טיפים להגירה בחורף

לא יודע - לא העצים אצלי

אולי בגלל שלא נחתתי לחלוטין במקום זר (הייתי סטודנט בבריטניה כמה שנים לפני המעבר) ואולי בגלל שדאגתי לדירה (לא מרוהטת) מראש וגם אולי בגלל שעברתי עם עבודה מסודרת ולא נחתתי לכלום מוחלט. אבל כל הגורמים האלה היו רלבנטים באותה מידה גם בקיץ.

תודה לעונים!

עזרתם מאוד
מקווה שגם אחרים יעזרו בשרשור הזה במקרה הצורך.

גוזליה

New member
טוגלן

ותודה על פתיחת השרשור, וכמובן לכל העונים והתשובות המועילות!!!

אחרי שירשור כזה תגיעו מוכנים לקטסטרופה

ואני מקוה שתתבדו. גם אני חשבתי שהחורף יהיה נורא וזה ממש לא. ואני נמצאת בצפון סקוטלנד עם רוחות חזקות כמעט כל יום בנוסף לקור, לגשם ולחושך. בהצלחה וחורף חם ונעים.

אשנתי

New member
טיפים

לא לחמם יותר מדי. כשעוברים ממדינה חמה כמו ישראל למקום קר יותר, הגוף בהחלט מסוגל להסתגל ולהתמודד עם טווח טמפרטורות נמוך יותר. לעומת זאת, קשה לגוף האנושי להתמודד עם טווח טמפרטורות גדול מדי ויציאה מחום של מעל 20 מעלות לטמפ' ממוצעת של 2-3 מעלות דורשת מהגוף המון אנרגיה בכל פעם והתחושה הכללית היא כל הזמן ש"נורא קר" אם דואגים להתלבש מספיק גם בתוך הבית (מכנסיים חמים, חולצה וסוודר) היציאה החוצה לא מהווה שוק לגוף והרבה יותר קל להתמודד איתה. דבר נוסף הוא הלבוש - המליצו להתלבש חם אך לא פירטו את המשמעות, כדאי להשקיע בחליפה טרמית שלובשים מתחת לבגדים - תחתונים ארוכים (גאטקעס) וגופיה ארוכה, משפר פלאים את איכות החיים. עוד מה שלדעתי מאוד עזר היה רכב צמוד, אנחנו באנו בנובמבר ומלבד העובדה שלקחנו שבועיים לסידורים, שכרנו רכב לתקופה הזאת, כי להתמודד עם הכל ובנוסף לזה לנסות להבין את התחבורה הציבורית, היה פשוט יותר מדי. להתכונן נפשית לכך שהימים קצרים (7 וחצי שעות אור) ושאפשר להיות פעילים גם בחושך מצד אחד, מצד שני מותר ללכת לישון מוקדם, אפשר להתמקד בסידורי הבירוקרטיה בתקופה הזאת (טלפונים, מכתבים) ולהשאיר את ההשקעה החברתית לאביב. להצטייד בויטמין D - זה עוזר להתמודד עם המחסור באור שמש, גם נפשית.

אצלי זה טיפה שונה, מבחינת החימום

בדירה שאני גרה בה כרגע יש רק חימום חשמלי, וכרגע אני לא ממש יכולה להרשות לעצמי להדליק אותו לשעות הרבות שאני מבלה בבית כל יום, אז הדירה עצמה קרירה באופן די קבוע ויש גבול כמה שכבות אפשר ללבוש במשך יום שלם. מכל זה למדתי שאצלי, כשחם לי יותר באופן קבוע בבית, חם לי יותר גם כשאני יוצאת. וגם- לגבי שכבות- אני לגמרי בעד שכבות, אבל נמנעת לגמרי מגופיות ארוכות וגטקעס, או כל דבר שאי אפשר פשוט לקלף כשנעשה חם, כי אין בעיני הרגשה גרוע מלהכנס למקום מחומם אחרי הליכה בחוץ כשאי אפשר מיד לקלף שכבות. אני לגמרי לא סותרת את הטיפים שלך, רק מציינת שהם לא נכונים לכולם. העניין עם הגטקעס אצלי היה נכון גם כשגרתי בישראל לכן אני בכלל לא שוקלת את זה פה.

elley

New member
תומכת במה שקלימרו אמרה

גם אני לא מסתדרת עם גטקעס וחבריו. ומעבר לזה - ויטמין C. עושה פלאים.

אשנתי

New member
המון אנשים לא מסתדרים עם זה

אבל אני מאמינה שזה עניין של הרגל. דרוש גם איזשהו סוג של התאמה בין השכבות כדי שזה יהיה בלתי מורגש. למי שסובל מקור בפלג הגוף התחתון זה ממש הצלה, אבל לא כולם באמת זקוקים לזה.

מישיגר

New member
בקשר לויטמין D

האם ידוע לך, או למישהו אחר, מה המינון המומלץ לילדים? אני יודעת רק כמה נהוג לתת לתינוקות בישראל... תודה.

אשנתי

New member
אני לא יודעת

אנחנו משתמשים ב-cod liver oil שמכיל ויטמין D באופן טבעי במינון שהומלץ ע"י היצרן שהוא סוג של בית טבע.

למעלה