טיפול

ציריל

New member
זה ענין פרטי, אבל לא ענין גדול

השאלה המרכזית היא איך המטופל מרגיש עם זה שהוא הולך לטיפול. אם יש לו סטיגמה בראש על מטופלים. זה קובע את מידת הפתיחות בלספר לאנשים אחרים. כי בתכ'לס זה כמו ללכת לרופא: לא חייבים לעשות מזה ענין, ולספר לאנשים. ואפשר כן לעשות מזה ענין ולא לספר לאחרים.

BellA עלמה

New member
זה אלי יותר כמו ..

ביקור אצת רופא פסיכיאטר .אישית לא נוהגת לספר לכל חבריי שהייתי אצל הרופא גם מאמינה בצניעות הפרט

sunshine2004

New member
אין נכון...לא נכון...

זה תלוי באדם...אם הוא מרגיש נוח לספר/לשתף או לא... הרי אלו הרגשות שלו... אישית... קשה לי לחיות עם סודות... זה כאילו אני מסתירה חלק ממני... ואת צודקת...לצערי הסטיגמה" עדיין קיימת... ותמשיך להיות...עד שאנשים יהיו יותר מודעים ופתוחים...ומבינים... אני מכירה לא מעט אנשים שעברו מסביבי טיפול פסיכולוגי...או פסיכיאטרי כלשהו...יש כאלה שהחשיפה לא השפיעה על הסביבה שלהם...ויש כאלה שכן... ...

פאפיט

New member
למה לפרסם ? את מי זה מענין

זה כמו לספר מתי את הולכת לגניקולוג. סתם ענין פנימי וחשוב. זה יכול לענין רק את הקרובים אליך ביותר. כל היתר נראה לי שלא יתענינו אפילו אם תספרי...

לקשמי

New member
לא מרגישה אי נוחות

אני אישית לא נמצאת כרגע בטיפול (הייתי בעבר הרחוק יותר שלי) אבל כעיקרון אני לא חושבת שצריך להתבייש בזה. כמובן שאין סיבה לפרסם את זה בראש חוצות, אבל אני דווקא מכירה מספיק אנשים שנמצאים בטיפול ואין להם בעיה לדבר על כך עם אנשים אחרים.

בטיפול ../images/Emo17.gif

בזמנו כשהייתי בטיפול פסיכולוגי לשנה בגלל דרישות הצבא <עודף רגישות והכריחו אותי כאחד מהתנאים לגיוס לטפל בזה> לא הרבה אנשים ידעו על זה, רק אמא שלי ועוד חברה או שתיים והם לא שאלו ולא סיפרתי על הנושאים שהעליתי וכו', זה היה ביני לבין הפסיכולוגית בלבד.

BellA עלמה

New member
מה אם טיפול

פסיכיאטרי מה הגישה שלכם סוג טיפול זה? כאן הסטיגמה היא עוד יותר שלילית מפסיכולוג

ניאו30

New member
דעתי שאמרתי קודם לא משתנה אם

מחליפים את הפסיכולוגי בפסיכיאטרי.

אצלי כמעט כל העולם ידע.

וזה ממש לא הפריע לי. הסטיגמות הישנות לפי דעתי כבר לא קיימות. טיפול פסיכולוגי הפך למשהו מאד נפוץ בדור שלנו (ילידי שנות ה-70 ומעלה, להערכתי הגסה). רוב האנשים לא הולכים לעבוד ב'מוסד' או במשהו בטחוני, ככה שהמידע הזה ממש לא רלוונטי. לא ללכת לטיפול בגלל סטיגמה - זה טפשי בעיני.

שובטמה

New member
תשובה לטיפול......

מה שחשוב קודם כל זה להרגיש בסדר עם מה שאת בוחרת לעשות לעצמך במקרה הזה במציאות של ימינו יש אנשים שעלולים לפתח מתוך דיעות קדומות יחס שאינו מתאים למציאות ולכן חשוב בפני מי את עומדת ולדעת למי לספר.

BellA עלמה

New member
../images/Emo17.gif

אני פעם לפני כמה שנים סירבתי לטיפול תרופתי בגלל הסטיגמה של ללכת לפסיכיאטר. אינ מניחה שאם רופא משפחה היה יכול לתת תרופות (כמו פרוזק וכו) לא חושבת שהייתי לי בעיה לקחת. ככה גם לקח לי זמן להסכים ללכת לטיפול פסיכולוגי בגלל הסטיגמה

למעלה