טיפול

BellA עלמה

New member
טיפול

האם לדעתכם זה משהו פרטי שצריך לשמור לעצמך או שלא אכפת לכם לספר לכל מי ששואל? האם אתם מרגישים אי נוכות שמדברים בסביבה שלכם על טיפול ומטפלים?

רננהלי

New member
שאלה קשה

השאלה הזו מטרידה אותי מאוד. אני בטיפול כבר כמעט שנה ואף אחד כמעט לא יודע. רק חברה אחת שלי. אפילו להורים שלי לא סיפרתי. חשבתי על זה כשיצאתי עם מישהו חודשיים, באיזה שלב מספרים את זה? זה מאוד מטריד אותי. אני מרגישה צורך להסתיר. בכלל, אני מרגישה צורך להסתיר כשאני מרגישה לא טוב. כאילו יש פגם בהתמודדות הזו שלי, בזה שאני הולכת לטיפול.

BellA עלמה

New member
אישית

אני בעד לשמור את זה לעצמך זה פרטי בינך למטפל מה שקורה בחדר המטפל זה המקום הבטוח שלך ורק שלך. זאת דעתי

האמת?

הסביבה הקרובה יודעת,לא יעזור כמה אנסה להסתיר זה משהו שרואים (אנורקסיה.) אם זה היה תלוי בי,בלי שום ספק,רק המשפחה היתה יודעת,תלוי בהרגשה שלך,אבל יש לזה הרבה דעות קדומות.טיפול זה אחלה!באמת.

BellA עלמה

New member
אין לי דבר נגד טיפול

אבל מעדיפה שזה ישאר ביני לבין עצמי לא חושבת שצריך לשתף את כולם בזה

נכון.

עדיף.אצלי לא היתה ברירה,אם את יכולה להשאיר את זה בינך לבין עצמך ויותר קל לך ככה,אז תעשי את זה.אין ספק.

בגדול,את צודקת

אבל אצלי לא היתה. ראו עלי את האנורקסיה והאנשים מהסביבה אספו כסף למטפלת.. אבל זה כמעט ולא קורה,בכל אופן,בוקר מקסים!

reedgreenwhait

New member
אף פעם לא הייתי בטיפול, אבל...

אני לא חושבת שהייתי מסתירה את העובדה אם כן הייתי בטיפול. אני לא רואה בזה משהו מביש. כיום טיפול זה משהו מקובל, לא? כבר לא חושבים שמי שהולך לטיפול הוא משוגע, חוץ מכמה אנשים עם דעות קדומות מיושנות וקיצוניות...

reedgreenwhait

New member
הממם

ואת לא חושבת שאם אנשים לא יתביישבו להודות בכך שהם הולכים לטיפול הסטיגמה תקטן?

ניאו30

New member
יפה אמרת ../images/Emo45.gif

וגם אני לא חושב שצריך להגיד את זה בנימה מתנצלת או משהו כזה,פשוט כעוד משהו שהוא חלק מה"אני" שלי...

אם שואלים צריך לענות בכנות

הדיבור על הטיפול וטיפולים תלוי בסביבה שאת נמצאת. בסביבה של אנשים מודעים, שאכפת להם מאיכות חייהם, זה רגיל לגמרי. הרי כל אחד ואחד יכול להעזר בטיפול, אם לסתם שיפור באיכות חיו, או אם יש בעיה כלשהי, או כדי לקצר תהליך (שאפשר לעשות לבד). הטרנד הוא שלכל אחד יש מטפל. כמו שיש לו ספר או רופא.

BellA עלמה

New member
אני מתחמקת (או משתדלת) להתחמק

מלענות זה שלי זה פרטי זה כמו שלא הייתי מספרת לכל העולם אם הלכתי לכל רופא אחר.

BellA עלמה

New member
אגב יש למקומות בעולם

שמאמינים ב "אם לא אומרים לך אתה לא שואל" ז'א לא לשאול יותר מידי שאלות

ניאו30

New member
אף שזה פרטי ולכל אחד שמורה הזכות

לחשוף או לא לחשוף,דעתי היא שאין לי בעיה להגיד דבר כזה לכל אחד שישאל (ולפעמים גם בלי שישאל
).אני לא רואה בזה אות קלון,בטח לא מתבייש בזה. אם כבר אז אני מתבייש בזה שהמון שנים לא פניתי לטיפול מקצועי למרות שהייתי זקוק לו כל כך הרבה.אבל אולי לא דוגמא גם פה כי אני חושב ששום דבר לא צריך להסתיר. למשל,יש לי ידידה טובה מאוד מאוד,הבן אדם הכי קרוב לי בחיים כרגע,אחת שאני אוהב מכל הלב...היא עברה כמה אישפוזים פסיכיאטרים,אבל חוששת להגיד את זה לאנשים שהיא מכירה,וגם לכאלו שמכירה ולא ידעו.בעיניי זה לא דבר שהייתי עושה,אבל כמובן משאיר לה את הבחירה לנהוד כפי שהיא רואה לנכון. אין בכך שום בושה...נסיבות החיים מובילות אותנו למקומות שונים ומשונים בחיים,ואם כבר אז אני רואה את זה ההפך,אבל שוב,זה אולי רק אני. הדיעה שלי-מי שיברח ממך מרגע שתגיד לו דבר כזה,לא שווה את המאמץ מלכתחילה.חוץ מזה,יש לי משהו שהוא אולי אישי שלי,וזה שאני לא יודע איך לשמור דברים כאלו בפנים,הגוף שלי מתעוות,אני מתחיל להרגיש לא בנוח, מתחרט שלא אמרתי ולבסוף זה מתגלה ככה או ככה...אז אני בגישה של להיות פתוח וכנה כבר מההתחלה,וכן,אני מודע למחיר שזה אומר,מודע ואף שילמתי בעצמי את המחיר הזה לא מעט פעמים,אבל חשוב לי יותר להיות שלם עם עצמי ועם מה שאני עושה.

BellA עלמה

New member
לדעתי

אנחננו חברה שלא כלכך יודעת לשמור על פרטיות(גם של עצמה) מה ששלי שלך וההפך כי כולנו יהודים וכולנו אחים וכו אישית לא אוהבת את זה

ניאו30

New member
אוקיי,אני אולי לא הבנתי את שאלתך

המקורית.עכשיו שמתי לב שכתבת-"להגיד לכל מי ששואל".אז בתשובה לזה התשובה המוחלטת שלי היא לא! יש כאלו שזה באמת לא עניינם,ואין לי שום רצון לדבר איתם על החיים הפרטיים שלי,אפילו אם הם שואלים. כוונתי היתה לבן אדם שאנחנו רוצים להכיר ומתחילים להתעניין ואז עולים גם נושאים אישייים ופרטיים,ולגביי זה אמרתי שאין לי בעיה לדבר על זה. אני לא מרגיש צורך להסתיר את זה.בעקרון אין לי שום צורך להסתיר את זה מאף אחד,אבל פשוט משיקולי בחירה-אני לא רואה טעם לחשוף דברים כאלו לכל מי ששואל,רק כאלו שאני רוצה להגיד בעצמי,ואצלי זה כאלו שאני רוצה שיכירו אותי,אותי כפי שאני לא כפי שהכי טוב שאני יכול להציג את עצמי (ולא סתם אני אומר "להציג").

BellA עלמה

New member
זה יכול להיות גם אדם קרוב

למשל חבר או חברה (רומנטית וכאלה) גם לא הייתי ממהרת לשתף

למעלה