טכנאי פי סי נזעם

stormchaser

New member
טכנאי פי סי נזעם

אוקיי מה שרציתי להגיד בעצם לכל אלו שמתכננים ללמוד קורס טכנאי מחשבים תוכנה וכאלו זה שאל תמהרו לעשות את הקורסים האלו , אם אין לכם קשרים עם מישהו שיכול להכניס אתכם לעבודה . וזאת בגלל שאני אישית עשיתי קורסים כאלו ובמדינה הדפוקה שלנו לא נותנים לבנאדם אפשרות להוכיח את עצמו למרות שהוא למד וכמובן אני לא מתכוון פה רק לגבי טכנאי פי סי אלא להרבה תחומים אחרים ומגוונים שאנשים משקיעים זמן מהחיים שלהם ללמוד אותם משלמים כספים לאוניברסיטאות או למכללות כלשהן והרבה כספים ולאחר מכן כשהם יוצאים לשוק אפילו אם יש עבודה בתחום שלהם כל עבודה דורשת ניסיון מוכח של שנה ומעלה וזה דבר דיי דפוק כי איך לעזאזל
בנאדם אמור לקבל ניסיון אם לא נותנים לא לעבוד אה ?? אתם רוצים אנשים עם ניסיון על הכיף כיפאק אבל תנו גם לאנשים ללא ניסיון לרכוש אותו ואל תזרקו אותם כמו כלבים לפני שבדקתם מה הם יודעים אבל אולי יש פיתרון כלשהו בנאדם שאין לו ניסיון תמיד יכול לעשות מה שה "אנלייזר " עשה בזמנו והצעות עבודה ייזרמו אליו לרוב כנראה שפשע ממוחשב כמו פריצה למערכות סודיות מעלים לך את הפופולריות אצל חברות ההי טק יותר מאשר ציונים גבוהים נחישות ואהבה לנושא שלמדת כמובן שאני ציני אבל יש בזה מן האמת ותחשבו על זה ואם אתם מתכננים ללמוד משהו בסיגנון תבדקו שיש לכם קודם כל מישהו שיכניס אתכם לעבודה storm

danyku

New member
תגובה

אני מהנדס אלק' ואת האמת רק לאחרונה התחלתי לעבוד במקצוע (אני עובד כחודש ). ובדיוק דיברתי על זה עם חבר מהעבודה . ואמרנו בצחוק שאנחנו רוצים להקים עמותה שמטרתה תהיה לשכנע אנשים לא ללכת ללמוד לא לימודים אקדמיים ולא לימודי קורסים למינהם . אני מכיר המון אנשים (מהנדסים) שעובדים במשכורות רעב ואני רוצה להזכיר לך שמהנדס לומד 4 שנים . תאר לך את ההרגשה ללמוד 4 שנים וללכת לעבוד באבטחה ? הדבר היחיד שאני יכול להציע לך זה להתחיל לפרסם ברחוב שלך ליד הבית את שירותיך בתחום הטכנאות ולהתחיל לעשות כסף "מהצד" . בהצלחה .

Cornflake Boy

New member
עוד תגובה

גם אני מהנדס אלק' . סיימתי את הלימודים בקיץ, במוסד אקדמי מכובד ומוכר ועדיין לא מצאתי עבודה. כמובן שהתסכול גדול מאוד, ולא אחת אני חושב על כ השנים ש"בזבזתי". אני יכול להציע לך להמשיך להיות סבלני ולקוות שהדברים עוד ישתנו. תנסה להתחכך עם אנשים, לתקן מחשבים באופן עצמאי , כמו שהציעו לך פה, להשאיר רושם טוב, ואולי תמצא מישהו שיוכל לעזור לך.

stormchaser

New member
למדתי בסיוון מחשבים

עשיתי קורס טכנאי פי סי ורשתות וקורס מנהל רשת נובל בזמנו היום הקורס שלמדתי אז כבר לא שווה כלום כי שוק המחשבים התעדכן בכל מקרה יש לי מעין רעיון לאגד כל מיני אנשי מחשבים עם ובלי ניסיון ולפתוח מעין חברה עצמאית שתעבוד ללא כל מעבדה או מבנה אלא תיקון מחשבים בבית הלקוח ואני אצמיד לכל טכנאי עם ניסיון שיהיה לי אחד בלי ניסיון שיילמד את המקצוע בשטח ויצבור ניסיון זה כמובן רק בתיאוריה אבל אני עובד על זה

חופר 11

New member
רשת נובל

מה המצב אתה יודע רשת נובל זה מענין אותי זה קשה... מה אני צריך לדעת שם

stormchaser

New member
רוצה את האמת ?

