טיפים לחיסכון בדלק?

כמו שנאמר....

ברוכים הבאים לעולם הבטיחות האקטיבית. כל מילה יהלום, שיר
השדון .... ™TheNightDevil

רונןz

New member
לא ממש מבין

למה אסור לנסוע בניוטרל? שמן לא יגיע לגיר מאיפוא? למה שלא יגיע שמן לגיר בניוטראל?? לפי מיטב הבנתי כל השמן של הגיר נמצא בגיר (הוא לא צריך "להגיע")

רונןz

New member
ובכל זאת

מבחינת נהיגה נטו במצב שבו הרכב נמצא במצב של פניה מירבית (takes a set) אין שום סיבה שהמנוע יהיה מחובר לגיר (אני לא רוצה שהמנוע יאיט אותי ויעביר לי משקל קדימה)

חיים_K

New member
וואלה לא הבנתי

אז מה אתה אומר בעצם, להכנס לפניה בניוטרל ? להוריד לניוטרל בתוך הפניה ? זה נשמע הגיוני למישהו ? לגבי השמן בגיר - הנושא נכון בעיקר לגיר אוטומטי, משאבת השמן שמזרימה את השמן בתוך הגיר מופעלת ע"י המנוע. ברגע שתשלב לניוטרל וסיבובי המנוע ירדו לסרק, לא תהיה זרימה מספיקה של השמן וזה יגרום לנזק לגיר.

רונןz

New member
אני אומר

לא צריך להשתמש בכוח של המנוע כדי להעביר משקל קדימה בתוך הפניה במיוחד לא ברכבים בסטנטרטיים שגם ככה המישקל שלהם גבוה מדי לטובת הפרונט כן , אפשר להכנס בניוטרל אבל זה לא העניין... גם אני נכנס לפניה עם הילוך משולב כי את הגיר בלי הסיכרונים עוד לא קניתי רק אמרתי שזה לא קשור לאיבוד שליטה. בעניין הגיר... בגיר אוטומאטי הכל טוב ויפה... מה לגבי הידני... אני מתעלם במכובן מכל מה שקשור לאוטומאט...

itzik93

New member
זו לא המטרה

אין שום מטרה להעביר משקל קדימה בתוך פניה אלא בדיוק ההפך - אתה חייב להיות בהילוך בשביל להיות בשליטה על הזנב שלך - חלוקת הכוח במקרה זה תלויה בהילוך, ולכן מומלץ להיכנס לסיבוב עם מעט גז קבוע ובהילוך הנכון - כזה שלא יכניס אותך לצרות אלא יחלץ אותך מהן. בנהיגה יותר אגרסיבית ופחות בטוחה, הכללים משתנים מעט. איציק

בכל מיקרה

לא להיכנס לפנייה בניוטרל, כמו שאיציק אמר אין לך שום שליטה על הזנב בניוטרל וגם אם למשל אתה נכנס מהר מדי לפניה ומקבל תת היגוי לא תוכל להעביר משקל קדימה (תוכל עם הבלמים אבל שימוש בבלמים במהלך פנייה לא מומלץ). פנייה בניוטרל נוגדת כל עיקרון של נהיגה ספורטיבית.

rigi

New member
בפניה

כאשר נכנסים לפניה....זה הולך בערך כך... העיקרון הוא לצאת מהפניה כמו שאתה נכנס... אם נכנסים עם לחציצה על דוושת הגז..צריך לא להאיט ולא להאיץ פשוט להשאר באותה המהירות (+/-) אם נכנסים בהאטה צריך לא לוחצים על דוושת הגז באמצע הסיבוב אלא נותנים לרכב להישאר ככה בקיצור איך שנכנסים לסיבוב ככה גם יוצאים ממנו... (נכון לרכב בעל הנעה רגילה ..יעני קדמית )

sronis

New member
זה לא תמיד נכון

אני אמנם לא מקצוען בתחום אבל אני יודע שלפעמים נדרשים תיקונים בתוך הפניה בלי שתיכננת אותם. זה קורה אם לא מעריכים נכון לגמרי את צורת הפנייה (כמה פניות אתה כבר מכיר בע"פ?) או אם יש משהו בתוך הפנייה שמפריע לך, או אם הפנייה משנה צורה באמצע או הופכת לפניה לכיוון ההפוך וכולי. לי כמעט אף פעם לא יוצא להכנס לפניה ולצאת ממנה בדיוק באותו מצב על דוושת התאוצה ועם ההגה, תיקונים תמיד נדרשים, בעיקר אם אתה נכנס להיגוי יתר או תת היגוי. מה שכן, במכוניות מסוימות עם הנעה קדמית, אסור לעזוב גז בפניה, כי הן פשוט מאבדות את הזנב...
רוני

rigi

New member
אני התכוונתי

שאסור ללחוץ בברוטליות על כל אחת מהדוושות הנגדיות לצורת הכניסה בטוח שמותר לך לתקן באמצע פניה....אבל בעדינות....

el_2000

New member
ב"ניוטרל" התכוונתי לנסוע עם הקלאץ´

בפנים, כאשר משולב ההילוך הנכון. כך גם כשצריכים כח אפשר לקבלו במהירות... לדעתי זה לא נכון שהשמן לא מגיע לגיר או שיש איזשהו נזק מכני, זה לא נשמע הגיוני. בכל מקרה, נראה לי קצת ביזבוז לשרוף דלק כאשר כח המשיכה עושה את העבודה - אבל זה באמת יכול להיות מסוכן ולגרום לאובדן שליטה או התחממות הבלמים (אם כי אפשר לצבור מיומנות בטכניקה - למשל לבחור בהילוך הנכון, או לחזור לשילוב המנוע כאשר רואים שיש שימוש רב מדי בבלמים - ואז לדעתי אין עם זה בעיה. מניסיון)

be_roo

New member
גם זה לא פתרון

במקרה של מצב חירום תצטרך את המנוע זמין, ואז או שתעזוב מהר את הקלאץ, ואז בבת אחת יתחבר הגיר דבר שגורם לגיר בלאי אבל יותר חשוב מכניס את בלימת המנוע בפתאומיות מה שיגרום לכל המשקל של הרכב לעבור קדימה בברוטליות, וגם אם מדובר כבר ממילא בירידה הרי שאם תכניס להילוך גבוהה מידי לא יהיה לך מספיק כח ואם תכניס להילוך נמוך מידי המנוע יצרח. SI
שיר, שנראה לה של"חסוך" 0.2548 ליטר דלק על ירידה של 30 מטר נראה לי קטנוני כאשר מדובר בבטיחות.

אילן די

New member
עוד עצות אחיתופל ?

1. כבה את המנוע בירידות. 2. שלב לרברס בעליות. 3. סע בקורקינט. 4. קנה באר נפט.

עצה שתעזור לך

אל תלחץ על דוושת הגז ועצה נוספת אל תסע תעשה כושר על אופניים, בריא, חסכוני יותר ...................................................................................... זהו...

למעלה