הי בנות. צריכה לבקשר אצל הרופא שיניים . אני מרגישה נסיגת חניכיים ואני מאוד בעייתית עם זה .. כל כמה זמן צריכה לעבור טיפול יסודי שכולל גם הרדמה בחניכיים... אניטיוטיקה וכולי .. מה מותר . מתי .. מאיזה שבוע ? לא רוצה לקחת סיכונים. תודה
אנטיביוטיקה ברפואת שיניים ניתנת למצבים מאוד מסוימים והיא לא חלק מטיפולים שיגרתיים. מותר לעשות צילומים ומותר הרדמה. בהצלחה! (הכותבת רופאת שיניים מומחית ברפואת הפה
הסברה היא שהתהליך הדלקתי גורם להפרשת פרוסטגלנדינים דומים לאלו שיוצרים לידה (זה בפשטנות- בטח נוביי ודעת להסביר יותר מדוייק) ולכן- כן, בהחלט לטפל, במיוחד בהריון
כמו שלא היית מסכימה ללכת עם פצע מפריש מוגלה מהיד או הבטן, לא ברור לי איך אנשים משלימים עם דברים נוראיים שיש להם בפה.... זיהומים בחלל הפה - עששת (חורים בשיניים), מחלות חניכיים או מחלות הפוגעות בריריות חלל הפה מכריחים את הגוף להתמודד עם זיהומים כל הזמן. יש הפרשה של ציטוקינים - בינהם חומרים המעודדים לידה מוקדמת, יש הגעה של חיידקים אל זרם הדם (ומשם לשיליה/למסתמי הלב/למוח). חייבים לטפל בחלל הפה ולא להזניח. הדברים שתיארתי כאן הם המציאות היום-יומית שלנו בבית החולים - אנשים מגיעים עם סיבוכים קשים מאוד בגלל חורים בשיניים.
של תהליכים אוטואימונים. אישית, חוויתי שיפור רב במצב החניכיים שלי תחת הטיפול בקלקסן (שהוא, בין היתר, אנטידלקתי). אני מכירה עוד הרבה מקרים שכאלו (וכביכול זה פרדוקסלי, כי הדימום מן החניכיים לא גובר אלא נעלם תחת הקלקסן).
בכל פעם שאני מצחצחת שיניים - גם אם באמצע היום בנוסף לבוקר ולערב - אני מדממת. הדימום נעצר רק עם שטיפה עדינה במים קרים אחרי שסיימתי הצחצוח. אני עם קלקסן ואספירין. מעניין איזה מהם "אחראי" לזה.
זהה לתרודנט או כל שטיפה אחרת המכילה חומר בשם כלורהקסידין. בין תופעות הלוואי שלה הן צביעה של השיניים, אובדן תחושה של טעם (הפיך) וכמובן האלכוהול שמאוד מאוד מאוד לא בריא לחלל הפה.
אני יודעת שאלו צ'יפים שנקראים פריוצ'יפ וזה מכיל חומר חיטוי בשם כלורהקסידין. יש חומר אחר - טטרהציקלין והוא אסור לשימוש בהריון והנקה, אבל זה פחות נפוץ בשימוש.