טיפשותו של אזרח....

טיפשותו של אזרח....

ב"ה טיפשותו של אזרח כפי שקרתה לנו במחסום לפני כשבועיים. והמעשה שהיה, כך היה. יצאנו צוות של חמישה מתנדבי מג"ב במדים לערוך מחסום דוקרנים בכביש כל שהוא - שדרכו מעבירים סמים ושאר מרעין בישין באופן קבוע. ומהטעם האמור לא ציינתי באיזה כביש מדובר. במהלך המחסום, הגיע למחסום רכב שעורר את חשדו של אחד מהמתנדבים, הרכב התבקש לעצור בצד - לאחר נטילת רישיון הנהיגה מהנהג ע"י אחד המתנדבים, ובמהלך התרחקות המתנדב לעבר הגי'פ לצורך בדיקת מסוף. חטף הנהג את הרישיון מידו של המתנדב, ופתח בנסיעה פרועה. הודענו בגל על המלטות רכב וכו'. חברים שלנו, שהיו צוות נוסף מאותו בסיס, ופעלו בסמוך, חשו לעברינו, ובהתיעצות ביננו, סוכם שהם יעמדו בסופו של אותו כביש (מרחק של 3 ק"מ לערך) עם דוקרנים פרושים בצד הדרך, במקרה של המלטות רכב נוסף, הם יפרסו מיד מחסום. והכן, התגלה ששיטה זו עזרה! הבחור הטיפש שברח, הלך ואסף 3 חברים שלו (החברה שלו ישבה לידו) ואמר להם 'באו תראו איך עובדים על מגבניקים) המטורף עשה את אותו הטריק בפעם השניה, לאחר שהבודק הפעם הספיק להתרחק! הרישיון שלו נשאר ביד של המתנדב (לאחר הפקת לקחים מידית במחסום) <הפלא שהנהג הזה לא זוהה כאותו נהג שברח> הוא נימלט, והחברים שהמתינו כ-3 ק"מ הלאה, פרשו לו מחסום דוקרנים מלא - והוא נלכד. הוא ושלושת חבריו וחברתיו עוקבו לתחנה לצורך תיחקור ובדיקה. הייתי מצייד את הסיפור תחת הכותרת: "טימטומו של אזרח"... א) לעולם אל תברח משוטר ב) ברחת? לבריאות! אל תחזור לשם! יום טוב Kיציק

קרבינוש

New member
לא הבנתי למה ברח

האם עשה משהו רע ? ומה היה עונשו ? אם נענש הפרעה לשוטר במילוי תפקיד ?

מתנדב

New member
למה ברח?

כנראה הוא החביא משהו, והוא לא רצה שתתפסו אותו תלמדו נהגים לא בורחים סתם בשביל להשתעשע, יש סיבה שבגינו הם ברחו אני זוכר שעשיתי פעם מרדף אחרי רכב, ושותפי שהיה איתי בניידת שם לב שזה שיושב ליד הנהג זרק חפץ שנגנב מרכב אחר מלפני כמה דקות, אילו אותו נהג לא היה בורח לנו כשהוא התבקש לעצור לא היינו חושדים בו. ולגבי פריסת דקרונים, עשיתם טוב מאוד כך צריך לעשות כשרכב בורח לכם.

שלום30

New member
לא ידועה סיבת הבריחה האמיתית ?

יכול להיות טפשות של רגע כמו שאיציק כתב ויכול להיות שברח משום שעשה מעשה או החזיק ברשותו דבר שאינו כשר. אם יש לכם מידע על מה שהתרחש בתחנה לאחר שעוכב והאם נודעה סיבת הבריחה האמיתית, אשמח לשמוע.

שלום30

New member
ממש לא נראה לחץ

מדברי איציק בעל הסיפור, לא נראה לומר שמדובר בבריחה מתוך לחץ.

תבין-רוב המקרים של הבריחה זה מרוב

לחץ קח דוגמה- אתה על סמים נגיד ויש באותו שלך סמים-אתה רואה מחסום מישטרה- אתה מפרסס אם הרכב- גם זה גורם ללחץ -וגם זה מחשיד צריך לקחת את זה בחשבון

מתנדב

New member
רועי, אלו שמתחילים עם זה פעם ראשונה

נלחצים, אבל ישנם עברינים כבדים, שגם אם הם רואים ניידת באזור, או מחסום, הם לא נלחצים, כי אם הם ילחצו יעכבו אותם ולכן הם מפגינים כוח של גבורה ולא של לחץ בכלל. וישנם נהגים חדשים שהוציאו רשיון נהיגה רק לפני חודש חודשיים, וכשהם רואים ניידת הם נלחצים, ואז תעצור כל מי שנלחץ?. לכן אין כאלו כללים, ישנם כאלו שנלחצים מעצם זה שהם רואים ניידת, וישנם עברינים כבדים שלא נלחצים, כשהם רואים ניידת....