הקורס היה כולו באנגלית ובשיא המהירות אפילו ROAD RUNNER ( ביפ ביפ ) לא היה מספיק לעקוב אחר המורה שהטיס את השיעור תוך שלושה חודשים פעמיים בשבוע בערך 800 עמודים באנגלית טכנית אתה יוצא מהקורס הזה בהרגשה שנתת למישהו כסף בחינם ללא כל תמורה

danyku

New member
המשך

אני יכול לספר לך על עוד חברים מהנדסים שעובדים בשליחויות ועובדים בפיצריות . מה שהצעתי לך מקודם יכול ממש להועיל לך . אתה יכול לתת שיעורים פרטיים בשימושי מחשב לילדים או למבוגרים שלא מכירים את המחשב ולאט לאט יכירו אותך בשכונה ויהיו לך קליינטים קבועים .

joechib

New member
כן, מהנדסים שלמדו באוניברסיטה

מהנדסים שלמדו באוניברסיטה 4 שנים. כאלה שהוציאו פסיכומטרי 720 וממוצעי בגרות של 115. שלא ישבו 4 שנים על המדשאות אלא ממש ישבו בהרצאות. סיימו את התואר ואין להם מה לעשות איתו. אני מכיר כאלה מהטכניון, ומאונ' ת"א. ומצד שני אני נתקל באנשים שמבחינתם: "הסטודנט צריך לעשות כל מאמץ על מנת לרכוש נסיון תעסוקתי".(ציטוט של אחד החברים בפורום) אתה לא יכול להשיג נסיון תעסוקתי אם לא מעסיקים אותך!

stormchaser

New member
ושוב לכל מי שרוצה לעשות קורסים

רציתי להוסיף עוד משהו קטן בוודאי ישנם כל מיני מכללות למחשבים או לכל תחום אחר שמציעות לחיילים משוחררים ללמוד ב """ חינם """ על חשבון הפיקדון אז קודם כל לידיעתכם הרבה שום דבר במדינה הזו לא בחינם והפיקדון הזה זה כסף אמיתי ולא וירטואלי אז תחשבו טוב טוב אם אתם באמת רוצים להשקיע אותו בלימודים של איזו מכללה עלובה שרק רוצה את כספכם ותו לא אחריי שתסיימו את הלימודים ייזרקו אתכם לרחוב ( ואני לא מגזים ) אפילו אם הם מבטיחים שהם יעזרו לכם למצוא עבודה אל תהיו פתיים מקווה שמה שאמרתי ישפיע על אנשים שמעוניינים ללמוד בתחומים אלו ויאיר להם נורה אדומה לפני שהם יעשו צעד כלשהו עד כאן ..

חופר 11

New member
אתה צודק מאה אחוז

אין לי מילים לומר לך כמה שאתה צודק כול המיכללת שקרנים גדולים

CarlosR

New member
הפיתרון - לפברק ניסיון

אמינות זה דבר חשוב, אבל לא קונים עם זה לחם במכולת. אם אתה מאמין בעצמך וחושב בכנות שמי שיעסיק אותך יעשב עסק טוב, "עזור" לו לקבל החלטה נכונה בכך שתמציא לעצמך איזו שנה של ניסיון. אמנם הוא יכול לבקש לדבר עם ממליצים וכו', אבל אלו הם פרטים טכניים שניתן למצוא להם פיתרון.

stormchaser

New member
מסכים איתך אבל

לפברק ניסיון אפשר אבל לפברק עבודה בשטח אי אפשר נגיד ויקבלו אותי לעבודה והם בדרך כלל לא טפשים אלא לוקחים אותך לשבוע ניסיון או בודקים מה בדיוק אתה יודע לפני שאתה נוגע להם במחשבים ואם יהיה שם משהו שאני לא יודע אני סתם אביך את עצמי ואין ברצוני לעשות כך אני יודע שיש לי פוטנציאל אבל צריך שייתנו לי פוש בדברים כאלו ואחרים שיסבירו לי כל מיני דברים שאיתם לא התעסקתי עדיין והדרך היחידה היא ללמוד ממישהו שיש לו ניסיון בעבודה מעשית sad but true

mosheTheOnly

New member
שטויות בגרוש..

אין משהו שלומדים מניסיון שלא ניתן ללמוד בבית.. פשוט בעבדוה אתה עושה הרבה פעמים אותו הדבר שאתה יודע את זה כמעט בעל פה. אם תגיע מוכן עם ידע מהבית לעבודה הספציפית..לא רק שלא יהיו לך בעיות אלא אף תחדש דברים לאלה שעובדים כבר.

