טיפ ללחם

טיפ ללחם

הוספתי כפית של תערובת זעתר וסומסום. זה לא הופך להיות "לחם זתער", אלא מקבל ארומה ע-מ-ו-ק-ה ונהדרת!

ושוב מזכיר -

בלי מלח! 5 כפות סוכר או חלק מזה - דבש או דבש תמרים (משפיע מאוד מסתבר על המרקם האוורירי וה"נורמלי" של הלחם)

לא מזמן מצאתי במכולת בלוד

חבילת זעתר גדולה עם שומשום ומלח, תוצרת ג'נין נדמה לי. כמובן שקניתי מיד. חברה טובה, ממוצא מצרי, כבר שנים שלא קונה ככה, אלא קונה בשוק זעתר טרי, נותנת לו להתייבש חלקית (לא לגמרי) מספר ימים, ואז גורסת אותו במעבד מזון. הוא נשאר קצת לח כזה. היא מוסיפה לו שום כתוש ומלח וזה טעיםםםםםםםםםםםםםם.... ואני לא מאלה שמתים על זעתר.

רות ש

New member
ואתה בטוח שזה נ"ג ???

צר לי לאכזב.... אך אם היית מציץ במדריך היית מגלה שלא תמיד השילוב הוא נ"ג

זה נטול גלוטן!

וכולל רק זעתר וסמסום קלוי. משום שאני קפדן בקטעים האלה ניסיתי בהתחלה לשים מעט בסלט, ומשלא התעוררו תסמינים - הוספתי יותר, ומשלא הופיעו תסמינים עשיתי פיצה עם זעתר (המון זעתר!) ובצל מטוגן בשמן זית ורוזמרין ושום. ודבר לא קרה. אני מאלה שפרורון של גלוטן כבר יטיס אותם לאיכילוב. אז כן. אני בטוח שאין שם גלוטן. תודה על הדאגה.

lieli555

New member
לא מזמן מצאתי במכולת בלוד

האם אתה יכול לפרסם את השם והכתובת של המכולת???

בדיוק מול בי"ס אל-ראשדיה

בי"ס יסודי שלימדתי בו ערבית לפני כמה שנים. ממש ממול הכניסה, אולי יתר במורד הרחוב - שם המכולת הקטנה. בי"ס אל רשידיה נמא ברחוב הגיא או ברחוב היסמין. בכל מקרה מגיעים לתחנה המרכזית בלוד - ושואלים איך מגיעים לנוה ירק (זה ממש מרחק הליכה משם). זה המקסימום שאני זוכר (-:

רות ש

New member
הטיפ ניפלא! הבעיה ששום לחם לא יוצא

לי טוב למרות שיש לי אופה..... לפי איזה מתכון אתה אופה??? האם הלחם יוצא אורירי???

הלחם שלי יוצא אוורירי לחלוטין!

הטיפים שלי בכל מקרה זה להוסיף דבש במקום סוכר, 5 כפיות סוכר, בלי מלח. כוס ורבע נוזלים, ביצה ולא שתיים. המתכונים שקיבלתי שווים ל%^#. מאז התחלתי להחסיר שם כמויות והלוסיף כאן כמויות, עד שהגעתי לעמק האווריריות...

רות ש

New member
אלון עכשיו לגמרי הלכתי לאיבוד.....

מיצטערת שככה מטרידה אותך... טין ספק שאתה האופה המוכשר של הפורום
גם אין ספק שיש ביננו הסכמה למה שווים המתכונים של הלחמים!!! בקשר לטיפ להוסיף דבש במקום סוכר.... כמה בידיוק??? ומיד אח"כ כתבת 5 כפיות סוכר ובלי מלח.... זה נישמע לי יותר כמו עוגה מאשר לחם לא??? אפשר לקרצץ ולבקש מתכון מסודר של לחם אוורירי טעים ולא מתוק??? מיצטערת על הניג'וסים.... עד לרגע שנאלצתי לאפות לחם ללא גלוטן נחשבתי לטבחית למופת (כיאה לפולניה גאה.... ) עכשיו ירדו מניותי....

מתכון ללחם אוורירי וספוגי

לפי הסדר, לתוך אופה הלחם: כוס ורבע מים כף שמן זית ביצה אחת 3.5 כוסות קמח מרמולייט (הפשוט, מהסופר, ורק הוא) 5 כפות דבש חצי חופן אגוזי מלך כפית זעתר טחון 2.5 כפות שמרית וזהו. אופים בתוכנית הרגילה.

רות ש

New member
../images/Emo24.gif תודה רבה ננסה היום.....

לקראת השלג שכל כך מחכים לו פה בירושלים...... מקוו שסוף סוף יהיה לחם טעים בביתנו ולפי המתכון מניחה שגם רחות טובים יעלו מהמטבח....

למעלה