טיפול בפרסה

peligrosa1

New member
טיפול בפרסה

מי שמכיר אחלה מי שלא הנה אם לסוס שלכם יש רגישות בפרסות עקב עבודה מאומצת או רכיבה בקרקע קשה או מתחיל אובצס קטן-דרך מעולה לעזור לו.אנחנו משתמשים בזה הרבה, אני ראה תוצאות מהירות ומעולות. וזה גם זול ונגיש epson salt או מלח אנגלי,יש בכל בית מרקחת,לערבב עם קצת חלב מרוכז,עדיף, עד הווצרות דייסה סמיכה למלא את הפרסה מבפנים,נקיה כמובן להלביש על הפרסה כפפה חד פעמית ולחבוש יכול להשער כ12 שעות

dixie chick

New member
תוכלי לפרט בבקשה?

נשמח להסבר יותר מעמיק... מה יש במלח ובחלב שעוזרים לפרסה? מה ההסבר הרפואי לתרופה? באיזה מקרים ספציפיים זה עוזר לפרסה? באיזה כמויות של חומרים לערבב? כמה ימים ברצף או מספיק טיפול אחד?

הורסמאן

New member
החלב מסקרן

כאן, ונדמה לי שבזמנו גם בארץ, נוהגים לערבב מלח אנגלי עם סובין רטוב לאותה מטרה.

peligrosa1

New member
זה גם מעניין

המסכנה שחומר הפעיל כמטבן זה מלח ותערבב עם מה שבאה לך:)

peligrosa1

New member
answers

מלח סופג נוזלים ומייבש, מלח אנגלי כולל גם מינרלים שונים שאין אותם במלח רגיל חלב נותן, ביחד עם המלח את אפקט הקירור-למה ומה הפעולה הכימית בתערובת לא השגתי-הווט שלנו לא היה היום,סוררי. אני לא אסביר פה איך דלקת נוצרת,כי גם ככה בטו כולם יודעים,מתוךכך קירור זהדבר ראשון בדלקת-להורת חום והחזרת הכלי דם לתפקוד הרגיל.אובצס -מלח מייבש.כמויות להרבב זה די ברור-את צריכה דייסה ולא נוזל. כמה זמן? תלוי בחומרת הבעיה, אם יש רגישות קלה,חם בדרך כלל מספיק פע ם אחד,אובצס-יתר.

תודה רבה על הטיפ..

תודה רבה על הטיפ.. אבל אפשר לדעת איך הגעת לרעיון הזה? האם זה פתרון שהוטרינר המליץ עליו? תודה

peligrosa1

New member
כן בטח

זה לא אני המצאתי אני עובדת באורוות מרוצים של 80 סוסים,מאוד יקרים אגב-הכי זול שנה ש עברה עלה 850000 דוללר,וסוסים מאוד מטופלים ומפונקים.יש לי הרבה טיפים-אני כל הזמן לומדת.בחווה 5 וטרינרים לבעיו שונות,מסאגיסט,אקופנטר, זה רציני ומעניין

הרגישי חופשי לשתף

בכל טיפ וסיפור. זה קצת נשמע לי תרופת סבתא, אבל אני לא מכחישה שסבתות יודעות המון

peligrosa1

New member
כן אנחנו משתמשים הרבה בתרופות סבתא

כן אנחנו משתמשים הרבה בתרופות סבתא ורפוא אלטרנטיבית וזה עובד כל כך יפה

peligrosa1

New member
דרום קרולאינה

אבל יוצא לי לזוז הרבה- קנטאקי מרילנד ווירג'יניה. עד עכשיו עבדתי בחווה ש עוסקת בקניה של סייחים בגיל שנה אילוף אימון והכנה למרוצים עד גיל שנתיים אז הם נמכרים במחירות פומביות מובחרות. קוראים להם- million dollar bayes זה כינוי כי הם יקרים במחירים האלה. קיץ אחרון עשיתי במסלול מרוצים בוירג'יניה רצתי שם במרוץ והנשמה שלי גם נשארה שם. נאלצתי לחזור לקרולינה ו אוטוטו אני שום יהיה במסלול הפעם במרילנד לא יכולה לחכות כבר.:))

ואוו...אתה ממש עושה חייל

ואוו...אתה ממש עושה חייל איזה כייף זה..... נשמע מאוד רציני ומגוון. אז מה דעתך על המירוצים, מעניין שזה כמו התחום "השחור" ברכיבה בגלל שמדובר בהרבה כסף, יש הרבה תלונות של התעללויות בסוסים...? בהזדמנות, אשמח מאוד לראות (לא בוער בכלל) תמונות של סוסים שעולים כל כך הרבה...

2eye

New member
נראה

לי שהכוונה היא שהכל כ"כ יקר, ככה שהרבה לא חושבים על להיכנס לזה. אני צודק?

למעלה