טיפת מזל

טיפת מזל ../images/Emo115.gif../images/Emo57.gif

האם לדעתכן מזל הוא דבר שקיים באמת בחיים- או שהכל עניין חוכמה ותבונה, השכלה, יחסי אנוש וכו'
ואם השני- איך מסבירים את כל העניין של החיש גד וכו'
בזכות מה אתן מרגישות ברות מזל

המונשרי

New member
מזל על פי הקבלה............

מ- מקום ז- זמן ל- לעשות כלומר מזל זה מה שאתה פועל /יוצר למענך.

וואו כמה שאני מסכימה עם זה !

אני מאוד לא מאמינה בעין הרע. וגם כשפעם אמרו שיש עלי עין הרע לא האמנתי בכך, סירבתי להאמין :) אני בהחלט חושבת שאדם אחראי לגורלו ולמה שקורה לו. אין ספק שיש אנשים לא נחמדים שאולי מנסים אף להירע אבל אם אדם מאמין בעצמו ובדרכו ולוקח את חייו בידיו, כלום לא יכול לפגוע בו. לפחות לא עין הרע.

הגרלות פיס הן באמת ענין של מזל

אבל כפי שהצטרפתי להמונשרי אני לא מאמינה בחוסר מזל כמו עין הרע וכיו"ב. אני מרגישה ברת מזל על כך שאני חיה חיים טובים ומאושרים. על כך שיש לי את הבת המקסימה שלי ואת הבית הקטן והיפה שלי ואת בעלי שאני כל כך אוהבת. אני מרגישה ברת מזל שיש לי אמא נפלאה ונהדרת ועוזרת ותומכת במיוחד. אני ברת מזל על כך שהשכלתי לעבוד במה שאני אוהבת ולא במה שהחיים אילצו אותי. אבל יותר מכל ? אני ברת מזל שאני גרמתי לדברים להיראות כך.

שירה1973

New member
מזל טוב

אני מאמינה שהחיים של אדם הם בידיו, חוץ מאשר מה שאינו בידיו.... קצת לא הגיוני בעיניי להניח שהכל מצוי בידינו ויש לנו שליטה על הכל. וודאי שאנחנו מוקפים בדברים שאין לנו עליהם שליטה (מחלות חלילה, מלחמות, פיטורים ושאר צרות) אבל עדיין יש לנו היכולת ואפשרות הבחירה להביט על הנסיבות של חיינו, ולבחור איך ממשיכים הלאה. החכמה בעיניי היא למצוא את האיזון, את דרך המלך בין שתי האפשרויות - בין הראייה הפטאליסטית של החיים ("הכל ממילא כבר מתוכנן עבורנו מראש") לבין הראייה שגורסת שהאדם הוא בשליטה מלאה על חייו. החכמה היא למצוא את דרך הביניים. אני מרגישה בת מזל בהרבה תחומים בחיים, זה משתנה בהתאם לנסיבות החיצוניות והפנימיות כאחד, ונכון לימים אלה אני מרגישה בת מזל ולו בגלל העובדה שאני קמה כל בוקר לקולו של השעון המעורר ולא לקולה של אזעקה.

מן הסתם יש מה שלא בידינו

כמו הצרות שמנית כאן... אבל יחד עם הזאת יש את השאלה כיצד מתמודדים עם זה. לפטור זאת בעין הרע זו התנערות מאחריות לדעתי. ואכן. כמוני כמוך ברת מזל להתעורר לא רק שלא מאזעקה אלא גם מתי שאני רוצה - חופש גדול :)

שירה1973

New member
שימי לב שלא הזכרתי ולו ברמז

את המושג "עין הרע". לא מאמינה בדבר האווילי הזה ומעולם לא האמנתי בו. אגב, גם "עין הרע" זה למעשה אמונה בכך שהדברים לא קורים סתם אלא ב ג ל ל משהו (במקרה זה, בגלל שמישהו גרם להם לקרות כנגדנו). זה לא מה שכתבתי וזה לא מה שהתכוונתי. כשכתבתי שיש דברים שהם מעבר לשליטתנו, התכוונתי לכך שדברים רעים לפעמים פשוט קורים, גם לאנשים טובים, וגם ללא סיבה נראית לעין. פשוט כי זו דרכו של עולם, יש בו גם טוב וגם רע. דווקא כאשר קורים דברים רעים סביבנו, נורא קשה להסתפק בהסבר ש- אין הסבר. לכן לדעתי אנשים מנסים למצוא הסברים הגיוניים לכאורה (לדוגמת עין הרע) פשוט כדי שיהיה קל יותר לעכל את גודל הרע. חשבי על זה, זה הרבה יותר מפחיד ומאיים לקבל פשוט את העובדה שלפעמים קורים דברים רעים לאנשים טובים, מאשר להעניק הסבר "הגיוני" שיעניק הגיון להשתלשלות אירועים טראגית... שנדע רק דברים טובים

