טיפ למאבטחים

almog4

New member
מס הכנסה

סליחה שאני מקלקל, אבל כשאתם מוסיפים 2 שקלים לחשבון במסעדה, עבור המאבטח, משולם מתוכו 1.15 שקל למאבטח, אבל גם כ-20 אגורות לביטוח לאומי, 20 אג' עבור ביטוח בריאות ממלכתי, ו-45 אג' למס הכנסה. נכון, לא רק אנחנו (השכירים המסכנים) משלמים אלפי שקלים לביטוח לאומי ולמס הכנסה - כי זה החוק, אלא גם בעלי המסעדות. ביטוח לאומי ישלם את קצבאות הזיקנה של הורינו וסבינו, את חופשת המחלה שלנו מהעבודה, את המילואים שלי , ואת חופשת הלידה של אחותי/אשתי/בתי. מס הבריאות יאפשר לנו לקבל טיפול רפואי סביר, לממן צינטור, הקרנות לחולי סרטן, דברים יקרים שאנחנו רוצים שיהיו ברפואה הציבורית בישראל ; וגם לרכוש אנטיביוטיקה (ובמקרים אחרים גם אינסולין) -ב20 ש"ח במקום ב-280 ש"ח, מס הכנסה מאפשר לנו לקיים מעונות יום לילדים שהוריהם לא יכולים, מקלטים לנשים מוכות, פנימיות לבני נוער שבלעדיהן הם היו נפלטים לרחוב, מע"ש (מפעל עבודה שיקומי) לנכים, למוגבלים ולאנשים עם פיגור, ועוד. הכנסות המדינה ממס הכנסה משמשות גם להחזקת בתי ספר, בתי חולים ממשלתיים, אוניברסיטאות, קיום והחזקת הצבא, ועוד. ה"טריק" של לשלם ישר למאבטח - הוא מעשה שנותן לו עוד שקל, שלפי החוק - ולפי היושר הציבורי - היה צריך לתת למדינה. סליחה, אבל מתוך השני שקל האלה, חלק מהסכום הוא לא שלו ! החלק שאינו שלו - הוא לא "של המדינה", אלא שלכם (!) באמצעות המדינה. כמו שאני אמור לשלם - כשכיר - מיסים מהמשכורת שלי, כך גם המאבטח. נכון, היה הרבה יותר טוב אם המשכורת של המאבטח היתה 7000 נטו ולא 3600. זה באמת לא בסדר. אבל לא פותרים דבר לא מוסרי אחד - במעשה לא מוסרי אחר. אני באמת מאמין שאסור לגנוב. אבל בניגוד לדתיים, אני לא חושב שזה אסור כי זה כתוב בעשרת הדיברות, אלא כי זה לא מוסרי. (...וסליחה שהרסתי את החגיגה). דני

mnm6

New member
סחטיין דני

שיחקת אותה לא מספיק 80% מההכנסות הולך על מיסים בנוסף להכל מלא אבל מלא הולך לשחיתות אותך מטריד השקל המזורגג הזה אגב שעבדת בתור מלצר גם אז דיווחת למס הכנסה,ומה עם חלטורות שעשית עליהם דיווחת או שאתה צדיק על כיסם של אחרים וגם אני מתנצל שהרסתי לך את החגיגה אני פשוט לא סובל עודף צדקנות או צביעות

almog4

New member
על זה

אין לי תשובה. אני יכול רק לקוות. anyhow, נחמד שהצלחתי להקפיץ אנשים כאן עם התגובה שלי

../images/Emo13.gif

נראה לי שאת MNM הקפיץ המשפט על הדתיים. תשובה לשאלתי רלוונטית בהקשר זה, בגלל שדברי בני מבוססים על ההנחה שהכסף אינו מגיע למאבטח, אלא למעסיק.

לא הבנתי.

כשאני יושבת במסעדה או קפה כלשהוא, אני משלמת. המחירים אינם עבור מוצרים נטו, אלא הוצאות אחרות של המסעדה כולל מיסים. מדובר אודות תוספת תשלום, שלמעשה היא ניצול המצב הבטחוני בישראל. והמשפט הזה
אבל בניגוד לדתיים, אני לא חושב שזה אסור כי זה כתוב בעשרת הדיברות, אלא כי זה לא מוסרי. בעיניי, הוא בעייתי. כי מוסר הוא לא מוחלט וחד משמעי. (וגם לא נכון להכליל כך את כל הדתיים)

בתש1

New member
נמאס מהרעיון הזה שנקרא "טיפים"

