טיפולי ICSI

נועם 789

New member
טיפולי ICSI

הי בנות! אני בת 25, בעלי בן 34 . בע"ה בקרוב נתחיל טיפולי ICSI בשל ספירת זרע נמוכה מאוד מאוד לבעלי :( כולם אומרים שיש בערך מיליון זרעים ללא תנועה ובעיה קשה במורפולוגיה. הרופא שלי אמר לנו אתמול שנצטרך הרבה סבלנות מכיוון שישנה בעיית זרע קשה מאוד, מפחדת פחד מוות מתרומת זרע לא רואה אופציה להביא ילד לעולם שבעלי לא האבא הביולוגי. מי חוותה סיפור דומה ויכולה לנחם אותי ?

Nicole110

New member
מנסה לענות

הי חמודה, קודם כל חיבוק גדול, זה לא קל בכלל לגלות בעיית פוריות. גם אנחנו "ממחלקת זרע" והיום שקיבלנו את הבדיקת זרע של בעלי היה יום שחור מאוד. בעיקר עבורו, הוא היה בהלם של חייו- בחור צעיר בריא, במשקל תקין, שאוכל מאוזן ועושה ספורט ולא מעשן והכל- בעיית זרע גם קשה. הוגדרנו severe OTA, גם בעיה בספירה בתנועה ובמורפולוגיה. אצלנו הריכוז סביבו 5 מיליון שזה גם מאוד נמוך.
אבל-
1. עם איקסי אפשר למצוא זרעים ומצאו אצלנו מספיק זרעים טובים להפרות את כל הביציות והיו עוברים מאוד יפים למרות שהמורפולוגיה 1 %.
2. יש כאן הרבה בנות מומחיות יותר ממני עם ניסיון בתהליך שנקרא "מיון" בשיטת ברטוב ודומיו שעושים שיטה מיוחדת במיקרוסקופ מיוחד מגדיל, למציאת הזרעים הכי טובים. (אני באופן אישי לא ניסיתי) אבל בנות פה כתבו פוסטים, מספרות שעזר להם מאוד ומצאו זרעים טובים. אולי יוכלו לייעץ לך בנושא...
3. אני יודעת היטב שקל לשקוע לייאוש אבל עדיין לא הייתי חושבת בכיוון של תרומת זרע, כל עוד יש לו תאי זרע, יש עם מה לעבוד, ואני מכירה באופן אישי ידיד שלי, שהוא אאוזוספרמי= ללא זרע בכלל! שעבר ניתוח מסוג TESA ומצאו לו כמה זרעים, ובעזרת איקסי הפרו את הביציות של אישתו והיום הוא עם שני ילדים!. לרפואה היום יש כלים לעזור, וזה מה שניחם אותנו מאוד. אנחנו עכשיו בתחילתו של היריון ראשון וגם מאוד חששנו בגלל הנושא הזה. אבל ממש אל תתייאשי! יש לכם הרבה כיוונים לבדוק ואני מאמינה בכל ליבי שיצליחו למצוא מספיק זרעים טובים!.
4. אילו בדיקות עשיתם? אנחנו היינו אצל 4 אורולוגים כולל מומחה לפיריון הגבר ע"מ לשלול וריקוצלה, בדקנו קריוטיפ וכורמוזום Y (יצא תקין), בדיקות הורמונליות ובדיקות דם. במקביל בעלי התחיל לרוץ, לוקח ויטמינים (אבץ, קיו 10, ויטמין E) ואפילו הלכנו למומחה ברפואה הסינית... לנו זה קצת עזר, שווה לבדוק אפיקים "אלטרנטיביים". קראתי פה הרבה בנות שסיפרו שהבן זוג עבר דיקור וכל מיני פעולות אלטרנטיביות וזה עזר.

חיבוק גדול גדול, את לא לבד ויש פתרונות היום הרבה לפני תרומת זרע!!

נועם 789

New member
תודה רבה על התשובה! תשובה -

שללנו וריקוצלה, עשינו אוטלרסאונד אשכים, בדיקות הורמנליות תקינות. הרופא הביא לנו גם איזשהם כדורים שאני לא זוכרת את שמם. מקווה מאוד מאוד לטוב !!! תודה רבה על העידוד, אין ספק שזה עוזר!!

mikmik1002

New member
בעיית זרע

הי,

לא באותה בעייה אבל ממליצה לך מאוד לעשות מיון זרע לצורך ההפריה (יש אצל ברטוב או MFC), עולה כ- 4,000 ש"ח.
אנחנו הרינו באיקסי כשעשינו מיון זרע וזאת לאחר 6 החזרות שנעשו ללא מיון זרע (בעיית זרע קלה אצלנו).
את יכולה לבקר גם בפורום אזוספרמיה, יש שם הרבה סיפורי הצלחות עם זרעונים ממש גרועים לאחר ביצוע מיון.