אני יודעת שלא הזכרת :)

אבל לא מעט כשלא מסתדר להם יטענו לעין הרע וזו לטעמי בריחה מאחריות. קרה לי משהו לא טוב כי עשו לי עין הרע ולא כי אני לא השתדלתי/עשיתי מספיק וכיו"ב. אני גם לא חושבת שזה קשור לאנשים טובים או אנשים פחות טובים, אלא בעיקר למה שאנחנו עושים למען עצמנו, איך אנחנו רואים את עצמנו ואת מה שיש לנו ובעיקר מה אנו עושים עם זה.

nataly36

New member
עין רעה, מושג שהחליף משמעות עם הזמן

אסביר את עצמי: ישנם מושגים או מילים שהמשמעות שלהן השתנתה עם השנים, אחת הדוגמאות הציוריות ביותר היא המושג "שופט". כולנו מכירים את ספר שופטים מן התנ"ך, השופטים היו מנהיגים - בהתאם לצורך עכשווי, אבל האם היה מדובר בשופטים כמו שאצלינו זה נתפס? האם הם דנו במשפט בין אדם לחברו? בעניינים פליליים או אזרחיים?? - כלל וכלל לא!!!! השופט היה מנהיג צבאי, צבאי בלבד!! יתרה מכך, היו שופטים שכלל לא הצטיינו ביושר - וזה לא הפריע למילוי תפקידם. יפתח היה ראש כנופיה. שמשון היה גם בעייתי מאד. בטח לא תלית שכולה תכלת..... הקיצר , בתקופת התנך: "שופט" = מנהיג צבאי. "זקנים" או "ראש סנהדרין" או אפילו "מלך" (בהתאם לתקופה, היו זמנים שהיו גם וגם, שזה הקביל לבית משפט עליון שזה המלך ובית משפט מחוזי ושלום שזה הזקנים....) = שופטים במשפט הפלילי בין אנשים. כך גם לגבי המושג "עין רעה": יש דבר כזה ביהדות, אבל לא במובן של קרן לייזר מיסטית שפועלת ללא שליטה על אנשים, אלא כיום היינו קוראים לזה "מבט שלילי" "שליליות" כשאני מתפללים בתפילת שחרית "הצילנו מעיין רעה" הכוונה "הצילנו משליליות" - כי כולנו יודעים ששליליות זה מדבק. זה מסוכן. אבל בהחלט לא משהו שדומה אפילו לאמונה העממית המטופשת של עיין רעה שמזיקה ומשנה את המזל. (מקווה שלא השתעממתן בנאום ארוך זה! )

כמה חכם נטלילי !

ספר שלם שנקרא שופטים ובכלל מדובר על מנהיגים. את כל כך צודקת. מעניין מאין זה הגיע השם - שופט דווקא. כאשר כתבתי את דעתי על עין הרע התכוונתי אכן לאמונה תפלה.

המונשרי

New member
כמו השופטים של אז גם כיום

חלק מהמנהיגים לא מצטיינים ביושר ( ע'ע משה קצב). אהבתי את רשומתך.

שירה1973

New member
תודה נטלי ../images/Emo20.gif

לגמרי לא משעמם - להיפך ! ואת מאד צודקת, יש הרבה מלים בשפה שלנו שאיבדו את המשמעות המקורית (או השתנו) במהלך השנים ובמרוצת הזמן.

nataly36

New member
אני הייתי מפרידה בין שני דברים,

האחד זה דברים עליהם יש לנו שליטה - שזה המון דברים. בהמון תחומים אנחנו יוצרים את המציאות שלנו, במודע ושלא במודע. מצד שני הדברים שהם גורל , ללא שליטה, דברים אלוקיים שאנחנו לא יודעים מה הסיבה שלהם. : כדוגמא אפשר לתת את המצב הבטחוני, הנה , משפחה שחשבה שתהיה מוגנת יותר במרון - חטפה על הראש ונהרגו..... לא יודעים למה, זה בטח לא בשליטה. .... האם זה מזל? לא יודעת. אולי.

למעלה