טיפים לעבודה חדשה ?

אומנם

New member
טיפים לעבודה חדשה ?

בקרוב מתחיל עבודה חדשה, איזה טיפים הייתם נותנים לעובד חדש. (על תקן senior sw engineer)

למשל הבעיה שלי היא שבמקומות קטנים, אין חפיפה מסודרת (חברה של 5 אנשים) ואז אתה בלימבו, מצד אחד אתה לא יודע כלום ולא יכול לתת ערך בשבועות הראשונים, מצד שני אתה נחשב מתכנת מנוסה ואמור לתת ערך.
אז האופציה היחידה שלך יכולה להיות לשאול המון שאלות, אבל אתה יוצא נודניק כי אתה שואל בלי הפסקה.

אשמח לטיפים גם בנוגע לבעיה וגם באופן כללי, אני חושב שרושם ראשוני זה דבר שקשה לשנות (אפשרי אבל קשה) אז אם אפשר ליצור מלכתחילה רושם טוב זה עדיף.

nocgod

New member
אומנם לא סניור... אבל 2 הפני שלי

אם אין חפיפה מסודרת - תדבג תהליכים כדי להבין אותם לעומק, שום חפיפה לא תחליף "לכלוך ידיים בקוד".

אל תנדנד - במיוחד אם יש לחץ, תבוא עם סט שאלות מושכלות (אחרי שדיבגת לדוגמא) בצורה מרוכזת.

תבקש להשתתף בתור "צל" בדיבאגינג של אנשים אחרים, אם זה לא מפריע להם.

אם יש מערכת tickets (נגיד אצלינו זה SF) אם אפשר תצתוות למישהו שבדיוק עובר עליהם ואם הוא יכול שיסביר את הרציונל לסינון/מענה/פיתרון

אבל אני צעיר, מה אני מבין =)

יבגניי34

New member
בוא נניח שזו שאלה רצינית ולא עוד הטרלה

ראשית אם אתה לא יכול לתת ערך בשבועות ראשונים אתה לא senior sw eng. אז או תשנה לעצמך את הטייטל או (עדיף!) שפשוט תתן ערך בשבועות הראשונים.

דברים שמומלץ לעשות בשבוע-יים ראשונים בעבודה:
1. לתקן דוקומנטציה, בפרט על ״הרמת סביבת פיתוח״, ״הרצת בדיקות״ וכו׳. אתה פשוט עושה את זה תוך כדי נסיון כושל לעקוב אחר (היעדר) ההוראות הקיימות.
2. אין בכלל תיעוד של כלום? אין וויקי? מעולה! יש לך עבודה.
3. ״הקמת סביבת הפיתוח״ לקחה יותר משעה-תיים? מעולה! זרוק לפח את כל הסקריפטים ותכין image, או יותר טוב Vagrantfile, שמרים הכל מאפס.
4. אין CI? מעולה! יש לך עבודה.
5. תוסיף טסטים במקומות שאין.

זהו. אתה יכול להתחיל לעבור על באגים קיימים ולהחליט מה מהם שווה תיקון.
בהצלחה.

אומנם

New member
מן הסתם זה לא הטרלה

לא ברור לי למה שתחשוב שזה הטרלה.
הטרלה זה יותר שאלות בסגנון של "שכבתי עם הבוס שלי, האם זה הזמן לבקש קידום ?"

בכל מקרה, אשמח לעוד טיפים כללים ולא רק לסוגיה שהעלתי.

ipv6

Member
זה נחמד בתור תגובה בפורום

אבל בהינתן חברה עם מוצר מסובך מספיק, לא תוכל לעשות את רב הדברים שציינת עם ידע של אדם שנמצא שבועיים שם בלי קשר לאם אתה מהנדס בכיר או לא.
&nbsp
לדעתי הכי טוב זה להתמקד בחפיפה שלך ולא להתחיל לכתוב ערכים בויקי כשאין לך מושג איך המוצר של החברה עובד.
&nbsp
עבדתי במקומות שבהם כשרה יכולה לקחת גם חודשיים כשלא מצופה ממך לתרום שום דבר אלא ללמוד חזק. היו בודדים שעשו תוך כדי פרויקטים מועילים בעיקר באזורים של הסביבה/קומפילציה/IT/שינויים קוסמטיים בקוד (שלא מצריכים הבנה של הלוגיקה)
אבל זה היה חריג ורב האנשים לא עשו את זה

ipv6

Member
לא ראיתי שזאת חברה של 5 אנשים

אולי במצב כזה עם code base קטן מספיק, מה שאתה מציע יותר ריאלי..

Grosseto

New member
תסביר לכולם למה הקוד לגמרי ספגטי והשפה לא מתאימה לדומיין

ותמליץ להתחיל את הכל מהתחלה.

למשל אם זה C תמליץ לעבור ל C++
אם זה C++ תמליץ לעבור לפייתון וכו

זה מה שעושה כל חדש שמגיע אלינו עד שהוא מתקרנף

למעלה