טיפים לחיסכון בדלק?

avidadon

New member
טיפים לחיסכון בדלק?

אשמח אם תוכלו לתת טיפים לחיסכון בדלק ברכב ידני. תודה

avidadon

New member
ואפרט קצת יותר..

יש לי סובארו DL שנת 82 1600, הרכב מסרב בקביעות להתניע בלי צ´וק ולחיצות על דוושת הגז, מלבד זאת יש לי הרגשה שיחסית לכוחו של המנוע (1600), אני צריך לתת הרבה גז כדי להתחיל נסיעה, יש לי גם הרגשה שהקלץ לא מחבר במאה אחוז בין המנוע לגלגל (או מה שזה לא יהיה) מפני שההרגשה היא שצריך לשחרר את הקלץ מאוד גבוה כדי להרגיש את החיבור.. כתוצאה מכל אלה הרכב שותה הרבה דלק, שאלתי היא, מה ניתן לעשות בנידון, אלה חלקים כדאי לבדוק\לנקות\להחליף או כל דבר אחר וכל טיפ נוסף יתקבל בברכה.. תודה שוב, אבי

אז ככה

תראה לפי איך שתיארת את המצב יש לך כמה בעיות ברכב! מאייד מצמד תיבת הילוכים יחס דחיסה מה שאתה יכול לעשות בעניין הוא זה כדי לא הכנס להוצאות גדולות לך תקנה ספריי קרבורטורים תפרק את מסנן האוויר מס´ ברגים ואז לפי ההוראות של המוצר רסס והנח ליבוש אם זה עוזר אז לך למכון קרבורטורים כדי לעשות טיפול יותר יסודי לגבי המצמד אין הרבה מה לעשות בעניין כל עוד והרכב סוחב הייתי מציע לך להמשיך זאת הוצאה גדולה טיפ חשוב אם בעת התחלת נסיעה אתה מרגיש שמלבד ירידה בסחיבה האוטו מעט מקרטע אז רוב הסיכויים שהמצמד הלך זו הסיבה שהוא מפריד גבוה מקווה שזה יעזור

itzik93

New member
התנעת בוקר.

אז ככה: קודם כל, התנעות בוקר בסובארו תתצבע אך ורק ע"י משיכת ידית הצ´וק למקסימום - והתנעת הרכב. בעיות התנעה בדגמים אלו (בעיקר בבוקר קר) נובעות מחוטי הצתה פגומים, פלאגים מלוכלכים, הצתה לא מכוונת וכיוון קרבורטור לקוי (או ליכלוך, הגיע הזמן לנקות) - כל אלו מעידים על כך שהרכב צריך לעבור טיפול 10,000 ק"מ לפחות (פלאגים, פלטינות, קבל). יש לי חבר שכמעט השתגע מבעיות התנעה בסובארו שלו (צ´וק אוטומטי) עד שהוא החליף חוטי הצתה ואז נפתרה הבעיה כלא היתה....- מעבר לזה האוטו נסע כמו "בובה" בלי שום בעיות או זיופים, פשוט בגלל חוטי הצתה עייפים לא היה מתקבל ניצוץ טוב בטמפרטורת עבודה נמוכה - בכל שאר המקרים הוא היה מניע ב"נגיעה" בסטרטר. מעבר לזה, כדאי מאוד להחליף פלטינות וקבל ולכוון הצתה כנדרש (8 מעלות לפני) - אם אלו לא עוזרים, גש לכיוון קרבורטור ובדיקת קלאץ´. גם לי היתה פעם סובארו במודל הזה והקלאץ היה מפריד ממש גבוה - אבל למרות זאת לא היתה בעיה של תצרוכת דלק, כי הקלאץ´ היה מפריד מצויין למרות שהוא היה מפריד גבוה...הוא לא היה "מחליק". בבוקר קר תדאג להתניע את הרכב עם צ´וק מלא, וכשהמנוע התניע, לתת לו כמה שניות ואז להוריד את הצ´וק בהדרגתיות (שהמנוע לא יכבה) ולהתחיל בנסיעה (בעדינות, המנוע עוד קר...) - אין טעם לחכות 2 דקות שהמנוע יתחמם, זה רק יחמיר את תצרוכת הדלק. כיוון נכון של המנוע ברכב זה (קרבורטור+הצתה) יאפשר לך נסיעה רגועה ללא משיכת הילוכים - כל ניסיון אחר לעשות קומבינות (החלפת מחטים ליותר קטנות בקרבורטור בשביל לחסוך בדלק) יגרום לחוסר כוח מנוע ואיבוד מומנט והרעת תצרוכת הדלק. קח בחשבון שסובארו לאונה 1.6 ידנית עושה בממוצע 8.5-10 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית (בהתאם לתנאי הנסיעה והקילומטרים בכל התנעה). אם אתה מרבה בנסיעות קצרצרות של 4-5 ק"מ בעיר - אתה יכול לשכוח מלהשיג תצרוכת דלק טובה בתנאי נסיעה כאלו. אשמח לענות על שאלות נוספות איציק

itzik93

New member
ממש לא....

"חוכמה גדולה" - אז לא יגיע שמן לגיר... תנחש למה זה "טוב". איציק

sronis

New member
איציק - שאלה על שמן שלא מגיע לגיר

אם אני מעביר לניוטרל קצת לפני רמזור, גם אז לא מגיע שמן לגיר? האם אסור לנסוע אפילו קצת על ניוטרל? כי הרבה פעמים קורה שאני גולש לכיוון הרמזור במהירות איטית ומעביר נגיד משני לניוטרל עד העצירה, אם זה לא טוב לגיר אני אפסיק מיד...
רוני

itzik93

New member
תשובה לרוני

לא צריך להיסחף...
אפשר לגלוש מעט בניטרל, רק לא צריך להפוך זאת להרגל בכל ירידה ארוכה ודברים מהסוג הזה. הבעיה היא הרבה יותר קריטית ברכבים גם גיר אוטומטי ופחות קריטית לגיר הידני - בשני המקרים תמיד כדאי לנסוע תמיד בהילוך - Nיוטרל הוא בסה"כ הילוך מעבר ותו לא - אין מה לחפש שם פרט למתי שהולכים למוסך ("תשים בניוטרל, צא מהאוטו"
) איציק

מה הבעיה בנסיעה בניוטרל בידני ?

