טיפת חלב בטורונטו

Lisa Simpson

New member
טיפת חלב בטורונטו

hi there I am new in town, here on a business trip for a few months with my husband and our 6 months old baby... with no Hebrew on my keyboard I was told at TIPAT HALAV in Israel that at 7 months my baby needs to take a hearing test, and my question is what is the local TIPT HALAV, am I even entitled to go there, or what's the procedure. Naturally we have our travel insurance and can visit any doctor, but I really don't know the place to go to and would like to use your local experience. Thanx a lot have a nice weekend

השיטה הקנדית

שלום, פה בקנדה אין טיפות חלב כמו בארץ, את כל הבדיקות והזריקות עושים אצל רופא ילדים או רופא משפחה. אם אין לך ביטוח בריאות ממשלתי בקנדה OHIP, הבדיקות והטיפוללים יעלו לך הרבה כסף, אני יכול לומר לך שביקור רופא עם ילד חולה יכול לעלות כ 250$ אני מניחה שביקור "בריא" לבדיקת גדילה יותר יקר. יש אולי אפשרות שתגשי למרפאות כגון MED CARE שם ביקור רופא עולה כ 45$ (מנסיון) אני לא בטוחה שהם עושים בדיקות צמיחה והתפתחות אלא יותר ביקורי חולים. לנו היה ביטוח פרטי עד שקיבלנו את ה OHIP הקנדי, וגם בו היתה לנו השתתפות עצמית די נכבדה עד שהכיסוי שלהם נכנס לתוקף, לכן כל פעם והילדים שלי היו חולים (לא עלינו) הלכנו ל MED CARE, זה לא המרפאה הכי סימפטית מחכים די הרבה בתור, המקום עובד בצורה שמי שבא ראשון מטופל ראשון. הם פתוחים שעות נוחות עד מאוחר ובשבתות וחגים. אני אישית לא זוכרת בדיקת שמיעה מיוחדת שעעשו לילדים שלי בגיל 7 חודשים, הרופא שאל אותי אם הילד מגיב לקולות, מסובב את הראש, מנסה לחקות שפת דיבור, וכו... , אולי אם הילד לא מגיש טוב, הוא נשלח לבדיקה מקיפה במכון שמיעה אם יש לך שאלות את יכולה לפנות אלי שבת שלום

אופס

התכוונתי בסוף, אם הילד לא מגיב טוב לקולות, ושירגיש טוב תמיד!!!

הי ליסה,

לנו דוקא היתה בעיה בנושא זה של שמיעה אצל ביתנו ומה שאני יכול להגיד זה: א. אין מה למהר. אם תעשי את הבדיקה בגיל 7 חודשים או בגיל שנה וחצי - אותו דבר. דוקא בגיל צעיר הילד לא יכול להגיד מה שמע והבדיקה היא די חרטה. ב. אצל ביתנו היה ליקוי שמיעה מאד משמעותי, ומסתבר שבערך 80 אחוז מהמקרים האלה הם מסיבות של חסימה כלשהי, ולא פגם אמיתי בשמיעה. ובכל מקרה מחכים עד לגיל 3 בערך לפני נקיטת פעולה כלשהי. למה אני מספר לך את כל זה? מפני שאם את כמה חודשים בקנדה, פשוט אל תעשי כלום. תחזרי לארץ בנחת, ותעשי את הבדיקה בטיפת חלב, חינם. אין פה עניין של החמרה, הילד שלך לא יפסיד חומר בבית הספר, אז אין מה להלחץ. בהצלחה.

למעלה