טיפים לקראת אינפי' 1

antreprize

New member
טיפים לקראת אינפי' 1

אני עומד להתחיל את הקורס אחרי שכבר למדתי את בדידה ולינארית 1 כך שזו לא הפגישה הראשונה שלי עם מתמטיקה אקדמאית, אבל הבנתי שהקורס הזה נחשב לקשה במיוחד ובעיקר מההיבט הטכני.
אני אשמח לקבל כל מיני עצות - על איך הוכחה אמורה להראות ואיך לכתוב אותה (הבנתי שיש דגש על זה) ומהן הטעויות הנפוצות בכתיבת הוכחה , מהם החלקים הקריטיים בקורס וכו'.

Alkhimey

New member
כמה עצות

1. תתייחס ברצינות לדוגמאות שנותנים בתרגולים ובהרצאות. לכאורה מדובר בסתם דוגמאות אבל הם תמיד מייצגים סוג מסוים של בעיות ודרך לגשת אליהן.

2. אם הוכחות מפחידות אותך אז תתרגל אותן. תרגול טוב לא רק לתרגילי חישוב.

3. לזכור את המשפטים בעל פה ולא רק בגלל שדורשים את זה למבחן (זה ממש עוזר להוכחות).

antreprize

New member
אני לא מפחד מהוכחות,

אבל הבנתי שבקורס מקפידים על כתיבה נכונה שלהן ושזה החלק הקשה בו, ולא ממש ברור לי למה הכוונה. נגיד, כשאני משווה תשובה בספר לתשובה שלי ברור לי שיש הבדל בניסוח אבל אני לא ממש מצליח לשים עליו את האצבע, אני פשוט משתדל לכתוב הכל במסודר ולשים לב להנחות סמויות שאני עושה.

or the smart

New member
אם סיימת בהצלחה בדידה ולינארית, אני לא חושב

שתהיה לך בעיה (כמובן בתנאי שלא היו לך בעיות עם ההוכחות בקורסים הנ"ל). בנוסף, בקורס יש גם תרגילים כך שהם יכולים לעזור לך לשפר את רמת ההוכחה במידה והיא לא מספיק טובה.
כתיבה נכונה זה בדיוק מה שרשמת שאתה עושה. אם אתה בכל מקרה רוצה המלצות, אז מומלץ להבין כל שלב שאתה עושה ולא לרשום כמו תוכי "יהי אפסילון גדול מ-0".

אורי769

New member
אם אתה יודע להוכיח אין לך מה לחשוש

העניין העיקרי באינפי' זה שאתה נחשף לצורת חשיבה מעט שונה על דברים וגם לסכימות של הוכחה שונות ממה שסביר שראית בבדידה, לינארית או בלימודי הגיאומטריה בתיכון. אבל הוכחה זו הוכחה, ואם אתה יודע להוכיח ובעיקר אם אתה יודע לזהות מתי משהו אינו הוכחה - אתה תסתדר עם האינפי' ותהנה מאד מהקורס הזה.

הקושי שאני נתקלתי בו בהוכחות

להצליח להבין את ההוכחה זה דבר אחד ,
להצליח לכתוב בצורה פורמלית זה דבר אחר. וזה גם משמעותי בפתרון תרגילים , לא רק בכתיבת הוכחות.
מה שהייתי עושה שהיה לי קשה עם זה - זה לכתוב לי את הנתון כמו שהוא נתון , לתרגם אותו לצורה פורמלית.
לכתוב לי בצד אחר את מה שאני רוצה להוכיח , ואז גם את זה בצורה פורמלית.
אחרי זה מהנתון לכתוב את כל מה שאני יכולה להסיק ממנו.
ואז בשלבים מנסה להרכיב את זה למשהו שיעזור להגיע לתוצאה.

אמנם את הקורס הזה לא לקחתי באו"פ , אבל אני מניחה שכמו בכל קורס גם פה הספרים הם יתרון משמעותי וההנחייה למה לקרוא לפני כל יחידת לימוד בטח מאוד תעזור.
בתל אביב היה לנו בלאגן בקורס והמתרגלת לא חפפה את המרצה ,וזה לא תרם כל כך לקורס שהוא מאוד עמוס גם ככה.

אה ועוד משהו , הכנתי לעצמי דף סיכום קטן עם טריקים שמופיעים הרבה,ועם כלים לפתרון של סוגים שונים של בעיות.
אחרי שעבדתי איתו הרבה אני כבר זוכרת הכל , אבל בהתחלה ממש הרגשתי שבכל תרגיל מסתתר טריק מטורף אחר.
בסוף מסתבר שגם את אינפי אפשר לעבור ושלכל תרגיל יש פתרון :).

זה קורס ששובר הרבה אנשים , אז אל תתרגש מביקורות כמו - "אמאלה יאבלולו הקורס הזה פסיכי"
ותשקיע בלהבין ובשיעורי בית!

Blue Beetle

New member
האתגר העיקרי באינפי

בניגוד לבדידה ולינארית, היא שהאינטואיציה שלך עשויה לעבוד לרעתך ולא לטובתך. לכן יש צורך להיצמד להגדרות כלשונן ולהיות מדויק ככל הניתן בהוכחות ולפרט כל צעד בהוכחה. הסיבה מדוע מומלץ ללמוד הוכחות בעל פה (לפחות את הסכמה הכללית שלהן) היא שקשה להוכיח דברים לבד באינפי בלי שצורת החשיבה יושבת אצלך טוב (שמקבלים אותה כמו שצריך אחרי קורסים בטופולוגיה ותורת המידהמידה, אחרי אלו אינפי יראה לך קל).

לאחר שעברת 20476+20109

לא אמורה להיות בעייה מיוחדת ב 20106. הכנה טובה תהיה לחזור היטב על פונקציית הערך המוחלט, אי שיוויון משולש ודברים דומים.
אין קושי טכני בקורס כפי שרשמת.

ההרצאות המוקלטות מהטכניון בחדו"א 1 (יוטיוב)

יש מצב שהן טובות עבור אינפי 1?

תלוי

ההרצאות בטכניון מותאמות ממש לכל מסלול ,
למי שלומד רק מדעי המחשב יש חדו"א משלו , בפתוחה מי שלומד רק מדעי המחשב עושה חדו"א של מתמטיקה .
אז ייתכנו שינויים וגם הסדר של הקורס די שונה ממוסד למוסד.
אני עשיתי את קורס של המתמטיקה וחברים שלי נעזרו לפעמים בהרצאות של חדו"א1מ (יש גם 1ת ואינפי1 ).

למעלה