טיפולי שיניים

temp8

New member
מישהי מכירה שיננית מתאימה באזור המרכז?

כלומר שמוכנה לעבוד עם קלקסן? במרפאת השיניים שלי דורשים אישור רפואי, ולקבוע תור להמטולוג במכבי זאת משימה בילתי אפשרית.

temp8

New member
המרפאה שאני מטופלת בה היום מתאימה להגדרה הזו

ובכל זאת רוצים אישור של המטולוג
אגב - לא ידעתי שיש מרפאות שיניים שאינן של מומחים ברפואת הפה.

nubi

New member
את בטוחה?

יש לרופא תעודת מומחה מטעם משרד הבריאות? תשלחי לי את השם במסר.

פנדית

New member
הרופא שלי הוא מומחה לשיקום הפה והלסת ..

זה מספיק טוב ? הכל עשיתי אצלו ואני לא מסוגלת לחשוב בכלל על מישהו אחר ..

nubi

New member
מומחיות ברפואת שיניים

ברפואת שיניים קיימים 8 סוגי התמחות: שיקום הפה - עבודה על מקרים מסובכים. לזה יש תת התמחות של שיקום פנים ולסתות, שם משחזרים פנים ולסתות אחרי ניתוחים נרחבים, בדר"כ אונקולוגיים. רפואת הפה - עבודה עם חולים בסיכון גבוה ואיבחון מחלות חלל הפה. אלו רופאים (כמוני
) שיושבים בדר"כ בבתי חולים. רפואת שיניים לילדים רפואת שיניים ציבורית - עבודה אפידמיולוגית, בדר"כ במשרד הבריאות. אורטודונטיה - יישור שיניים כירורגיה פה ולסת פתולוגיה אוראלית - עובדים במעבדה על ביופסיות מחלל הפה. אנדודונטיה - התמחות בטיפולי שורש. פריודונטיה - התמחות במחלות חניכיים. כל אחת מהתתמחויות הללו דומה לרפואה כללית: הרופא לומד עוד 3-5 שנים ועובר בחינות התמחות. יש לו, בנוסף לרשיון ה"רגיל" גם רשיון מומחה. אין הרבה רופאי שיניים מומחים בארץ. בקופות החולים למשל, לא עובדים מומחים (למרות שמציגים חלק מהרופאים כאלו). על מנת לוודא האם רופא שיניים הוא מומחה ניתן להסתכל על החותמת שלו (צריך להופיע מ.ר.מ), ניתן לברר באתר של משרד הבריאות או באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים.

למעלה