טיפים להגירה בחורף

טיפים להגירה בחורף

הרבה פעמים אני קוראת פה שאנשים ממליצים בחום [no pun intended] לא לבצע הגירה בזמן החורף. לפעמים פשוט אין ברירה אחרת [רילוקיישן, לימודים מהסימסטר השני, בלת"מים שונים וכו'], ותהיתי אם במקרה כזה יש לכם עצות למעבר דווקא בחודשי בחורף. ספציפית אני מתעניינת באנגליה-אזור לונדון, אבל כל מדינה באירופה חווה את החורף בצורה שונה, אז אני חושבת שיהיה נחמד אם אנשים ממדינות שונות יוכלו לכתוב את הטיפים שלהם וכך השרשור יוכל לעזור גם לאנשים שמעוניינים להגר למדינות אחרות ברחבי היבשת. אשמח לשמוע כל טיפ שיש לכם למעבר בעונה הקרה
דניאל

אספרסו2

New member
שיקולי מזג אויר

בטלים בשישים לעומת העיתוי הנכון להגירה, אבל האנשים הממליצים בחום השתלבו היטב באוכלוסיה המקומית שבהעדר נושאים לשיחת חולין,ובעיקר מתוך אי רצון לכניסה למרחב האישי, הופכת את מזג האויר למסמר הערב.

noa scotland

New member
אנחנו עברנו ללונדון בסוף אוקטובר

(זוג ללא ילדים, אז) ומיד התחיל מה שכונה "החורף הקשה ביותר מזה 40 שנה". מה שנחרט בזכרוני, זה: * חושך עד שמונה וחצי בבוקר ומסביבות ארבע אחה"צ (וזה, אם בכלל יצאה שמש באותו יום, כי אם - החושך / אפרוריות כהה - בניגוד לאפרוריות של הקיץ - שרר כל היום). * לא רואים ילדים ברחובות (כי הם חוזרים הביתה מבי"ס אחה"צ, וכבר חושך) עד האביב. * קור נוראי בדירה שלא היתה מוסקת הרבה זמן, והסקה בעייתית שלקח הרבה זמן לסדר. לכן הטיפים שלי, בהתאם: * לבדוק שההסקה בבית שאתם שוכרים/ קונים עובדת כמו שצריך, ובתקופה הראשונה לא לחסוך ולהפעיל אותה 24/7. כי כשקר, + חושך + ריחוק מהמשפחה, ולפני טוויית קשרים חברתיים, מאד קשה להתמודד. כשכל השאר רלוונטי אבל חם, זה מקל על ההרגשה. * לקנות דבר ראשון בגדים שמותאמים לאקלים המקומי. מגפיים מרופדות, מעיל טוב, להצטייד בכפפות, כובע צמר וצעיף כפק"ל - גם אם לא נראה שיהיה קר במשך היום. * לנסות כמה שיותר מהר להיפגש עם אנשים ולהתחיל בטוויית קשרים. ללכת לפאב/ בר ולפתח שיחה עם הקבועים (אם זה אפשרי), להצטרף למועדון / חוג בנושא שמעניין אתכם - גם אם לא בדיוק מעניינות אתכם כרגע הרצאות או שזירת פרחים - כי האנרגיות שימלאו אתכם במפגש עם אנשים יעזרו לכם להתמודד בתקופה הלא קלה של המעבר החורפי. * הטיפ הכי גדול - להגיע עם ילדים קטנים...
כי דרך הילדים מכירים את ההורים של הילדים האחרים בכיתה או בגן, ושומעים גם על פעילויות וחוגים שונים לילדים שממלאים את הזמן ויוצרים מפגשים עם אנשים שונים.

taliF454

New member
טיפ מעולה לגבי ההסקה נעה

אנחנו נכנסנו לדירה בסוף יולי ולא חשבנו בכלל על החורף שמצפה לנו. כמובן שברגע שהגיע הרגע להדליק את ההסקה הדוד קרס וכך גם נהנינו ממקלחות קרות לכשבוע, וגם לשבוע נוסף אחרי שהתברר שהאינסטלטור החביב על בעל הבית לא ממש מתמחה בתיקון דודים וצריך לקרוא לטכנאי השירות של החברה לתקן את מה שההוא עשה..