אני בכלל לא מבינה על שום מה ומה עלי לשלם למאבטח יקר, ולמלצרית חמודה, לסבל קשה יום,טכנאי שרות וכו טייפ בתוספת לתשלום שאני משלמת? הגיע הזמן שנעשה לזה קץ..גם אני מתפרנסת ממשכורת בסיס ולא מקבלת טייפ על שרות טוב בדבר מכירה ללקוח..גם מנקה קניון מקבל שכר בסיס ולא מקבל טייפים.. רעיון הטייפים היה נחמד כל עוד הוא בא מרצון טוב של האדם לצ'פר את נותן השרות, אבל כשזה הגיע למצב של תובענות מצד נותני השרות, שזאת חובה ממש, על כך אני מצרה. אין שום הגיון שבנוסף לתשלום על השרות שאני מקבלת (העברת דירה, אוכל,שמירה) אצטרך לשלם לנותן השרות..

אייל קיציס כתב את זה יותר טוב ממני..

(ואני מצטטת ממישהו שציטט אותו) אז כמה אתה משאיר טיפ במסעדה, אה? עשרה אחוז? עשרים? אתה רואה את עצמך לארג' מתנשא או קמצן הוגן? האם אתה מאלה שמבקשים להוסיף את הטיפ על כרטיס האשראי ומסננים לעבר המלצרית בנון שלאנט: קחי לך 12 אחוז? (תוסיף 15 יא חסכן). אולי אתה בכלל מאלה שהיו פעם מלצרים וחוו את התחושה הנפלאה של לקבל 20 שקלים על חשבון של 15 ומאז האצבע שלך קלה על התשר. ואולי אתה ההפך הגמור. יושב שעות על כוס קפה, מתזז את המלצר שלך עם 20 כוסות מים מהברז ובסוף משאיר לו את הסוכרייה שקיבלת עם החשבון? אבל בוא לא נתעסק בקטנות, בוא נצא רגע משטח המסעדה אל האוויר הפתוח ואל הסוגיות הקשות באמת. אתה יושב בבית, צלצול בדלת, בפתח עומד שליח עם פרחים. מישהו החליט לפרגן לך זר יפה לכבוד היומולדת. אתה אומר תודה, מתפעל מהסידור ואז מה? אתה אמור לתת לשליח משהו? הרי אתה לא הזמנת אותו, זה בכלל היומולדת שלך. השליח בטח מקבל חלק מדמי המשלוח, לא? אבל מה לעשות, עכשיו זה אתה שעומד מול העיניים המושפלות של השליח קשה-היום הזה. מה הוא יחשוב עליך אחר-כך? ומה עם אלה שהביאו לך את המקרר החדש? הם הגיעו שניים, טיפסו איתו עד קומה רביעית במדרגות, כי הלכת על מקרר עמוק שלא נכנס במעלית, ועכשיו הם מזיעים אצלך במטבח עם שתי כוסות מים שפרגנת להם. כמה נותנים? 20 שקל על כל קומה? לכל אחד? אבל כוס אמק, שילמת כבר 180 שקל על הובלה. ויומיים אחר-כך מגיע המתקין של המקרר. הוא אפילו זורק בשבילך את הקרטון הענק לפח הגדול למטה, מה לא מגיע לו איזה חמישים שקל על זה? לאחרונה גם נהגי המוניות מצפים מאיתנו לאיזה צ'ופר קטן. אז בשביל מה הוא הפעיל מונה? זאת רק הצעת הגשה? ועוד לא דיברנו על החופף במספרה ועל זה שעשה לך פן אחרי התספורת והמתדלק ששם לך מים בווישרים. אחר כך מתפלא ים למה אתה אומר לפקידת הקבלה שזה בסדר, אתה תעלה את המזוודות לבד לחדר. רק מהסוגיה של כמה לתת לבל-בוי אתה מתחיל להזיע.

אבזץ

New member
אני לגמרי מסכים איתו.

ברור שזה מצב מקולקל. לפעמים כשאין בכיסי כסף לטיפ, אני נמנע מלהזמין אוכל, רק בשל החשש מהשליח... הפתרון צריך לבוא ממקום אחר. מהעלאת שכר המינימום. על זה אין עוררין. לא צריך אוניברסיטה, כדי לדעת ששכר המינימום מנותק לחלוטין מיוקר המחיה, גם אם אתה קונה בסופר בבת-ים... ועד שהכנסת תתעורר, אני לא אקבל פיצה משליח שמסכן את חיו בימי החורף בשביל 18.5 ש"ח... אתן לו טיפ! כשקיציס המסכן מרוויח פי עשרה מהבל-בוי (ובטח אין לי מושגים) ראוי שיתעסק במה שהוא יודע לעשות - להצחיק. להציג את הטיפים כהבעייה הלאומית צריך להיות חתיכת כילי, קמצן, צר-עין, שפל, רע, קטנוני, עלוב ושאר רעות חולות. זו בעייה, כאמור, ללא ספק, אך היא סמפטום. הא ותו לא. קיציס, אותי זה לא הצחיק. תודה.