אני לא הייתי מבטל את המסר של

MosheTheOnly בצורה כל כך דרסטית. אני מסכים איתך, שלשבת בבית וללמוד זה צעד נכון, אבל מה לעשות, שלא תמיד אפשר להשוות את זה לנסיון מעשי. אני יכול לשבת בבית ולבנות מערכת מסויימת, שתעבוד מצויין אצלי, אבל מה לעשות שבבית אני לא יכול לכתוב מערכות מסובכות שעובדות למשל על מספר שרתים? בבית אני לא נחשף לבעיות שנגרמות בגלל סביבת עבודה של מאות משתמשים בו זמנית על השרת. בבית אין שעות עומס על המערכות שלי. העובדה, שמערכת שעובדת בבית שלי שאני לבד משתמש בה, לא אומרת שהמערכת תעבוד טוב כאשר יהיו 50 משתמשים או 500 משתמשים. לדברים האלו אתה חייב את הנסיון האמיתי. במקום העבודה הקודם שלי הייתי בצוות, שהיה אחראי על 70 שרתים. כמות הבעיות והאתגרים, שהיו לנו היתה אדירה. על חלק מהשרתים היו לנו אלפי משתמשים בו זמנית. אישית אני לא רואה איך הייתי יכול לסמלץ מצב כזה על המחשב הביתי שלי.

אפרתש

New member
גם בןאדם עם נסיון לא יודע הכל

במחשבים, גם הבן אדם עם הכי הרבה נסיון, כשהוא מתחיל במקום חדש הוא צריך ללמוד. אף אחד לא יתפלא אם אתה פה ושם תשאל ותבקש הסברים. אז אתה צריך להקרין בטחון עצמי, לא להתבייש שיש דברים שאתה לא יודע. אם אתה חרוץ ובעל רצון, אז מיד כשתתחיל לעבוד תראה מה בדיוק עושים שם, ותוכל לחפש חומר וללמוד בבית.

amitayg

New member
לפרוץ את המחסומים - תחזית אופטימית

לפרוץ את המחסומים – תחזית אופטימית מחפש עבודה במאה ה 21 משול לאצן אולימפי במסלול מכשולים ומחסומים. ראשית עליו להיות צעיר עד גיל 30 רווק ובעל תואר אקדמי. שנית עליו להיות בעל כישורי מכירה ושכנוע כמו גם כישורים ויכולת מקצועית רצון עז לעבוד יכולת התמדה וליקוק וכמובן מסתפק במועט. על מנת להשיג את העבודה המיוחלת עליו לעבור שורה של מחסומים : 1. מחסום משלוח הפקס והדוא"ל – שלא תמיד עובד לא מחובר ותיבת הדואר מלאה. 2. האם מסמך קורות החיים שלי היגיע ליעדו – האם יש חברות השמה שמפרסמות מספר טלפון ? יש עם מי לדבר או שכולם מטעמי חסכון שולחים מענה אוטומאטי ? זהו לא מדברים עם אנשים יותר ? אתה שולח קורות חיים ומקבל מענה לקוני – קורות החיים התקבלו ונרשמו במאגר במידה ו... אז אולי המחשב גם ימצא לנו עבודה ? ישלם לנו שכר ? בשביל מה צריך חברות השמה ? שרובוט מחשב יפעיל הכל ! ישראבלוף כבר אמרנו ? 3. מחסום פקידת ההשמה – הרי ברור לכולם שמטעמי חסכון בכח אדם רוב המשרות עוברות דרך חברות השמה ואז מה קורה ? איזו הכשרה מקצועית יש להם ? כמה מידע יש להם על המשרה ? ובנוסף צריך למכור את עצמך, להסביר שלמרות עודף הכישורים אתה מוכן לעבוד בעבודה מעט יותר נמוכה ברמות השכר והתפקיד ושום דבר לא קורה . 4. מחסום פקידת ההשמה או מנהלת משאבי אנוש במפעל/חברה /ארגון – אולי יותר מנוסות אבל אפשר להעתיק את הפסקה הקודמת ... 5. מחסום ראיון עבודה מספר אחד – סוף סוף הגעת לרגע המיוחל ואז מה הוא/היא רוצה ממני ? אני מתאים ? אני נראה טוב ? דיברתי הרבה ? מעט ? ביקשתי מעט מדי ? הרבה מדי ? אך למה לא סיפרתי לו על הפרויקט ההוא וההוא ? מדוע הוא לא רושם שום דבר ? איך יזכור אותי ? מדוע לא מחזירים תשובה ? שלילי חיובי ? אוף המתח המעצבן הזה ! 6. מחסום ראיון עבודה מספר 2 – אפשר להעתיק את הנ"ל 7. לעיתים נדיר אבל קיים מחסום ראיון עבודה מספר שלוש ... אז איך פורצים את המחסומים ? למי הפתרונים ? ולסיכום איך כתב פעם אלמוני " להתקבל למוסד יותר קל מלשרות לקוחות של סלקום" וכמובן הקלישאה הנדושה " למי שיש פרוטקציה לא צריך קשרים" כתב וליקט הגיגים : אמיתי גמליאל דון קישוט באמצע החיים (40 ) וצעיר ברוחו

למעלה