טיפול = רצח

arana1

New member
טיפול = רצח

ניקח למשל את המקרה האופייני שנתי תיאר כאן,
הוריו שילמו אלפי שקלים לשעה לפסיכופאטית בשביל שתכפה עליו קשר עין ותבניות התנהלות אחרות שנחשבות למקובלות בחברה.

(אנשי המקצוע שמרוויחים הכי הרבה הם אלה שמתחנפים לדרישות ההורים כי מי שמשלם זה ההורים ולא הילדים ומכאן יש להסיק כלל אצבע, ככל שהמטפל/מאבחן יותר יקר ויותר פופולרי ככה הוא יותר מסוכן לשלומו של הילד ולסיכויי התפתחותו)

אז בואו נבדוק את העניין של קשר העין,
דבר שהאקדמיה לא עשתה וכנראה גם לא תעשה מעולם,
אוטיסט, כמו שילדה של שלומית ביטא כל כך יפה, חווה את העולם כמרקם נרטיבים, כאריג מאוד מוחשי של קולות וסיפורים המשתלבים ונארגים זה בזה ליצירת מרקם מאוד חומרי, מאוד מוחשי,
כמו שהנ"ט חש חומר, אדמה, כך האוטיסט חש קול, סיפור,
שזו גם הסיבה שנסיונו להגיב כך על המציאות מסמנת אותו כאילם סלקטיבי למשל.
לאדם שחש כך את המציאות (אוטיסט הוא אדם, סוג של), החיבור בין משקל למבט הכרחי על מנת לאפשר וויסות חושי,רגשי, תנועתי,
והתפתחות תקינה.
הפרופסור שכופה על נתי קשר עין על מנת שישיג את המטרה היחידה החשובה לנ"ט (להיות בדיוק כמו כולם) חותכת לו את העצבים בעודו בחיים, זה לא רק כואב בטירוף, זה גם מבטיח שהוא ישאר מטורף ומפגר לעולם,
אז באמת שלה ולבנות דמותה מגיע הרבה יותר מכמה אלפי שקלים לשעה.

אז למה ההורים מתלהבים רק ודווקא מפסיכופאטים ?
מסיבה מאוד פשוטה,
כפי שהחברה בנויה כיום כל אדם שלא יציית בדיוק לתבניות המקובלת דינו נגזר לקיום שכולו התעללות וחרפה,
אז ההורים, שכמו כל הנ"ט רואים רק לטווח הקצר, מעדיפים שלילד יהיה טוב עכשיו, שיהיה מקובל, שההתנהגות שמרחיקה אותו מאהבת סביבתו המיידית תשתנה, ואז הכל יהיה יותר קל.

בעייה

זו בעיה חמורה של הורים גם שלי

אבי אמר שהוא מוכן לשלם כל סכום על מנת שאני יבריא , מגיל אפס הוא חושב שאני פגום וחולה, אז ככה מתיחסים אליך כילד וזה הורס אוך, וחבל לטעמי לא צריך לנסות לרפא את הילד. אלא להבין אותו, לסייע לו איפה שקשה ,וזהו לא צריך לשגע אותו, אבל ברור לי שזה עדין לא קורה ולא יקרה בקרוב, אנחנו מאוד פרמטיבים והורות גרוע מאוד......

arana1

New member
לצערי איני רואה לבעייה הזאת פתרון כרגע

בדיוק בגלל זה כל מה שאני יכל להציע זה לברוח מהנ"ט הכי רחוק והכי מהר שאפשר,
למרות שברור לי כמה זה קשה ואפילו לא אפשרי לרוב האוטיסטים

בקיצור, די אכלנו אותה

אכן

חייבים לברוח מהנט אבל זה כה קשה הם נמצאים בכל מקום ,קיצור זינו אותנו....

arana1

New member
כל עוד אתה לא יוצר איתם קשר הסיכוי שלך לחיות טוב יותר

אבל איך אני לא יצור איתם קשר ?

למשל המשפחה שלי נט אז אני צריך לא לדבר איתם ?וכל הסביבה נט אי אפשר לברוח אני לא מצליח, אז אני לא יוצא מהבית ולא מדבר עם איש וזה הבריחה שלי אבל זה נורא קשה ובודד...

arana1

New member
קשה ובודד, אבל קשר עם נ"ט הופך את זה לעוד יותר קשה ובודד

אז אף אחד לא מטיל ספק בקושי העצום שאיתו אתה מתמודד,
רק אומר שיש כיוונים שעדיף לדעת מראש שאין להם סיכוי לעבוד.

אם היית מוצא קשר עם מישהי שמסוגלת וצריכה לרגישות קשר עין כמוך,
זה כבר היה הרבה יותר טוב

לא מצאת אישה שצריכה קשר עין כמוני ?

כלומר שיש לה רתעיה מבט ישר ,כי זה מאפיין אוטיסטי ולפי מה שהבנתי כל חברותיך היו אוטיסטיות או נשים בעלי אופי חריג, אז למה לא ? בקשר למה שאתה אומר אתה צודק, אני באמת צריך להתרחק מהם לגמרי גם מהשפחה אולי ביחוד מהשפחה.

arana1

New member
זה לא מספיק, זה רק ההתחלה

אדם שרגיש לקשר עין משתתף בתחושת המציאות שלך במידה כזאת או אחרת,
אבל בדיוק כשם שלא כל האוטיסטיות מתאימות לך אלא רק אחת ככה גם במקרה זה,
בכל מקרה,
כמסנן ראשוני זה מהותי,
ואדם כזה יכול לפחות לעזור לך להתקדם מעט

ואתה מרגיש שזו הייתה כפייה?

יכולת פשוט לא לתקשר איתה, לא? מה היא הייתה עושה לך אם לא הייתי מסתכל לה בעיניים?

גור4242

New member
זאת היתה כפייה, כי מדובר בטיפול שנכפה עליו בניגוד לרצונו

כנראה שפיספסת שאראנה כתב "הוריו שילמו אלפי שקלים כדי ש...", אחרת לא היית מגיבה ככה

נכפה עליו להיות שם, אבל השאלה

אם הוא מרגיש שנכפה עליו ליצור קשר עין. כאמור, הוא יכול היה להימנע מלתקשר איתה, גם אם הוא חייב היה להיות שם. דווקא לא פספסתי את מה שאראנה כתב.

גור4242

New member
מן הסתם הוא יחטוף מכות מאבא שלו, או יאושפז בכפייה

או הכי סביר: שניהם.

אכן אבא שלי ממש מתפרע שאני עושה לו ככה.

הוא לא אוהב שאני לא מציית לו ככה מילדות, וגם זה עלה לו הרבה כסך אז זה עוד דבר שיובל לכך, ובקשר לאישפוז לא נראה לי בגלל זה, אבל הכל יכול להיות...

טוב, הבנתי.

מעניין אם ילדים אחרים הרגישו כמוך, שכופים עליהם לעשות את זה כי אחרת ההורים יכעסו. נראה לי שרוב ההורים לאוטיסטים לא היו כועסים על הילד, אם הילד שלהם לא היה משתף פעולה עם המטפלת, כי זה נשמע משהו ש"טבעי" שילד עם אוטיזם יעשה. אני לא חושבת שהלחץ הזה מההורים הוא מה שמניע את רוב הילדים אוטיסטים כן או לא לשתף פעולה עם הטיפול.

למה זה נראה לך טבעי ?

מהיכרות שלי עם הקהילה אוטיסטים לא אוהבים טיפולים הורים לוקחים אותם מגיל אפס, אין להם בריריה אחרת, כי הילד תלוי בהוריו לא ככה ?

למעלה