מוסיפה למה שנועה כתבה

מעבר לחימום, הדבר ששאני מוצאת שמאוד עוזר (כרגע, בלי קשר למעבר, אבל זה טיפ איפה להתחיל) זה להפוך את סביבת המגורים לנעימה לטעמך, ולמקום שיכול פחות או יותר לספק את מה שאת זקוקה לו, גם מבחינת מיקום. לדוגמא- לוודא שיש לך מספיק שמיכות נעימות בבית, כי לפעמים החימום הוא יותר מדי וסתם רוצים להתכרבל. אם את אוהבת משקאות חמים, לדאוג לקנות קומקום חשמלי שלא יתקלקל במהרה ולאספקה שוטפת של מה שאת אוהבת בחורף כדי שאם נורא קר ולא מתחשק, אפשר להשאר בבית. זה כולל גם אלכוהול, פינוקים, וגם דברים כמו אינטרנט וסרטים, כדי שאם אין מה לעשות בחורף ואין כסף, אפשר להזמין מישהו/ללכת להתארח/לבלות ערב נעים לבד בבית, בלי שצריך לסמוך על חנויות. הייתי גם ממליצה מבחינת מיקום התחלתי לבחור בית שיש בסביבתו חנויות ולפחות טייק אוויי/מסעדה/בית קפה/פיצריה אחת במרחק הליכה קצר, כדי שגם אם לא רוצים לבשל, לא חייבים לעשות פרוייקט יציאה לקור בשביל לאכול משהו. וגם- פאבים, פה לפחות, הם בילוי חורפי מהנה מאוד, תעשי סיבוב בשכונת המגורים או המרכז הקרוב ותצודי "פאב בית" לפחות להתחלה, זו גם דרך טובה לראות את האוכלוסיה שאליה את מצטרפת.

noa scotland

New member
והזכרת לי עוד משהו:

להביא איתכם מהבית בארץ כמה חפצים אישיים, כמו: מפת שולחן, תמונה אהובה (הכוונה לא לצילום משפחתי אלא לקישוט-קיר), פמוטים, פיצ'פקס. לא חייבים הרבה, אבל הדברים הקטנים האלה שמזוהים עם "הבית" נותנים הרגשה בייתית-מיידית בבית או הדירה החדשים. אבל זה נכון למעבר בכל עונה שהיא...

אנחנו עברנו לראשונה בדצמבר

והגענו לגל קור שארך עשרה ימים קפואים במיוחד. אני זוכרת שהדבר הראשון היה לרוץ לחנויות לקנות מגפי שלג לכולם ומעילי פוך, כפפות רציניות ומזחלת... חוץ מזה לדאוג מראש שיהיה ויטמין D בבית ולקחת אותו בהתמדה, לדאוג למלאי של משחקים ספרים וסרטים . אנחנו מהארץ וידאנו שידליקו את החימום לפני שנגיע אבל אינטרנט לא היה לנו מעל חודש, והשעמום הרג אותנו . עוד משהו שהיה שימושי- ספר תיירות שמתמחה באזור, נתן לנו הרבה רעיונות לטיולים.

forglemmigej

New member
לא הבנתי את קטע החורף

את חושבת ששנה אחרי זה לא יהיה חורף
החורף באירופה שונה לגמרי לגמרי מאשר בארץ ,המזג בישראל הוא צחיח באירופה נדיר לראות שמיים כחולים בחורף מה שבארץ זו תופעה רגילה לגמרי. בגדים לחורף לקנות רק ביבשת, הבגדים הכי חמים בישראל הם בגדי קיץ פה. בן אדם זו חיה סתגלנית ובסוף מבינים איך החורף פועל..

בקר12

New member
בסיוג קל שהחורף באנגליה ובמיוחד בדרום זה לא

החורף של היבשת (ובמיוחד לא של גרמניה) וזה בגלל זרם הגולף (לא האוטו). סה"כ נדיר יחסית שבלונדון הטמפרטורות יורדות מתחת לאפס ובטח לא ביום. האמת, הרבה מהקור זה בראש. יצא לי לראות לא מעט צעירים באנגליה שהסתובבו עם טי-שירטס ומיני כשבחוץ כמה מעלות ספורות.