בהצלחה!

נועם 789

New member
תודה על התשובה - שאלה

איך הולך הליך המיון? ז"א ניגשים למעבדת ברטוב, מבצעים את המיון ואז ? עושים שם את ההפריה ?

אני....

היי,
אני בדיוק באותו מצב, אותם מדדים של זרע, והריתי בטיפול ראשון (ההיריון לא צלח אבל זה סיפור אחר שלא קשור לזרע...).
את נושא המורפולוגיה עוקפים באיקסי כי למעשה מחדירים את הזרע לביצית. ספירה נמוכה, מיעוט תאים בתנועה וכו'... לא אידיאלי אבל מספיק תא אחד ליצירת ילד! ובמעבדה שבוררים אותם לרוב אם יש כמיליון תאים בשפיכה, ניתן למצוא יותר מאחד תקין.
אני לא יודעת למה הרופא מלחיץ אתכם, אבל אני מכירה גם אנשים עם ספירת זרע נמוכה, שאחרי הילד הראשון שנוצר בטיפולים הצליחו להשיג היריון טבעי או בהזרעה.
בנוסף, יש גם אופציה של מיון זרע- במידה ותצטרכו בטח הרופא ידע להכווין אתכם.
אני מאחלת לכם בהצלחה, ודרך קצרה ככל הניתן לידיים מלאות!

PAND76

New member
אני זוכרת את בדיקת הזרע הראשונה שעשינו לבעלי

כמה זוועה היא יצאה. ואיך רופא אחד הפחיד אותנו, שבלי ניתוח חדשני שהוא מבצע בעלות צנועה של 70,000 ש"ח, לא יהיו לנו ילדים ועוד הגדיל לעשות ואמר שגם ל IVF אין טעם לפנות. הלכנו לעוד מומחה, שהפריך לחלוטין את כל מה שהראשון טען. מאז עשינו כמה טיפולי IVF שאמנם לא צלחו, אבל תמיד יש לנו הפריות עם הזרע של בעלי ועוברים יפים, גם בלי איקסי רק מיקרומניפולציה.

מציעה לכם להקפיא זרע ולפנות לד"ר יגאל מג'אר שמקבל בבית הרופאים ברמת אביב. תמיד יש מה לעשות עם זרע לא טוב של גבר והוא גם מתחדש כל 3 חודשים (הבדיקות של בעלי היום, טובות בהרבה). אני יודעת שהמחשבות שלך רצות קדימה לתרומה, אבל אצלם אפשר אפילו לקחת זרע מהאשכים אם צריך. לא אגיד לך לא לפחד. רק שתתני לכל המחשבות הרעות לזרום והן יחלפו מהר ממה שאת חושבת ויפנו מקום לאופטימיות ולמרץ להתחיל לתקתק עניינים. בהצלחה ובידיים מלאות עוד השנה בע"ה.

נועם 789

New member
תשובה

הי, תודה על העידוד! רוב הרופאים אומרים שלא בטוח שיש זרע להקפיא בכלל ... וסליחה על הבורות אך מה הכוונה לאיקסי ?

PAND76

New member
איקסי זה כשמחדירים את הזרע ישירות לביצית

במקום לתת לשניהם לפוש בצלחת פטרי ולחכות שיתחברו לבדם

וכמו שאמרתי לך - גם אם אין זרע בכלל, יש תמיד מאיפה להוציא להם. בהצלחה ובע"ה בידיים מלאות במהרה.

תלתלית20

New member
גם אנחנו עם איקסי

אבל המקרה הוא של אזוספרמיה חסימתית. בעלי עבר שאיבת זרע, הביציות שלי הופרו יפה מאוד עם זרעונים שלו ע״י איקסי . אל תאמרי נואש, הכל יהיה בסדר:) בהצלחה ענקית!

