טיפ למאבטחים

טיפ למאבטחים

הנה רעיון מצויין שהגיע אלי במייל עם בקשה להפיצו. טיפ למאבטחים לכל חברינו ומכרינו! כולנו יוצאים למסעדות ובתי קפה ומקבלים עם החשבון חיוב עבור דמי אבטחה ,בדר"כ 2 ש"ח לאדם. דמי אבטחה אלו הינם תשלום רשות . כידוע לכולנו המאבטח שיושב בכניסה למסעדה מקבל שכר מינימום והתשלום עבור דמי האבטחה, בסופו של דבר נכנס לקופת המסעדה . בחודשים האחרונים אנו מבקשים מהמלצר\ית להוריד מהחשבון את דמי האבטחה, ונותנים את מספר השקלים האלו ישירות לידיו של המאבטח, השמחה וההוקרה של המאבטח למחווה קטנה זו מרגשת . מצאנו לנכון להפיץ "מיזם קטן זה שיגרום שמחה ורווחה ל"אדם הקטן שלו מגיע התשלום הזה.... נשמח אם תפיצו מייל זה לחבריכם ואולי ביחד נעשה שינוי קטן... עד כאן לשון ההודעה. אני מתכונן להקפיד על כך מהיום ואף לתת למאבטח סכום גדול יותר ממה שתדרוש המסעדה. בני

אבזץ

New member
וואלה. אחלה רעיון.

גאוני. איך לא חשבו על זה קודם? אני מתחייב לעשות כך מהיום והלאה וכל המוסיף מוסיפים לו. עד שהמדינה תקח אחריות על עובדי הקבלן בפרט ועל עובדי שכר המינימום בכלל, רק אזרחים שאיכפת להם יפעלו ויביאו לשינוי.

המדינה לא תיקח אחריות, ואזרחים מביאים לשינוי.

לפני מספר ימים קם וועד המאבטחים החמישי בישראל.

naf86

New member
אחלה רעיון

אבל... למה המצב הוא שמאבטחים מלכתחילה מרוויחים שכר מינימום? למה אנשים שנמצאים בקור ובחום, בגשם ובשרב חייבים להשלים הכנסה על ידי נדבות וטיפים מסועדים? לפי דעתי, ברגע שיותר אנשים יתנו למאבטחים ישירות את ה"דמי אבטחה", בעלי המקום יראו שהם מפסידים הכנסה(שבכלל לא הגיע להם...), ויתחילו להתחשבן עם המאבטחים. מי אמר שבעל מסעדה לא יגיד למאבטחים שהוא מוריד להם במשכורת בסיס כי הם מקבלים השלמה מהסועדים? האם אין מלצרים שחיים רק על הטיפים? מי אמר שתופעה מכוערת זו לא יקרה גם אצל המאבטחים? לפי דעתי, צריך להוריד את ה-2 שקל דמי אבטחה(שממילא הולכים לכיס של בעל המסעדה), ולחוקק חוק שמבטיח תוספת סיכון למאבטחים.

כבר הורידו. זה לא חוקי.

אני מקפידה לא לשלם אותם, ולא מפני שאני קמצנית. ותופעת הטיפים שאתה מדבר אודותיה, אכן מטרידה מהרבה בחינות.

naf86

New member
טכנית

זה חוקי, אבל חייבים לכתוב בחשבון שזה תשלום רשות, וחייבים להוריד אותם אם מבקשים. דמי אבטחה

../images/Emo45.gif

לתת את ה2 שקל האלה למבאטח בכניסה זה למסד את העוני, אתם הופכים את המאבטח לקבצן. במקום זאת אני מציע משהו אחר. להגיד למאבטח במאור פנים: "ערב טוב, תודה שאתה כאן אני מעריך אותך על כך". אם מספיק אנשים יאמרו לו את זה, הערכה העצמית שלו תגדל עד שיום אחד הוא יאמר לעצמו, לא מתאים לי להשאר מאבטח כל חיי אני שווה יותר מזה, ויעשה את מה שצריך כדי להתקדם למקום טוב יותר. הציניים שביניכם יאמרו : עם הערכה עצמית לא באים למכולת, ואני שואל: ניסיתם?