גוזליה

New member
לא יודעת מה זה ״נדיר״ בעיניך

שלושת החורפים האחרונים היו מאוד קרים, לא מעט ימים מתחת לאפס, ועם שלג מרגיז שהבריטים לא יודעם להתמודד איתו בשיט (אין ציוד לפינוי שלג ואף פעם אין מספיק גריט להמליח את המדרכות
). וכל פעם עם התמיהה המטומטמת- מה? אבל אף פעם אין שלג בלונדון!!!! לגבי הביגוד- כן, זה מאוד בריטי
. נכון לגמרי שאין מה להשוות לברלין, למשל, אבל החורפים האחרונים פה לא היו נהדרים, בלשון המעטה.

בקר12

New member
בקיץ חם לך בארץ ובחורף קר לך בלונדון.

מה יהיה? (תאמיני לי שבורשה מכורתך יותר קר בחורף) לפי הגרפים הבאים המצב בחורף בלונדון (בממוצע) לא כזה נורא אבל הכול עניין של הרגל וטעם אישי. לונדון (בממוצע הטמפרטורה הכי נמוכה בלילה לא יורדת מתחת לאפס)ן: http://www.bbc.co.uk/weather/2643743 ברלין: http://www.bbc.co.uk/weather/2950159 ניו יורק: http://www.bbc.co.uk/weather/5128581

גוזליה

New member
ורשה היא לא כור מחצבתי...

ואני לא מתווכחת עם ממוצעים- זה בדיוק מה שאמרתי בהודעתי הקודמת- בלונדון הרבה פחות קר מברלין למשל, ועדיין היו ימים שהיה בהם מאוד קר (וגם מעלות מתחת לאפס). בקיצור, כרגיל, אתה לא חולק על דעתי.

בקר12

New member
אפילו הייתי חולק עלייך (שזה מעולם לא קרה

או יקרה) נראה לך שאעז בכלל להביע דעה?

noa scotland

New member
מה לא מובן?

ישראלים שמגיעים מחורף ישראלי שטוף שמש בעל טמפרטורות ממוצעות של 15 מעלות - ברור שהחורף הראשון יהיה הכי קשה, ויכביד מאד על תקופת ההתאקלמות הראשונית. בשנה שאחרי זה כבר יהיה יותר קל, הן מבחינת ההסתגלות של הגוף, שלא "נוחת" בבת אחת לחורף אירופאי אלא מסתגל בהדרגה, הן מבחינת ההסתגלות לחוסר השמש, והן מבחינת זה שאחרי שנה סביר להניח שכבר התאקלם במקום החדש, רכש ידידים, מכיר יותר את הסביבה ואולי מתחיל להרגיש בבית. * אם האירופאים חוטפים דיכאון בחורף בגלל חוסר שמש, חוסר אור, וכו' - על אחת כמה וכמה שהדברים האלה ישפיעו על ישראלים שלא רגילים לכך.

יש המון דברים שתקפים רק לחודשים הראשונים

הסתובביות של לחפש דירה,אוטו, ציוד ראשוני , למצוא חוגים הרבה יותר קשה לעשות אותם בחורף. השילוב של חוסר רצון ויכולת לצאת מהבית הוא מאוד מקשה על ההתארגנות.

גוזליה

New member
המעבר עצמו גם ככה לא קל

אם אפשר להקל ולו במעט- לחלוטין לא הייתי עוברת בחורף (לצערי אין חכם כבעל נסיון
- המעבר שלנו יכל היה להיות הרבה יותר חלק אם היינו עוברים לא בשיא החורף). מסכימה לחלוטין לגבי נושא הבגדים. חד משמעית.

מכיוון שפנית ישירות אליי,

אענה לך, למרות שענו לך לפניי הרבה יותר טוב. הכוונה היא לא למחייה בחורף באופן כללי. מובן שחורף חוזר כל שנה, מעולם לא חשבתי שיש חורף רק כשעוברים ואז נשאר קיץ [או משהו בסגנון, בכל זאת אירופה] עד אין קץ. אני קוראת בפורום הזה יותר משנה בעיון רב, רבים ממליצים לא לעבור בחורף בגלל שיותר קשה להסתגל ולעשות את ההכנות הראשוניות במזג אוויר קשה ולא מוכר. מכיוון שיש פה אנשים שכתבו על הגירה בחודשים הקרובים וכי יש מצב שהמקרה יהיה כך גם אצלי, ביקשתי לדעת מה עושים במצב הלא אידאלי הזה. מקווה שזה הבהיר את ההודעה הראשונה שלי טוב יותר.

