מס הכנסה
סליחה שאני מקלקל, אבל כשאתם מוסיפים 2 שקלים לחשבון במסעדה, עבור המאבטח, משולם מתוכו 1.15 שקל למאבטח, אבל גם כ-20 אגורות לביטוח לאומי, 20 אג' עבור ביטוח בריאות ממלכתי, ו-45 אג' למס הכנסה. נכון, לא רק אנחנו (השכירים המסכנים) משלמים אלפי שקלים לביטוח לאומי ולמס הכנסה - כי זה החוק, אלא גם בעלי המסעדות. ביטוח לאומי ישלם את קצבאות הזיקנה של הורינו וסבינו, את חופשת המחלה שלנו מהעבודה, את המילואים שלי , ואת חופשת הלידה של אחותי/אשתי/בתי. מס הבריאות יאפשר לנו לקבל טיפול רפואי סביר, לממן צינטור, הקרנות לחולי סרטן, דברים יקרים שאנחנו רוצים שיהיו ברפואה הציבורית בישראל ; וגם לרכוש אנטיביוטיקה (ובמקרים אחרים גם אינסולין) -ב20 ש"ח במקום ב-280 ש"ח, מס הכנסה מאפשר לנו לקיים מעונות יום לילדים שהוריהם לא יכולים, מקלטים לנשים מוכות, פנימיות לבני נוער שבלעדיהן הם היו נפלטים לרחוב, מע"ש (מפעל עבודה שיקומי) לנכים, למוגבלים ולאנשים עם פיגור, ועוד. הכנסות המדינה ממס הכנסה משמשות גם להחזקת בתי ספר, בתי חולים ממשלתיים, אוניברסיטאות, קיום והחזקת הצבא, ועוד. ה"טריק" של לשלם ישר למאבטח - הוא מעשה שנותן לו עוד שקל, שלפי החוק - ולפי היושר הציבורי - היה צריך לתת למדינה. סליחה, אבל מתוך השני שקל האלה, חלק מהסכום הוא לא שלו ! החלק שאינו שלו - הוא לא "של המדינה", אלא שלכם (!) באמצעות המדינה. כמו שאני אמור לשלם - כשכיר - מיסים מהמשכורת שלי, כך גם המאבטח. נכון, היה הרבה יותר טוב אם המשכורת של המאבטח היתה 7000 נטו ולא 3600. זה באמת לא בסדר. אבל לא פותרים דבר לא מוסרי אחד - במעשה לא מוסרי אחר. אני באמת מאמין שאסור לגנוב. אבל בניגוד לדתיים, אני לא חושב שזה אסור כי זה כתוב בעשרת הדיברות, אלא כי זה לא מוסרי. (...וסליחה שהרסתי את החגיגה). דני