אני לא חושב שיש בעיה כלשהי בנסיעה בניוטרל בירידה, אני ליפעמים נוסע גם בירידות ארוכות (לא טלולות) בניוטרל, הבעיה היחידה היא שאין בלימת מנוע וצריך להיזהר.

itzik93

New member
אז מה אתה רוצה ממני ?

תסע בניוטל כמה שאתה רוצה - בירידות, בעליות, איפה שבא לך. מצידי, תחבר מפרשים למכונית ותסע כל הזמן בניוטל - על כוחה של הרוח... בלימת מנוע ? בהילוך חמישי ? נו באמת... לזה אתה קורא בלימת מנוע ? איציק

sronis

New member
דווקא אצלי יש בלימת מנוע בחמישי...

וברביעי אם אתה מעל 100 קמ"ש המהירות יורדת במהירות
לרוב כשאני נוסע ומתקרב לרמזור, אם אני על חמישי מספיק שאני ארד לרביעי ואוריד לשלישי על כ-70 קמ"ש בשביל שהאוטו יגיע לכ-40 קמ"ש בלי שימוש בבלמים בכלל... אבל כמובן שעדיף לבלום בעצמך תוך כדי... עכשיו אני רק צריך להתאמן על דאבל קלאץ´
רוני

itzik93

New member
כיול ספורטיבי

בלימת מנוע ברביעי קיימת בכל מכונית שנוסעת מעל 100 קמ"ש (ידנית).... רוני, לגבי בלימת המנוע בהילוך חמישי: ככה זה ברוב הספורטיביות - תיבת ההילוכים מכויילית מלכתחילה בשביל להשיג סלד גבוה יותר = זמינות של כוח, הכוונה שלי מקודם היתה יותר למכוניות פרטיות רגילות - שסל"ד השיוט שלהן די נמוך (2500 סל"ד ב 100 קמ"ש לערך). איציק

ומה אתה רוצה ממני ?

סהכ אמרתי שאין בעיה בנסיעה בניוטרל וזה לא הורס את הגיר, להפך זה רק חוסך דלק.. וכן יש הרבה הבדל בין נסיעה בחמישי לנסיעה בניוטרל אלון, שנוסע באוטו עם 4 הילוכים אז יכול להיות שבקשר להילוך חמישי הוא לא כל כך זוכר

itzik93

New member
פסיכולוגיה בגרוש

כמה דלק אתה חושב שאתה חוסך בנסיעה בירידה על ניוטרל ? אם אתה חושב שאתה חוסך משהו (משמעותי, או אפילו ניתן לבדיקה) אז יש לך טעות גדולה... בהילוך שיוט (חמישי לצורך העניין) האוטו גם ככה לא צורך כמעט דלק - שלא לדבר על כך שאם אתה בירידה, אז הכוחות הפיזיקליים לטובתך. מעבר לזה, כמות הירידות ואורכן שיש לנו במדינה לא יביאו לשום חיסכון או הבדל לטובה בתצרוכת הדלק. על הרגלים חיוניים כאלה לא מוותרים - הרגלים כאלה יכולים לעלות ביוקר במיוחד במצבים שאתה כן צריך כוח מנוע מיידי
איציק - נהג טוב הוא גם נהג שהופך את החוקים להרגליו בדם.

itzik93

New member
../images/Emo3.gif כוחו של הרגל....

משום מה אני עדיין חי בתקופה שיש לי מכונית אוטומטית...
אז כמובן, איך שכחתי
, Nיוטרל משמש אותנו גם לעמידה ברמזור או בכל עמידה ממושכת כל שהיא
איציק - עדיין לא רגיל לעובדה שבחנייה יש לו מכונית עם תיבה....ידנית.

rigi

New member
אסור אסור אסור לנסוע בניוטרל

בכל מצב כלשהו בזמן הנהיגה, וביחוד !!!! לא בירידה.!!! אפשר לאבד שליטה על הרכב !!

איבוד בלימה במיקרה זה יותר נכון

מה שיכול ליקרות עקב נסיעה בניוטרל בירידה הוא שימוש מופרז בבלמים ביגלל שאין בלימת מנוע - מצב שיביא להיתחממותם ולאיבוד יעילותם.

be_roo

New member
הסיבה שמסוכן לנסוע בניוטרל

היא חוסר שליטה. במקרה של בעיה, אולי תצטרך את כוח המנוע זמין בשביל להתחמק ממנה, ואז מה תעשה? תפסיד זמן יקר לשם הכנסה להילוך, אולי בכלל תבחר את ההילוך הלא נכון, וככה תסיים בתוך עץ. כוח מנוע, יחד עם הגה ובלמים הם הכלים היחידים שעומדים לרשותו של הנהג על מנת ל"הורות" לרכב כיצד לנוע. אסור
בשום מקרה להפוך את אחד מהכלים הללו ללא שמיש אם אין הדבר מחוייב לשם תפעול הרכב. כשם שאסור להוריד ידיים מההגה אלא כדי להעביר הילוך ולא לשם מריחת שפתון, כך אסור לנסוע בניוטרל אלא לאותו פרק זמן המחייב זאת בהעברת הילוכים. SI
שיר, פול גז בניוטרל

למעלה