טיפת חלב בקפה

• פותח הנושא Gaus
  • פורסם בתאריך

Gaus

New member
טיפת חלב בקפה

צעדים די ראשונים של חובב קפה :) אני מאד אוהב קפה, ומאד מתעניין, וההתעסקות לא מרתיעה אותי, נהפוך הוא, אני מוצא את עצמי נהנה מזה. אין לי ספק שהטכניקה שלי לוקה. גם מבחינת מיצוי טעמי החליטה, ובמיוחד בעניין ההקצפה, עד כה לא קבלתי תוצאה ששהייתי ממש מרוצה ממנה, היו כאלה שהיה טעים, אבל לא קבלתי את הקטיפה שאני מחפש. מבחינת חליטת הקפה התוצאות יותר משביעות רצון. אני עדיין מגשש, בודק, בוחן את גבולות הטעם שלי, ואת הווריציות שאפשר להוציא מאותה תערובת קפה.ובכלל אני מנסה דברים. יש לי חבר, בעל מטחנה, שהוא טוחן עבורי לפי דרישתי, משחק עם העובי ואם הזנים ומשווה תוצאות אשמח לטיפים איך לקחת את העניין הזה מכאן למקום שבו אוכל ממש להתגאות בבצועים, עם הכלים הצנועים שיש לי בינתיים, ובהתאם ליכולותיהם. תודה רבה! אורן. אגב יישמתי הרבה מהדברים שכתבו פה, וגם ראיתי סרטונים, אין ספק שיש שיפור רב מהקפה הראשון שלי, ואני מודה לכולם פה. בכלל הפורום הזה קיבל כוון מאד חיובי בימים האחרונים, הלוואי ורק ישתפר, שימשיך להיות כייף להכנס ולהשתתף פה.

halfdink

New member
תשובה

אם אתה מתכוון להשתמש בסלסלה בעלת מגביר קרמה אז המטחנה הזו של אורביט תספיק. לעומת זאת אם אתה מעוניין לעבור לסלסלה רגילה (שמאפשרת קבלת תוצאות טובות יותר), אז תצטרך מטחנה רצינית יותר. מטחנות שמתאימות לטחינה עבור מכונת אספרסו ללא מגביר קרמה מתחילות באיזור ה-1000 ש"ח, ההמלצה האישית שלי היא איבריטל צ'לנג'. מטחנות מומלצות נוספות הן נמוקס לוקס, רנסיליו רוקי, לליט, אסקסו i-mini. לשימוש ביתי עדיף להמנע ממטחנות שכוללות מחלק מנות. מחיר סביר לרוב המטחנות האלה ביד שניה הוא בין 600 ל-700 ש"ח.

למעלה