טיפים לשימוש עם סלייד?

טיפים לשימוש עם סלייד?

קניתי סלייד, ואני לא ממש מצליח להשתמש בו. למישהו יש טיפים לשימוש+המלצה לקטעי נגינה בהם יש סלייד? תודה

קלפטון1

New member
ממה שאני יודע...

לסלייד יש כיוון משלו,ככה שכל פעם זה עושה אקורד,וחוץ מזה נראה לי שזה ממש מגניב,זה כמו משחק כזה,תנסה כמה דברים הולך הולך לא הולך לא הולך.

Danny0

New member
אני לא בטוח אבל....

לפי מה שאני זוכר נראה לי שמכוונים את כל המייתרים שיהיו אקורד כלשהו..... למשל Dm... אז אתה רק פורט עליהם ומנסה לעשות סליידים... לא בטוח שזה יעבוד. המורה שלי הביא איתו פעם סליידר לשיעור ועשה דברים מטורפים על הגיטרה. אז זה מה שאני זוכר מזה...... מקווה שעזרתי איכשהו.

NightRanger

New member
הכי חשוב...

כשמנגנים עם סלייד הרבה אנשים נוטים לנגן בין השריגים (כמו אקורד) כשמנגנים עם סלייד יש להניחו על הפרט עצמו ניתן לכוון לאקורד למשל: OPEN D D-A-D-F#-A-D שיר לדוגמה: ( I Never Loved A Man (The Way I Loved You - אריתה פרנלין בגירסת כיסוי מצויינת שעשו רוקסט באנפלאגד או ל-DROP D D-A-D-G-B-E שיר לדוגמה: NO MORE TEARS - OZZY בהצלחה

Mr MAG

New member
הרחבה למה שנייטראנג'ר אמר:

הסיבה שצריך להניח את הסלייד בדיוק מעל השריג היא שהשריגים נמצאים בדיוק בנקודות החלוקה של המיתר כלומר איפה שמופקים תווים מדויקים. את האצבע אנחנו שמיםן מאחורי השריג כדי "ללכוד" את המיתר על השריג, עם סלייד אנחנו לא לוחצים על המיתר ובעצם הסלייד עצמו משמש בתור שריג נייד. זה כמו לנגן על פרטלס. הרעיון בסלייד זה להפיק את הצלילים שאפשר להפיק בהחלקה על פרטלס, לכן הוא סלייד ! רוב הנגנים הניחים אותו על הזרת, מה שמאפשר לשלב נגינה רגילה עם 3 האצבעות האחרות וקטעי סלייד. הקטע הכי מוכר עם סלייד זה הסולו של scar tissue של רד הוט צ'ילי פפרס. הוא גם די קל ואפשר להוציא משמיעה.

The Walrus

New member
פינק פלויד\גילמור

פינק פלויד (סולואים): high hopes wot's... oh the deal shine on you crazy diamond (pt. 6-9) one of these days (יש סולו בגירסת pulse, לפי מיטב זכרוני) smile (של דייויד גילמור לבד, סלייד אקוסטי) then I close my eyes (גם של גילמור לבד, סלייד אקוסטי) atom heart mother פינק פלויד (ליווי): breathe great gig in the sky fat old sun מקווה שעזרתי.

The Walrus

New member
משום מה חשבתי

שביקשת קטעים עם סלייד. בכל מקרה, הייתי מציע גם לקנות או להשיג בדרכים אחרות שאסור להזכיר בפורום (עזבי לקנות כי לא תמצאי את הדיסק הזה בשום מקום בארץ, אני קניתי בחנות ענק בלונדון) את ההופעה המשותפת של ג'ורג' האריסון ואריק קלפטון live in japan, קלפטון משתמש המון בסלייד... לדוגמה בmy sweet lord, give me love, cheer down וכו'. וחוץ מזה זאת הופעה מדהימה, אז שווה לקנות בלי קשר. הסולו בwhile my guitar gently weeps בהופעה הזאת הוא לטעמי הסולו הכי טוב שיצא מקלפטון אי פעם...

RoieL

New member
../images/Emo45.gif מאוד מומלץ!

אני אישית יותר אוהב את הסולואים ובכלל הביצוע ב- Concert For George מ- 2002, אבל בכלל כל האווירה שיש בהופעה מדהימה והביצועים גדולים.

The Walrus

New member
concert for george

מרשים יותר, אבל עם חיסרון אחד פשוט - ג'ורג' האריסון לא שם. לכן עדיף live in japan...

RoieL

New member
לא יודע, אני יותר אוהב את קלפטון שר

את זה.. עם כל הכבוד לג'ורג', שהוא אחד הגיטריסטים האהובים עלי.

terje

New member
מנסיוני

טעות נפוצה היא ללחוץ עם הסלייד על המיתרים - צריך לרחף איתו, רק לנגוע במיתר, בדר"ך גיטרות שמיועדות (יותר) לנגינת סלייד הן בעלות אקשן מאוד גבוה. חוץ מזה, תנגן הרבה ושים לב שאתה מנגן תו הסלייד צריך להיות בדיוק במקום השריג, הוא מחליף אותו , וכל סטייה של מילימיטר ממקום השריג תהייה זיוף. בהצחלה כפרה

terje

New member
גם אלה

וגם גיטרות חשמליות סטנדרטיות שעושים להם אקשן גבוה בכוונה.

אבל..

אקשן גבוה לא גורם לחוסר דיוק? או שבעצם, ככל שהאקשן גבוה אז יש "שקע" יותר גדול כלוחצים על שריג מסוים? לדעתי השירשור שווה לטיגלון לאנשים כמוני שלא מנוסים בסלייד ורוצים לנסות
. תודה רבה לך ולכולם על העצות

sheepeH

New member
שוב

שמנגנים סלייד לא לוחצים על השריגים אלא מחליקים עליהם (SLIDING)

terje

New member
הסיבה לאקשן הגבוה

היא שזה מאוד קשה לנגן בחופשיות בלי ללחוץ בכלל על המיתרים, ובגיטרה עם אקשן נמוך (מיתרים קרובים לצוואר) כל לחץ קטן יגרום למיתר לנגוע בשריגים וזה יצמצם או יקטין את אפקט הסלייד ואת הנוחות לנגן בו. וכשיש אקשן גבוה אפשר להשקיע לחץ הרבה יותר גדול ועדיין לא לגעת בשריגים. ואם התווכנת לחוסר דיוק של אינטונציה כאשר יש אקשן גבוה, אז כן הדבר הזה נפוץ - גיטרות עם אקשן גבוהה מאוד נוטות לזייף אחרי שריג 7... אבל שוב - עם סלייד אינך אמור לנגן על השריגים - אלא רק לרחף מעליהם. אז כשיש לך גיטרה שמיודעת רק לזה אין זה משנה, כי השריגים הם רק קו אינדיקציה דמיוני, ואת שאר הכיוון אתה עושה לפי האוזן. הגיטרה הופכת לפרטלס. YOTER

למעלה