בתש1

New member
נאיבי מדי..

מה גם שרוב עובדי אבטחה עוברם זאת עבודה זמנית והם יעדיפו כסף על פני חיוך.. לפחות כך אני הייתי מעדיפה.

פנדיאני

New member
אבל בכל מסעדה/פיצוציה כמעט ישנו הכוס הזה

שכתוב עליו באותיות מאירות עיניים "טיפ", ואין זה הופך את עובדי המסעדה לקבצנים.

עובבי

New member
בדידי הווה עובדא

לפני כשלוש שנים, הלכתי עם אחד מחברי הפורום ועם בנות זוגינו למסעדה בתל אביב. המסעדה התמחתה בהכנת דג מלוח בתוך אורז והמון אנשים השימו את עצמם נהנים הנאה מרובה מאוכל זה. במאמר המוסגר אציין שהעולם הוא כמו גלגל,אופנת הבגדים של שנות השלושים חוזרת ומאכלים שנזרקו הצידה בחוסר חשק מככבים במסעדות יוקרה. כשסבותינו האשכנזים סיימו את תפילת השחרית של שבת והתנפלו בהנאה מרובה על דג המלוח ועל המציה סובבנו את עיניו בגועל ואילו היום כל דרדק דוחף בהנאה חתיכות סושי חי ולא נודע כי באו אל קרבו לאחר שכולם סיימו לאכול ולאחר שאני סיימתי להקיא הוגש החשבון ובתחתיתו הופיע התשלום של שני שקלים עבור דמי אבטחה. אותו חבר פורום נכבד התמלא זעם,כעס וזעף ומילמל עד כמה זוהי חוצפה שאין כדוגמתה ועד כמה בעלי ההון דופקים את אנשי העמל. כמו שקורה לו בזמנים בהם הוא מתמלא עיזוז הוא גלש מנושא לנושא,הזכיר את הקומינזם ואת הסוציאליזם,סיפר על אפריקה,נאנח על ציד הלויתנים בים האדום ובכלל טען שמצידו העולם יכול להתהפך. כיוון שראה שדבריו נופלים על אוזניים ערלות הוא הכריז שאת הכסף של דמי האבטחה הוא הולך לתת לשומר המסכן שנמצא בפתח. וכך היה. כשיצאנו והמשכנו כמה צעדים לכיוון הרחוב,הוא הסתובב על עומדו,ניגש לשומר והביא לו שטר של עשרים שקלים.הוא גם אמר לו שזה עבור תשלום דמי אבטחה שגובים במסעדה. אני לעומת זאת בחנתי בעיון את אבני המדרכה והכחשתי כל קשר לחברי האהוב. היום אני מעריך אותו על כך וחושב שיש אנשים ש'באופי שלהם' לתקן עוולות ולא להתכופף בפני חוקים מוזרים ומשונים. שמעתי שמאז אותו מקרה הוא גם ניסה למחות על תעשיית האופנה ולכן הוא פשט את כל בגדיו ורץ עירום בפארק גדול בר"ג לעיני חברי פורום אוהדים. מצד שני יכול להיות שסתם היה חם באותו יום.

../images/Emo3.gif

מצד שלישי, יכול להיות שהוא רצה לפצות את עצמו על אובדן העשרים שקלים שנתן למאבטח וגבה כסף על הסטרפטיז בפארק.

אבזץ

New member
מעניין שרק את העירום אני זוכר...

מהמעשה השני נותרו רק רסיסי מידע. מעניין מה זה אומר?

זה אומר

בכה וזה אומר בכה. ומה שזה אומר, שאתה יהודי טוב, והוא מספר יהודי טוב, שיודע לספר סיפורים יהודיים. (שזה אומר , מוסיף נופך משלו וכו')

למעלה