טליה אם תוכלי....

sofist

New member
טליה אם תוכלי....

קודם כל מה שלום,מה קורה? קראתי את הודעת התגובה שלך ואכן ציינת את הסיבות שהובילו אותי לדעה שלילית לגביי האסטרולוגיה... אם את זוכרת כשקראת לי את המפה הייתי די בשוק,ושאלתי איך זה אפשרי? ענית לי זה:"זה כתוב בכוכבים"... והסברת שלכל כוכב יש את משמעות שלו(לא בטוח)והוספתי כמו שלכל צבע.... ומכאן הכותרת:טליה אם תוכלי לתת לי הסבר על איך זה עובד...בכלליות , תפור למידותי.. בקשתי זו עולה מפניי שהעניין שיש לי גובר אבל אין לי מקור מהימן שמבין את התמונה כמוך...ההיבט שעולה מעבר למה יקרה לי ביום שני או למה עליי לסלוח הסוף שבוע הזה וכדומה ,כפי שמופיע בעיתונים וכאלה. טוב, להתראות ביינתים. טוב לתקשר איתך שוב!

Tal_Ya_Tal

New member
אסטרולוגיה כשפה../images/Emo79.gif../images/Emo41.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gifכתיב, ../images/Emo42.gif

צופן. היי סופיסטו, צר לי על האיחור בתגובה (מפאת זמן
) אז בוא נברר זאת שוב, אחת ולתמיד. האסטרולוגיה נשענת על התפישה של המיקרוקוסומוס והמאקרו -קוסמוס. כלומר, התפישה הזאת אומרת, שכל מה שנולד בזמן מסוים, יש עליו את אותה הטבעה אנרגטית. האסטרולוגיה נעזרת בסמלים שהם מעין שפה, צופן, על מנת לקרוא את ´מצב השמים´. או את ´מפת השמים ברגע הלידה´שלנו. השפה הזאת, היא שפה של סימבולים. זוהי השפה של התת מודע. כל סימבול הוא מפתח. הוא איננו מילה בודדת, אלא מערכת של תכונות. כל סימבול הוא אב טיפוס. הוא ארכיטיפ. במימד אחד, הארכיטיפ הזה הוא כוכב ובמימד אחר הוא חלק אחד בתוך האישיות שלנו. כפי שכל תא בגוף מייצג את הדפוס הגנטי של כל הגוף, כך אנו,כתא אחד ב´גוף היקום´, מייצגים את אותו גוף גדול הנקרא בפינו ´יקום´ אם נראה את היקום כגוף אחד גדול, ואותנו, כתאים בגוף היקום, נראה שהמרכיבים חייבים להיות זהים. רוב האנשים מדברים על ההשפעה שיש לכוכבים עלינו. ואפילו רתמו לטובת זאת את תיאוריית אפקט כנפי הפרפר. אני אינני מדברת על השפעה.כוכבים לא משפיעיםעלינו אלא מסמנים מצב. כלומר´כמו בעליונים, כך בתחתונים´כפי שנאמר במקורות. כמובן שלהכל ביקום ישנה השפעת גומלין האחד על השני. אבל לא על כך מדובר. מי שחושב ש´הכוכבים משפיעים עליו´, חיי בתחושה שיש גורל קבוע מראש. ששום דבר אינו נתון בשליטתו. כי הכוכבים ממשיכים לנוע במסילותם. אולם יותר ויותר אנשים מבינים היום שהכוכבים רק מסמלים אנרגיות, מגמות ומערכות יחסים פנימיות , ביננו לבין עצמנו שגם משתקפות החוצה בחיינו. מה שקובע כאן היא המיומנות של קריאת המפה. כמו גם ההבנה הרוחנית והרמה התתפתחותית בה מצוי האסטרולוג ש´מתרגם´ את שפת הסמלים הזאת. כי במפה רשום הההההככככככלללל. צריך רק לדעת לקרוא
מפת הלידה, היא בעצם תרשים של ´תכנית העבודה לחיים´ שהנשמה בחרה. אולם תכנית עבודה זו, רשומה בשפה מוצפנת. (לרבים כיום). פעם, היא לא הייתה כה מסתורית. רבים ידעו לקראה. היום, מי שרוצה להיות מסוגל לקראה צריך ללמוד לעשות זאת מחדש. (זה נכון לפחות לגבי רובנו). השפה הזאת מדברת בכמה רבדים שונים, המקבילים לארבעת הגופים שפעילים אתנו כאן (פיזי, רגשי, מנטלי ורוחני) ולשלוש רמות התודעה שלנו כאן. רמת ´העדר´ רמת ´המודעות´ ורמת תודעת העל.(שנקראת גם תודעת משיח). השפה האסטרולוגית מורכבת מפלנטות (כוכבי הלכת), שהם ה´שחקנים הראשיים´ במחזה, מה´בתים´ במפת הלידה, שהם הבמה עליה משחקים ה´שחקנים´. והסימנים, (´המזלות´) של חגורת הסימנים, שמהווים את ה´גבול´ הטבעי של מערכת השמש שלנו. הסימנים הם התפאורה. הצבע, הגוון.ישנם גם ההיבטים, המסמלים את מערכות היחסים בין הארכיטיפים השונים בתוך האישיות. מקווה דוד, שזה מספיק בהיר וברור. L&L TALYA ואת

sofist

New member
אני עונה ....WOW

טליה מה שלומך... בזמן שקראתי את הכתוב שכלי כמו תמיד מייצר תמונות, קישורים,תחושות... עולות בי. אז ה WOW מתייחס להיקף (בחינת מרחב פיזי) שבו הדברים שאמרת נוגעים בו סמלים לפרשנות היקום ...היקום כולו, עליי להודות זה נשמע לי קצת מפחיד. לנוע בתוך מסגרות כל כך רחבות...שלפי המשתמע מדברייך מייצגות את הקשר בין כל דבר ודבר...הריי זה עצום.ומכאן הפחד שבי. מצד שני זה מזכה את היודע בשליטה רבה יותר על חייו נדמה לי,כי אם אדם בוחר את החלטותיו,פעולותיו,מתוך "התייעצות" עם תמונה כ"כ גדולה,גם אם הכל מורכב יותר נראה לי שיהיה בהיר יותר ומחושב יותר מלפעול רק על פי הסתכלות מיידית,או מתוך הבנה מוגבלת של העצמי . בקיצור מה שאמרת העלה בי מחשבות ,נדמה לי שמוטב שאקרא את שאמרת שוב! אתן לזה זמן להתעקל. טליה תודה רבה רבה על ההענות והעזרה. דוד

למעלה