מנסה לענות
הי חמודה, קודם כל חיבוק גדול, זה לא קל בכלל לגלות בעיית פוריות. גם אנחנו "ממחלקת זרע" והיום שקיבלנו את הבדיקת זרע של בעלי היה יום שחור מאוד. בעיקר עבורו, הוא היה בהלם של חייו- בחור צעיר בריא, במשקל תקין, שאוכל מאוזן ועושה ספורט ולא מעשן והכל- בעיית זרע גם קשה. הוגדרנו severe OTA, גם בעיה בספירה בתנועה ובמורפולוגיה. אצלנו הריכוז סביבו 5 מיליון שזה גם מאוד נמוך.
אבל-
1. עם איקסי אפשר למצוא זרעים ומצאו אצלנו מספיק זרעים טובים להפרות את כל הביציות והיו עוברים מאוד יפים למרות שהמורפולוגיה 1 %.
2. יש כאן הרבה בנות מומחיות יותר ממני עם ניסיון בתהליך שנקרא "מיון" בשיטת ברטוב ודומיו שעושים שיטה מיוחדת במיקרוסקופ מיוחד מגדיל, למציאת הזרעים הכי טובים. (אני באופן אישי לא ניסיתי) אבל בנות פה כתבו פוסטים, מספרות שעזר להם מאוד ומצאו זרעים טובים. אולי יוכלו לייעץ לך בנושא...
3. אני יודעת היטב שקל לשקוע לייאוש אבל עדיין לא הייתי חושבת בכיוון של תרומת זרע, כל עוד יש לו תאי זרע, יש עם מה לעבוד, ואני מכירה באופן אישי ידיד שלי, שהוא אאוזוספרמי= ללא זרע בכלל! שעבר ניתוח מסוג TESA ומצאו לו כמה זרעים, ובעזרת איקסי הפרו את הביציות של אישתו והיום הוא עם שני ילדים!. לרפואה היום יש כלים לעזור, וזה מה שניחם אותנו מאוד. אנחנו עכשיו בתחילתו של היריון ראשון וגם מאוד חששנו בגלל הנושא הזה. אבל ממש אל תתייאשי! יש לכם הרבה כיוונים לבדוק ואני מאמינה בכל ליבי שיצליחו למצוא מספיק זרעים טובים!.
4. אילו בדיקות עשיתם? אנחנו היינו אצל 4 אורולוגים כולל מומחה לפיריון הגבר ע"מ לשלול וריקוצלה, בדקנו קריוטיפ וכורמוזום Y (יצא תקין), בדיקות הורמונליות ובדיקות דם. במקביל בעלי התחיל לרוץ, לוקח ויטמינים (אבץ, קיו 10, ויטמין E) ואפילו הלכנו למומחה ברפואה הסינית... לנו זה קצת עזר, שווה לבדוק אפיקים "אלטרנטיביים". קראתי פה הרבה בנות שסיפרו שהבן זוג עבר דיקור וכל מיני פעולות אלטרנטיביות וזה עזר.
חיבוק גדול גדול, את לא לבד ויש פתרונות היום הרבה לפני תרומת זרע!!