טיפ למאבטחים

barr1969

New member
צודקת

פחות מעשרים שקלים, זה כמו לתת נדבה. ובפעמים הראשונות עוד תצטרך להסביר להם בשפת התנועות <כי רובם יוצאי חבר העמים>, שזה לא בגלל הנעלים הישנות, אלא סתם כי אתה אדם טוב שמחלק טיפים. אגב- מה לגבי המאבטחים בקניון? ובכניסה למשביר שבתוך הקניון ולשופרסל ביג או דיל שבקניון, גם שם יש מאבטח. גם להם הייתם דוחפים ליד שלושה שקלים? חשבתם על ההוצאה הכספית לחודש, אם בכל פעם שתעברו מאבטח, תתנו לו כמה שקלים? לאותן מסעדות שבעל הבית לוקח את הטיפ לעצמו, ובסוף החודש מתחשבן עם המלצרית, למרות שהסועד בפירוש התכוון לתת לה, כי הוא נהנה מהשירות, לאותם בעלי מסעדות לא הייתי משאירה טיפ בכלל. שישלמו משכורות בלי להרוייח על חשבון העובדים שלהם. <ברר לא נגד טיפים. היא נגד בעלי ההון שמשתלטים על הכסף של בעלי השכר הנמוך.>

לא להשאיר בכלל טיפ

לעובד שממילא מנוצל, זה לא פתרון. העובד גם ככה בקושי מקבל שכר על העבודה שלו. אז לא להשאיר לו טיפ? את לא מענישה את הבלביית, את מענישה את העובד. אני די משתדל פשוט לא להכנס למקומות כאלה. משתדל, כי לא תמיד אפשר לדעת, וזה גם ככה מסבך את החיים כי יותר מידי מקומות הם כאלה. אבל יש היום את התו החברתי, יוזמה ברוכה מאוד, שמספקת מעין "תעודת כשרות" לבתי עסק, מסעדות, קפה וכו'. תעודת כשרות לענייני מוסר וחברה, כמו למשל יחס ותנאים לעובדים, נגישות לנכים וכו' וכדו'. אני לעומתך, כן נגד טיפים באופן כללי. בעל העסק מרוויח, ומזה הוא צריך לשלם לעובד בדיוק כמו בכל ענף תעשיה אחר. גם הלקוח משלם, ומשלם מספיק בשביל מה שהוא "קונה"/מזמין, למה הוא צריך לשלם על השירות? כי השירות טוב? אם השירות לא טוב, הלקוח לא יחזור לשם, האינטרס של בעל המקום הוא שהשירות יהיה טוב, זה גם מוכר יותר, וגם מביא לקוחות שוב. למה תהפוך החברה שלנו, אם כל דבר ימדד בכסף? (מה שכבר קורה) אני אגב מתחיל מהיום להגיד שלום לכל מי שאפגוש ברחוב. לא כי זה כתוב במשנה. פשוט כי בטח ישלמו לי על זה טיפ על נחמדות. ואני הרי רוצה כמה שיותר כסף כמו כולם, אז למה לעבוד בשביל זה אם אפשר לכתוב בסוף "לא כולל שירות" ובמילים אחרות, אני סטודנט מסכן, תנו לי קצת כסף. אני אגב לא רק נגד לתת טיפים. אני גם נגד לקבל טיפים. ועמדתי בזה בכבוד מס' פעמים. אמנם לא במלצרות, אבל בהתאם לאופי העבודה הטיפ שהוצע לי לא היה קטן, וסירבתי. עם כל זאת, אני משאיר טיפים. פשוט כי זו נורמה. בהתאם לאופי השירות, אבל אם השירות היה טוב, אז הטיפ יינתן עם חיוך, כי החיוך שווה הרבה יותר מהכסף.

הערך הכספי של טיפ

יש שתי נקודות: 1) טיפ לטיפ מצטרפים לחשבון משמעותי. 2) הטיפים ניתנים פעמים רבות למשתכרים שכר לא גבוה או אף נמוך והחשיבות הכספית בהתאם.

אבזץ

New member
אם תסבירי לו בנועם:

"כמו שנתתי למלצרית טיפ, כך אני נותנת לך", הוא יקבל זאת בכייף. הכל עניין של הרגל. ביום שכולם יעשו כך, השומר ירגיש כמו מלצר. וברור שהמדינה חייבת להתערב ולהעלות את שכר המינימום באופן משמעותי.

2 דברים עליי.

ראשית, עד לפני כשנה בערך עבדתי ב``קפה רימון`` במדרחוב בן יהודה בתור מאבטח. מאז ידעתי שהכסף שהלקוחות משלמים על אבטחה הולכים ישר (נטו) לבוס של המסעדה. ביררתי עם אחד האחראים אם אני יכול לשים קראף (מתקן זכוכית שמיועד לשתייה וטוב גם בתור עציץ) עם דף שרשום עליו טיפ למאבטח. כמובן שקיבלתי אישור. ביום הייתי עושה ממוצע כ 150 ₪ ! שנית, חברות האבטחה יודעות טוב מאוד איך לנצל את תמימותם של המאבטחים בכך שלא משלמים להם שעות נוספות ולא פיצויים אחרי התפטרות מעל שנת עבודה. אלא אם כן אותו אדם קרוב לצלחת !

אומי5

New member
קטע מצחיק שקרה לי .

באימון בצאלים נסענו לאכול באסא באורים. מחלקה על ציודה ,בשביל שאף אחד לא ישאר לשמור בטיולית,לקחנו איתנו את כל הנשקים ,כולל הכל . אז מה היה שם : נגבים(מקלעים) רובי צלפים מטולי רימונים רובי קלעים ונשקים אישיים רגילים . בקופה ביקשו 2 שקל אבטחה לסועד . (נראה לכם באמת?) ובכלל המאבטח ישב ליד שולחן במסעדה. בגדול נמאס מהטיפים ,טיפ זה כדי לצ'פר נותן שירות טוב. אני שונא מלצריות גרועות ,עם גישה של אל תקנה, שעוד עושת פרצוף אחרי 10 אחוז. לגבי מאבטחים ,אני באמת ירגיש שאני נותן צדקה ולא טיפ ,אולי כדי שמי שחברים שלו עובדים בזה יציע להם לשים כוס טיפים,ולאט לאט זה יהפוך למנהג. אם למישהו מגיע זה להם.

מה הקשר?

גם אם כל הפלוגה שלך תשב לאכול ועדיין אף לוחם לא יעמוד ויבדוק בכניסה שמחבל מתאבד לא נכנס אתם לא מוסיפים לאבטחה בשיט. ואף ההפך. הבשר שלכם קורץ למחבל להכנס דוקא בכם.

למעלה