טיפול אצל שני פסיכולוגים במקביל

טיפול אצל שני פסיכולוגים במקביל

האם יש איסור מסויים ללכת לטיפול אצל שני מטפלים במקביל ? כלומר פעם אחת בשבוע אצל מטפל א' ופעם אחרת אצל מטפל ב'. אני מודע שזה יכול ממש לבלבל בן אדם והוא יכול לשכוח מה הוא אמר לכל מטפל. אבל האם יש איסור כלשהוא מביחנת הפסיכולוגים לקבל מטופל שכבר נמצא במקביל אצל מישהו אחר??
ברור שיכולים להיות לכך גם מספר חסרונות אך גם יתרונות.

טיפול רב מטפלים

טיפול רב מטפלים איננו כה נדיר
אך מדובר בטיפול משולב.
במסגרת אישפוז או אישפוז יום
יש טיפול פרטני,
ובמקביל לו גם טיפול בתנועה, טיפול באמנות,
בהרבה מקרים בקבוצה.
היכרתי מקרים שבהם מטופל היה בטיפול דינמי ע"י מטפל אחד
וומטפל CBT טיפל בו במקביל
בהבטים ממוקדים של תיפקוד.
במסגרת DBT יש טיפול פרטני
ובמקביל קבוצה ללימוד מיומנויות.
*
טיפול עם מספר מטפלים מקטין את התלות במטפל אחד
בלשון אנשי המקצוע מהגישה הדינמית -
טיפול כזה "מרדד" את הטרספרנס.
לפני הרבה שנים היתה טענה של מטפל
בשם ד"ר רודי, שגם ניהל מכון על שמו,
שבטיפול בהפרעת אישיות סכיזואידית
רצוי לתת מספר מטפלים
כיון שהמטופל מתקשה וחושש מקשר אינטנסיבי
עם מטפל אחד.
כאן בפורום היה פוסט לאחרונה
שדיבר על מצב שכאשר מטופלת מרגישה שהיא והמטפל מתקרבים,
היא נבהלת ומתרחקת (ואפילו פוגעת בעצמה).
עד כאן -
התייחסות למצב של מטפלים מרובים,
אבל בתיאום.
*
מה שאנדרו שואל , להבנתי,
הוא על שני מטפלים שאינם יודעים זה על זה
ואינם מתואמים.
אני רוצה לצטט כאן מתוך
קוד האתיקה של הפסיכולוגים 2004:
5.2 הענקת שירותים פסיכולוגיים ללקוחות שניתנים להם שירותים בעלי זיקה דומה על ידי אחרים
פסיכולוגים רשאים להציע או לספק שירותים פסיכולוגיים ללקוחות שכבר מקבלים שירותים בעלי זיקה דומה מאיש מקצוע אחר (פסיכיאטר, עובד סוציאלי, פסיכולוג בעל מיומנות ייחודית), אך מוטלת עליהם האחריות לשקול בזהירות את נושאי ההתערבות ואת רווחתו הפוטנציאלית של הלקוח,לדון עימו על נושאים אלו ולקבל את הסכמתו לפנייה אל נותן השירות האחר. זאת כדי להקטין עד למינימום את הסיכון לבלבול ולקונפליקט.
*
מכאן שהמטפלים ידרשו שיהיה קשר ותיאום ביניהם,
כדי למנוע בלבול וקונפליקט.
*
רוב המטפלים הפרטניים
אינם בעד טיפול במקביל
למרות שהצבעתי למעלה
על יתרונות במצבים מסויימים.

חג שמח.

באשפוז יום

היה לי טיפול פרטני פסיכולוגי, טיפול פרטני באומנות וקבוצות טיפוליות... (תרפיות ועוד...)

במסגרת הנוכחית יש לי טיפול פסיכולוגי פעמיים בשבוע, קבוצה טיפולית פעם בשבוע והייתה תקופה שהיה לי גם טיפול פרטני באומנות...

golan2072

New member
הייתה תקופה בה עברתי טיפול בשתי מסגרות

טיפול פרטני ו-DBT. כל צורת טיפול היא שונה, אבל זה משלים אחד את השני. ב-DBT היו שני מטפלים (פסיכיאטרים במקצועם), ובנוסף לכך טופלתי גם בידי העו"סית המופלאה שאני מטופל אצלה כרגיל בטיפול שיחתי שבועי.

דפנה80

New member
נטייה לפיצולים והפרעת אישיות גבולית....

שלום לכולם,
רק היום נחשפתי לפורום ואני שמחה לראות אותו קיים ופעיל כל כך ומאחלת הרבה הצלחה למנהלת הפורום, זה לדעתי הפורום הקשה ביותר לניהול ויתעוררו בוודאי הרבה דילמות סביב ניהולו ואני מקווה שיהיה לך איפה להתייעץ ולחשוב...
לגבי השאלה על שני טיפולים במקביל, אני חושבת שצריך קודם כל לחשוב על הפורום שבו מופיעה השאלה ולהיות מודעים לסכנה, כמעט משל לאלכוהוליסט שישאל אם יש משהו רע בכוס משקה.... אנשים עם הפרעת אישיות גבולית נוטים לעשות פיצולים, יכול לבוא לידי ביטוי בכך ששתי דמויות יתפסו שני קצוות בחייו של מטפל, הטוב והרע, היודע והמשכיל והטיפש והחסר יכולות, המבין והאדיש....
אני לא שוללת על הסף שני טיפולים כמו שלא הייתי שוללת כוס משקה, אני רק אומרת שצריך דווקא במקרה הזה לבדוק טוב טוב ולהיות מאד זהירים לפני שמקבלים החלטה...

למעלה