een ogenblik

New member
לשנות תכניות

טוב, אני יודעת, זה לא עוזר וזה מתחמק. אנחנו עברנו לבלגיה כמה ימים לפני תחילת המילניום. משהו בין חג המולד לשנת 2000. באותו חורף היו סערות איומות בנובמבר, אבל לאחריהן נרגע, ולמען האמת זה היה אחד החורפים הקלים ביותר שלנו כאן. רק שלא ידעתי זאת. הגענו אחרי שנה בהונג-קונג והגוף שלנו רק התחיל להתרגל להתמודד עם חום באחוזי לחות לא נורמליים (74% נחשב ליבש בצורה קיצונית, סכנת שרפות ממשית), ופתאום החורף האירופאי. כל הזמן היה חושך , קר ורטוב. התלבשתי במיטב בגדי העבים, קפאתי מקור ושנאתי את כל מי שהלך במעיל פתוח/ללא כפפות/ללא צעיף. היינו חסרי מכונית, כך שהיה עלינו ללכת ברגל ממקום למקום, או לחכות לתחבורה ציבורית. חיפוש דירה, פתיחת חשבון בנק, מציאת מקומות מעניינים, הכל היה תחת התרשמות קפואה וחשוכה. אז אם באמת אי אפשר לשנות תכניות וחייבים להגיע בחורף, לעשות עבודת הכנה רצינית לפני המעבר. - לנסות לארגן דירה מראש, לפחות לחצי שנה הראשונה. - לנסות לפתוח חשבון בנק מראש, או לפחות לדעת בדיוק באיזה סניף עושים זאת. - למצוא קורסים ואירועים שיוציאו מהבית לפגוש אנשים עוד לפני המעבר. - להצטייד בבגדים בסיסיים לחורף מראש (אמנם עדיף לקנות בגדים במקום, אבל יקח זמן למצוא את המקומות המתאים לקניה). - כל האמור לעיל הוא ללא קשר להכנה הבסיסית הרגילה של ללמוד שפה מראש ומציאת עבודה מראש.

עברתי בסוף ינואר

השבוע הכי קר וחורפי שהיה בבריטניה באותה שנה. היה קר. הבאתי איתי את כל הדברים החמים שיכולתי לחשוב עליהם. לא היה נורא כ"כ. הימים קצרים וזה מעצבן עוד היום אבל כל היתר באמת שלא היה נורא. היה קר, אפילו קר מאד והאף שלי כמעט נשר. לדעתי הפרטית, זה היה החלק הכי פחות טראומטי במעבר. אז קר, מתגברים. זה לא ש-12 שנים אחרי פחות קר לי (במיוחד ללכת על הקרח בחורף) אבל כשהחימום עובד ויותר טוב, כשהאש בוערת באח מתרגלים גם לזה שבחוץ קר. הטעות היחידה שלי היתה כשהאמנתי למי שאמר לי שבפרנקפורט לא יותר קר מבלונדון.

noa scotland

New member
הכוונה היא, כמובן, הקטע הנפשי

ועד כמה הוא מושפע משעות האור הקצרות, האפרוריות וגם הקור. ודאי שלא מדובר על "איך מתגברים על הקור". וודאי שקר גם אחרי הרבה חורפים (ובסקוטלנד עוד יותר מלונדון, בערך 10 מעלות הבדל ורוחות חזקות שלא מוכרות בלונדון). אבל (ואני חוזרת על דברים שכבר כתבתי ורבים בפורום הזה כבר כתבו אף הם) - המעבר עצמו זה שלב לא פשוט בחיים. אנחנו אומרים עד היום, שבאותו היום הראשון בלונדון, כשהתמקמנו במלון, הרגשנו כל כך לבד - שאם לא היינו יודעים שמישהו מהחברה יאסוף אותנו לארוחת ערב, היינו חוזרים לשדה התעופה ועולים על טיסה הביתה. השילוב של מעבר למקום זר פלוס winter blues בפירוש מעצים את הקושי.

למעלה