אור308

New member
מנסה לעודד

אצלנו היית זרע חמורה מורפולוגיה 0. ובכלל כל המדדים גרועים.
2 הזרעות
4 שאיבות ו2 החזרות מוקפאים.
בשאיבה אחרונה ביצענו מיון ברטוב - מיון שגרם לכל העוברים להיות באיכות הכי ירודה שיש. עם שברים ו6-4 תאים ביום השלישי. הוחזרו 3 עוברים. בדרך הביתה בעלי כבר הציע לעבור לתרומת זרה!!!! בהפתעה גמורה הפריה שהובילה להריון שלישיה! עובר בודד ועוד 2 עוברים זהים, הריון שדולל ונשאר עובר יחיד.
5 חודשים אחרי שילדתי נקלטתי להריון טבעי.
המון בהצלחה!!!

gingit14

New member
מנסה לעודד

הי נועם,
מבינה לליבך גם אנחנו ממחלקת זרע. קודם כל להסתכל על חצי הכוס המלאה שנמצא זרע בספירה (זה לא מובן מעליו).
שנית אני ממליצה בחום לא להתעכב ולעשות מיון זרע אצל ברטוב (יש גם MFC). הגענו אליו בעקבות המלצות חמות מהפורום והמיון שווה לדעתי כל שקל.
מכירה באופן אישי 2 ילדים מתוקים שנולדו רק בזכות מיון הזרע ויש פה בפורום סיפורים רבים נוספים על הריונות שהסתיימו בידיים מלאות רק אחרי מיון זרע.
שיהיה בהצלחה רבה ובשורות טובות בקרוב

נועם 789

New member
תודה על תשובתך!! שאלה -

איך הולך תהליך המיון זרע ואיך ממשיכים משם ?

gingit14

New member
תשובה תהליך מיון זרע

הי,
בברטוב יש 2 אפשרויות;
הראשונה לעשות בדיקה לאיכות הזרע ולפי התוצאות להחליט האם יש צורך במיון זרע
אפשרות שנייה לקבוע מיון זרע ליום השאיבה. זה אומר שברגע שאת יודעת מתי השאיבה את מתאמת איתם ובעלך ביום השאיבה מגיע לתת זרע.
המיון אורך כמה שעות (עד שש שעות בד"כ תלוי במצב הזרע). הם מנסים לתת לך כמות זרע כפולה מכמות הביציות שמעריכים שישאבו לך (ז"א אם ההערכה היא שהולכים לשאוב לך 10 ביציות אז ינסו למצוא לפחות 20 זרעונים באיכות טובה, כמובן במידה וזה אפשרי). בזמן המיון בעלך לא צריך להישאר במעבדה אלא רק לחזור יותר מאוחר לקחת את הזרעונים הממויינים ואז לנסוע איתם לביה"ח שבו את עוברת את השאיבה.
כמובן שההפריות מתבצעות בטכניקת ICSI (מיקרומניפולציה).
אנחנו לא עשינו את הבדיקה המקדימה כי היא יקרה וידענו שיש בעיית זרע אז מבחינתנו זה היה מיותר. גם ככה לאחר המיון הם יכולים לתת לכם מידע על איכות הזרע.
*חשוב לציין שאת המיון צריך לעשות בכל פעם שעוברים שאיבה. לפי מה שלנו נאמר אין אפשרות להקפיא את הזרעונים הממויינים.
זה יקר קחי בחשבון אבל אנחנו החלטנו שזה משהו ששווה להשקיע בו.
כמובן חשוב מראש לוודא שרופא/ת הפוריות שלך מסכים למיון (אנחנו בחרנו ברופא שעובד עם ברטוב) וגם צריך שמעבדת בית החולים תסכים לקבל את הזרעונים (רבים מבתי החולים מכירים את הפרוצדורה ומאשרים אותה).
מציעה לך לקרוא על שיטת ברטוב באתר שלהם ולדבר עם רעות ברטוב המקסימה היא תסביר לך ה-כ-ל.
אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת כאן או בהודעה פרטית.
שיהיה בהצלחה ובשורות טובות בקרוב!

נועה312

New member
אנחנו באותה סירה

אחרי הרבה כשלונות שבהם לא מצאו לבעלי אף תא זרע תקין, עשינו מיון זרע ובמיון מתוך 2000 זרעונים מצאו 7 זרעונים תקינים שהפרו 7 ביציות ויצרו ילד אחד. אני ממליצה גם לכם לנסות מיון.

למעלה