-מתערבת- הבעיה היא לא רק בשכר המינימום.

היא גם במנטליות ה"מגיע לי" הישראלית. היא זו שהפכה את הטיפים מדרך נחמדה לצ'פר למשהו שחייבים לתת אחרת אתה נחשב לאדם שפל וקמצן.

אתה ממש לא חייב

אני רואה את זה בתור זכות לתת כסף שבשבילי זה דבר קטן ובשבילו זה הדבר שיגרום לו לסגור את החודש ולחזור אחרי יום עבודה עם חיוך הביתה. מלבד זה שזה נטו תענוג שלי. זה הרגשה נפלאה לגרום לאדם אחר להנות. בפרט אם הוא נתן לך יחס ושרות מצוין. סך הכל הוא גם בן אדם עם כבוד עצמי בדיוק כמוך שיורד לשרת אותך בשביל פרנסה. לפחות תחזיר את השיוויון. נ.ב יש דין ויש דיין.. תמיד לזכור שזה לא חובה. מלצר/ית עם שרות חרא לא רואים ממני שקל!

סידארתא

New member
הבעיה בטיפים היא לא בנותני השירות

אלא בזה שהטיפים גורמים להתנערות מאחריות של המעסיקים כלפי העובדים שלהם. החובה לתשלום משכורת היא על המעסיק, ולא על הלקוח. ברגע שהשכר לעובד תלוי בטוב הלב של הלקוח, ולא בחובה ובאחריות של המעסיק, נפתח הפתח לניצול עובדים. ואני מרשה לעצמי להביא כאן שוב קישור שנראה לי חשוב למי שהעניין מטריד אותו: התו החברתי - אפשר כבר להתחיל לשנות במקום לקטר.

רעיון מצויין! לא רק בגלל הכסף.

אלא בגלל היחס. שהאדם רואה שמוקירים אותו. בעלי עבד בשמירה, כך שאני יודעת מה עושה היחס הקטן הזה. ושוב, לאו דוקא הטיפ. הוא היה שומר בנמל ת``א והיה מקום קבוע שכשהוא היה שומר בו, בעלת המקום תמיד הייתה מכניסה אותו (ומדובר בחורף, גם בגשמים...) מכינה לו שתיה חמה, קונה לו דברי מאפה חמים, גם כשהוא היה שומר בכניסה לנמל, קצת רחוק ממנה, היא הייתה מקפיצה לו לפעמים לשם. לה, כמו שהיא אומרת, זה נראה הדבר הכי טבעי בעולם להביא לו שתיה חמה ומשהו לאכול בכל השעות האלה שהוא עומד שם. (מילים שלה! לא שלי...) ואין לה מושג, מה בעצם היא עשתה לו. היחס! הוא חזר הביתה, ואמר לי, סוף סוף בנאדם שרואה שלמרות שאני מאבטח, אני גם בנאדם. ולא מתייחס אלי כמו לאחד שחייב לו משהו. בקיצור... גם אם לא בא לכם לתת טיפ, תנו יחס. מספיק שתגידו לו שלום נחמד בכניסה, ביי או להתראות ביציאה, כבר עשיתם משהו. מקוה שלא חפרתי יותר מדי.....

במחשבה שנייה. כנסו!

חשבתם למה בעל המסעדה צריך לשלם מכיסו למאבטח? למה הוא צריך להוציא בחודש עוד כמה אלפים טובים סתם? מי מחזיר לו את הכסף? משרד הבטחון? צהל? לא. הוא משלם הכל מכיסו. הוא אשם שהמדינה לא יודעת להגן על עצמה? מה עשו בעלי המסעדות. סך הכל מנסים לגרום לסועדים להשתתף בהוצאה המיותרת הזאת. זה הכל. בעל המסעדה נדפק לא פחות מהמאבטח המסכן. מאבטח במסעדה זה כמו הקשר בין מחט לתחת. זה לא מלצרית שמכניסה כסף. זה נטו עול כלכלי שלא קשור למזון. אז נכון שיהיו מי שיגידו ``יש לבעלי המסעדות מספיק כסף`` אבל אני ישלם את 2 השקלים לאבטחה. ועוד כך וכך שקלים למאבטח.

למעלה