רועִי

New member
באמת תודה :(

"וישנם נהגים חדשים שהוציאו רשיון נהיגה רק לפני חודש חודשיים, וכשהם רואים ניידת הם נלחצים" תודה מקרב

Boscorelli

New member
אל תיקח אישי!

זה כמו שאומרים שיש נלחצים ממבחנים אז יש כאלה ויש כאלה

מתנדב

New member
רועי, לקחת את זה אישית?

אני לא התכוונתי עליך, אני יודע שאתה הוצאת רשיון לא מזמן, אבל דע לך שהרבה נהגים חדשים נלחצים כשהם רואים ניידות בשטח, ולפעמים הם עושים גם טעויות מרוב לחץ....

רועִי

New member
ת'אמת יום אחד נעמד ברמזור לידי

ניידת של התנועה ואני מכיר את השוטר שישב בפנים והתחתלי להחץ ועוד דיברתי איתו ונלחצתי

למה להילחץ אני לא מבין

הם לא חיות הם כמונו בני אדם ולדעתי אים סיבה להילחץ

ilancoll

New member
אצלנו זה היה נגמר אחרת

אצלנו אין הזדמנות שניה בורח ישר מרדף אחריו לא מעניין יותר כלום ניכנסים לנידת ורודפים (כמובן בזהירות על חיינו ולא על חייו) :) בשנה וחצי האחרונת עם לא מצליחים לעצור את הרכב הנמלט יורים לעבר הרכב (חשש לפח"ע תמיד תופס) ועם אפשר מעלים מסוק בקיצור לא אומרים אולי הוא יתפס בהמשך דבר אחד אני לא מבין טוב חטף את התעודה ו ????? נתן לו ללכת לא עצר בעדו ???? עד כמה שאני יודע זה אמור להגמר במעצר (בריחה ממעצר\משמרות חוקית) אני לא בטוח בסעיף המדויק ותאמינו לי זה משנה חבל שהוא לא נפל בידיים שלנו היה מקבל חינוך לכול החיים נ.ב מתנדב ימע"ר (יחידה למניעת עבריניות או בקיצור בילוש)

ה דרומי

New member
אני מתיחס לשורה התחתונה

חבל שהוא לא נפל לידים שלנו ואתה עוד בתור מתנדב ימ"ער? איזה חינוך? מה מכות? יענו שלא יתעסק אם מתנדבי ימ"ער. שמה חבחבי קח עיצה ממני בגלל כאלו לא שווה לך להפסיד את התעודה.. מה עדין לא נחקרת מספיק במח"ש. הכותב הוא{ מקים} את יחידת הימ"ער. בתחנה דרומית ובגלל מח"ש היום הוא חזר אחרי שנים לפעילות בקלאסי. אז קח עיצה או
ממני תן לבלשים לעשות את העבודה ואתה שמור על
התחת שלך. ועם אתה חושב שאני טועה אני מוכן להסביר לך בארבע עיניים.
רק שמור על??? שלך.

Squad 55 Taylor

New member
הבלשניק צודק!

לירות בו! ככה זה ב NYPD 9 מ"מ נכנס לו בראש כי לא מגיע לו לחיות! בשביל מה? שאח"כ ילך לרצוח\לגנוב\להסניף\לאנוס (רק תסמנו בעיגול)

ilancoll

New member
סליחה אבל לא אמרתי מכות

מח"ש עברתי מספיק באמת לא שווה מכות אבל יש מספיק סעיף בחוק גם התעבורה וגם הפלילי שמי שמכיר יכול "לסדר" לטמבל הזה תיק שמן וטוב ולדוגמה לספור שהיה רכב מסוג מזדה סרב לעצור לקראות במערכת הכריזה והחל להמלט לאחר מרדף מרחובות העיר כאשר הוא עבר בערך כה 5 רמזורים אדומים כמה שלטי עצור ותן זכות קדימה כמה קווי הפרדה רצופים ואין כניסא לבסוף הרכב והנהג נלכד למה ? סתם כי היה לו משעמם בקיצור לא נמצאה סיבה פלילית אותו בחור קיבל דוח על כול עבירה שעבר בדרך על כול רמזור כול פס לבן וכול עצור בנוסף קיבל הזמנה לבית משפט על סיכון עוברי הדרך ותוסיף דוח ל נהיגה שלא לפי נתאי הדרך והורדה מהכביש מכיוון שהיה לו על הרכב צמיגים שלא מתאימים לרשיון רכב בקיצור נזק של 10000 ש"ח לכיס ותאמין לי זה יותר כואב ממכות אז לכול האלה שיש להם בראש להרביץ לחשודים תוצאו את זה מהראש יש הרבה דרכים ל"טפל" באדם רק צריך לדעת את החוק

למעלה