טיפולי שיניים

פנדית

New member
טיפולי שיניים

הי בנות. צריכה לבקשר אצל הרופא שיניים . אני מרגישה נסיגת חניכיים ואני מאוד בעייתית עם זה .. כל כמה זמן צריכה לעבור טיפול יסודי שכולל גם הרדמה בחניכיים... אניטיוטיקה וכולי .. מה מותר . מתי .. מאיזה שבוע ? לא רוצה לקחת סיכונים. תודה

nubi

New member
כל טיפולי השיניים מותרים בהריון

אנטיביוטיקה ברפואת שיניים ניתנת למצבים מאוד מסוימים והיא לא חלק מטיפולים שיגרתיים. מותר לעשות צילומים ומותר הרדמה. בהצלחה! (הכותבת רופאת שיניים מומחית ברפואת הפה
).

פנדית

New member
דלקת חניכיים .. הרופא שלי נוהג לשים לי

צ'יפים של אנטיביוטיקה בתוך החניכיים ... מותר ? הבנתי שבעיקרון עדיף מהשליש השני...?

כמובן שלהתייעץ איתו

ואם הוא לא יודע- לברר במכון הטרטולוגי בכל מקרה חשוב לטפל בדלקות חניכיים- יש קשר בין דלקות חניכיים ללידה מוקדמת

פנדית

New member
מה ???../images/Emo12.gif

דלקות חניכיים ולידה מוקדמת ?? איך יש קשר ? אני סובלת מזה המון בלי קשר להריון .. כל הזמן שטיפות טיפוליות .. אמממ... טוב מהר מהר לקבוע תור ..

כן

הסברה היא שהתהליך הדלקתי גורם להפרשת פרוסטגלנדינים דומים לאלו שיוצרים לידה (זה בפשטנות- בטח נוביי ודעת להסביר יותר מדוייק) ולכן- כן, בהחלט לטפל, במיוחד בהריון

nubi

New member
תראי חלל הפה הוא חלק מהגוף

כמו שלא היית מסכימה ללכת עם פצע מפריש מוגלה מהיד או הבטן, לא ברור לי איך אנשים משלימים עם דברים נוראיים שיש להם בפה.... זיהומים בחלל הפה - עששת (חורים בשיניים), מחלות חניכיים או מחלות הפוגעות בריריות חלל הפה מכריחים את הגוף להתמודד עם זיהומים כל הזמן. יש הפרשה של ציטוקינים - בינהם חומרים המעודדים לידה מוקדמת, יש הגעה של חיידקים אל זרם הדם (ומשם לשיליה/למסתמי הלב/למוח). חייבים לטפל בחלל הפה ולא להזניח. הדברים שתיארתי כאן הם המציאות היום-יומית שלנו בבית החולים - אנשים מגיעים עם סיבוכים קשים מאוד בגלל חורים בשיניים.

בנוסף: לטעמי זה אחד הביטויים

של תהליכים אוטואימונים. אישית, חוויתי שיפור רב במצב החניכיים שלי תחת הטיפול בקלקסן (שהוא, בין היתר, אנטידלקתי). אני מכירה עוד הרבה מקרים שכאלו (וכביכול זה פרדוקסלי, כי הדימום מן החניכיים לא גובר אלא נעלם תחת הקלקסן).

מצחיק

אצלי בהריון האחרון היו כל הזמן דימומים בחניכיים וזה לא היה בעבר.ייחסתי את זה לקלקסן

היו לי דימומים מהחניכיים בשבוע 34

והם הפסיקו ברגע שהפסקתי את האספירין (מה שבלאו הכי תכננתי לעשות) הרופאה שלי לא ייחסה את זה לקלקסן.

גם אני סובלת מדימומים בחניכיים

בכל פעם שאני מצחצחת שיניים - גם אם באמצע היום בנוסף לבוקר ולערב - אני מדממת. הדימום נעצר רק עם שטיפה עדינה במים קרים אחרי שסיימתי הצחצוח. אני עם קלקסן ואספירין. מעניין איזה מהם "אחראי" לזה.

nubi

New member
דימומים בחניכיים שכיחים בהריון

ונגרמים בגלל רמות גבוהות של אסטרוגן. אין לזה קשר לא לאספירין ולא לקלקסן. הדרך היחידה להפחית מעוצמת הדימום היא הקפדה על ציחצוח נכון ושיננית.

פנדית

New member
אמאלה !!!../images/Emo5.gif

מלחיץ כל העסק הזה .. מה לגבי קורסידיל ? מותר ? אוף נראה לי שהרופא שיניים שלי בחו"ל ואני לא מעוניינת לכת לאף אחד אחר.

nubi

New member
בשביל מה את צריכה קורסודיל?

זו שטיפת פה טיפולית, היא לא בשביל להשתמש בה ביום-יום. יש שטיפות אחרות ללא תופעות לוואי. גם קורסודיל אגב, מכילה אחוזים עצומים של אלכוהול - 96%!!

nubi

New member
קורסודיל אגב

זהה לתרודנט או כל שטיפה אחרת המכילה חומר בשם כלורהקסידין. בין תופעות הלוואי שלה הן צביעה של השיניים, אובדן תחושה של טעם (הפיך) וכמובן האלכוהול שמאוד מאוד מאוד לא בריא לחלל הפה.

temp8

New member
בוודאי שזה עלול לגרום ללידה מוקדמת

החניכיים הם חלק מהגוף, ולא יחידה נפרדת. דלקת חניכיים גורמת לא רק ללידות מוקדמות אלא גם לבעיות נוספות.

nubi

New member
אין עם זה בעיה

זה לא אנטיביוטיקה זה חומר חיטוי בשם כלורהקסידין.

פנדית

New member
לא לא זה אנטיביוטיקה ..

בוודאות !! כל פעם שמתחילה לי דלקת אני באה אליו והוא שם לי אותם . והוא גם אומר לי שזו אנטיביוטיקה.

nubi

New member
אז תוודאי במה מדובר

אני יודעת שאלו צ'יפים שנקראים פריוצ'יפ וזה מכיל חומר חיטוי בשם כלורהקסידין. יש חומר אחר - טטרהציקלין והוא אסור לשימוש בהריון והנקה, אבל זה פחות נפוץ בשימוש.

למעלה