להאמין באותה תרופה, הוא יכול לטעון שהתרופה לעולם לא תשפיע עליו את השפעתה האמיתית... אך בכל זאת התרופה תשפיע עליו. לעומת זאת אדם שישתמש בנפש שלו, אשר לכאורה אינה קשורה כלל לגוף כן יוכל להשפיע על הגוף הפיסי באמצעות דמיון מודרך, מדיטציה, הרגעה עצמית ועוד שיטות שמקורן בנפש עצמה. הנפש והגוף שזורים אחד בתוך השני (למיטב הבנתי) דרך הצ´אקרות, ואכן כאשר נחסמת זרימת אחת הצ´אקרות אכן הגוף מתחיל לאבד את הברק ואת כוח החיים. וכן להיפך
כאשר הגוף חוסם בעצמו את הצ´אקרות ע"י רגשות שליליים ופעולות שליליות, הנשמה עצמה מושפעת מכך - אני אעצור לרגע, ואף אומר שפגשתי אדם שזיהיתי אצלו מין עיוות במחזור החיים או אף עיוות בנשמה עצמה כתוצאה ממשהו שקראתי לו "מוות התקווה" (אני עתה לאט, לאט, מחזיר את העיוות לתיקונו) - אמנם זה נשמע מגוחך, אך לאחרונה אני מסוגל להרגיש חסימה בכוח החיים אצל אנשים מסויימים ולפעמים אף לזהות את מקור החסימה. עכשיו, בין אם הנשמה עצמה היא כלי בידי החומר הפיסי, או בין אם היא כלואה בתוך החומר הפיסי... היא נמצאת איתנו בכל שלבי החיים, ונכון שהיא נפרדת מהגוף הפיסי עשרות הבדלים, אך עדיין היא מחוברת אלינו, היא איתנו, היא שלנו כמו שאנחנו שלה ולכן אתן הקדמה, ואראה כיצד אני רואה את החיבור בין הנשמה לגוף: בסדרה חלל עמוק 9, קיים סוג מסויים של זן שנקרא טריל. אותו טריל משמש פונדקאי לטפיל מאד יקר ערך, אותו טפיל אינו יכול לחיות את חייו לבד וחייב להיות משולב עם טריל, הטפיל הינו בעל מחשבה משל עצמו, ואף מספר שנות חייו גדול פי כמה וכמה מחיי הטריל. ברגע שבו הטריל מת, הטפיל מועבר לטריל אחר - אשר הוא נהיה הפונדקאי החדש. אותו טריל חדש, נהיה מודע בצורה מסויימת לטפיל שקיים בתוכו וסופח לתוכו את כל המחשבות והרצונות של הטפיל... הטריל והטפיל מתחילים לחשוב יחד, ואין מחיצה ביניהם, כך שהטפיל והטריל מחוברים יחד, חושבים יחד, הזיכרון שלהם נהיה זהה חוץ מהעובדה שלטפיל קיים זיכרון הרבה יותר חזק אך הגוף של הטריל אינו יכול לגשת אליו. כיוון שהטריל והטפיל חושבים ביחד, המחשבות שלהם זהות, והמחשבה שלהם מורכבת בדומה לגלגול נשמות (והם אף משווים את החיבור למין גלגול נשמות) ממחשבה עיקרית אחת של הטריל, והדי מחשבות וזיכרונות שהגיעו מהטפיל... אך שוב להזכיר, הטפיל והטריל חיים יחד, חושבים יחד. לדעתי הנשמה והגוף נמצאים יחד באותו Level, לנשמה הזיכרון, המשאבים, והקישור הרוחני, אך היא מוגבלת בעקבות המוח האנושי - מחוברת אל המוח האנושי. המחשבה של המוח האנושי היא אותה מחשבה של הנשמה. המחשבה של הנשמה היא אותה מחשבה של המוח האנושי, אך ברגע שננסה לגשת בחזרה אל אותו זיכרון של הנשמה, כל מה שנמצא זה הדים, צל של זכרונות שלעיתים לא ניתן אפילו לראייה. אני, כשאני מסתכל דרך העין השלישית, אני לא משתמש ב"שירותי" הנשמה...
אני אותה נשמה, המחשבות שלה הן המחשבות שלי, ולכן הגישה אל הנשמה, ששייכת לי, ואני שייך לה הינה ישירה דרך הגוף הפיסי (הצ´אקרות). כמובן, הכל נאמר ברוח ההבנה שיכול להיות שאני טועה, אך לפי הניסיון שלי והבנת הדברים, כך זה מתבצע, או לפחות בדרך דומה. בברכת מדורות אש נוצצות למרחקים
A Strider