המאסטרים הנעלים
המאסטרים הנעלים הם מאסטרים שחיו בעבר עלי אדמות כמונו, אך במשך תקופות חיים ארוכות השלימו את המשימה ואת הסיבה להוויתם כאן וחזרו אל מקורם האלוהי.היות שבעבר היו בעלי גוף פיזי כמונו, כיום הם שוכנים 'בעולם גן העדן' או המישור האתרי(גן עדן הוא מצב של תודה. של אושר מוחלט) ולכולם יש גופי אור
הם באים מכל האזורים, התרבויות והדתות והם מאוחדים במה שאנו קוראים "האחווה הלבנה הגדולה" המונח 'לבנה' אינו קשור בשום אופן לגזע (שימי לב בארה"ב מקורו של האתר-יש רגישות גבוהה לאפליה גזעית בין שחור ללבן)אלא לאור הלבן המופלא האופף אותם. כשישיות נעלות(שהגיעו להארה רוחנית)חפשיות לגמרי מן ה'קארמה השלילית'(הנגדית) הן יכולות לבחור איפה על ביקום הן רוצות לשרת. הן יכולות להמשיך להיות מקושרות עם ארץ, או לעבור לשרת בעולמות אחרים. רבים מן המאסטרים הנעלים בחרו להישאר בקרבת נשמות שמצויות ב'ארץ'ולהנחותן לדרך של התפתחות הנפש והתעלות עצמית(הארה רוחנית)שהם בעצמם השיגו בשלמות. הם מורי אמת של האנושות, המנחים את האבולוציה הרוחנית של אלה הרוצים להתאחד מחדש עם התודעה האלוהית (התודעה המוחלטת) או עם אלוהים. המאסטרים הנעלים עובדים אתנו להראות לנו את הדרך לשלום, אמת והארה. לחלקם יש 'סדנאות אימון רוחני' באוקטבה האתרית הסובבת את ארץ שלשם אנו יכולים ללכת ללמוד. אפשר לסוע ל'רטריטים' הללו עם גופי הרוחי או אתרי שלנו. כאשר הגוף הפיזי שלנו נם את שנתו. גם למלאכים ולאלוהים יש 'רטריטים' משלהם שלשם אפשר להגיע ולקבל הצתה של אור, ריפוי,ברכה, 'תיקון' וחיזוק שיעזרו לנו בחיי היומיום למלא אחר המשימה היחודית שלנו בתכנית האלוהית. המאסטרים הנעלים העובדים מאד בקרבה עם האנושות נקראים הכוהנים של הקרניים" (הכוונה היא לשבע קרני האור המקושרות לשבע הצ'אקרות בגוף הפיזי ט.ט.) עד כאן התרגום של הקטע הראשון
אחד מן המאסטרים הנעלים שאינם מוזכרים כאן, הוא המורה של יוגננדה,
סוואמי שרי יוקטשוואר(מימין, בתמונה החומה, עם הזקן
)שהיה גם מורה שלי ועדיין מלווה אותי. קראי במאמר על
המורה שלי הנודד L&L TALYA