אכן, בחרתי בחוג
כי זה מה שהיא הייתה צריכה. כאמור, הכפייה היא כדי שהיא תתנסה, והיא הייתה בת 5. עכשיו, כשהיא כבר בסוף יסודי, היא באמת מצטערת על החוסר הזה בכישורי ריקוד.
הכוונה היא לא לפעול נגדה, ומאז ומתמיד היא יודעת את זה, ויודעת שאנחנו פועלים רק לטובתה, ואף פעם לא הרגישה שאנחנו נגדה. היא גם לא עפה מבלט בכוונה, ולא ידעה שזה מה שיקרה אם היא לא תעשה את מה שהמורה אומרת אלא תעשה מה שבא לה. המורה העיפה אותה מסיבה אחת עיקרית - הילדות האחרות בשיעור רגילות לחקות את מה שהן רואות. כך שבחלק מהזמן, במקום לחקות את המורה, הן חיקו את הבת שלי, וזה הפריע, מן הסתם, למהלך התקין של השיעור.
מעניין שהמורה בכיתה ב' לא נתנה לילדה לקרוא בשיעור כי היא חששה שגם ילדים אחרים ירצו (לא הייתה אפשרות לעשות את זה בסתר באופן שבו הכיתה ישבה אז) - ובמובן הזה יכול להיות שהיא צדקה. הסירוב של הבת שלי לפעול בהתאם למה שהמערכת דורשת הפריע בעיקר בגלל החשש שאם אחרים יבינו שזה אפשרי, המערכת תתמוטט - וחוג בלט הדגים שאולי החשש הזה באמת מוצדק. אבל זה לא מהווה סיבה מבחינת הבת שלי לעשות מה שאומרים, כמובן, כי היא לא זאת שיש לה אינטרס שהמערכת תתנהל כמו שהיא רוצה להתנהל. היא עושה מה שנוח לה ונראה לה מתאים, ותכלס היא נהנתה בשיעור בלט לעשות מה שנוח לה ומתאים - הבעייה של המורה הייתה שזה לא היה קשור כמעט בכלל למה שהיא הייתה אמורה לעשות.