טיפולי פוריות

marina19881

New member
טיפולי פוריות

שלום,
בת 27 מנסה חצי שנה להיכנס להריון ללא הצלחה,
רציתי לדעת אם יש אופציה להתחיל טיפולים ולא לחכות עם זה שנה?
תודה

ענבל ח1

New member
תראי

תמיד אפשר לספר שאתם מנסים כבר שנה. אף אחד לא באמת יכול לדעת שזה לא נכון...
אבל השאלה היא למה שתרצי לעבור לטיפול אחרי חצי שנה? יש סיבה שאומרים להמתין שנה והיא שבד"כ הרוב באמת מצליח להכנס להריון תוך שנה, בהנחה שאין בעיות.
האם בדקתם זרע? זה דבר ראשון שכדאי לבדוק לדעתי. אחרי שתקבלי את תוצאות הזרע ואם משהו יהיה לא תקין חלילה, אז את יכולה לקבוע תור לרופא פוריות שגם ככה בד"כ התורים אליהם אינם מידיים ולהתייעץ.

marina88

New member

אז ככה:
לפני 3 חודשים הייתי אצל רופאת נשים רציתי בסך הכל להגיד לה שאני לא מצליחה לזהות ביוץ ואני מאמינה שהיא רשמה שאני מנסה כבר 3 חודשים, ככה שאם אני הולכת לרופא עכשיו ומנסה לעבוד עליו סביר להניח שזה לא יעבוד כי זה יופיע לי בתיק. בעלי עשה בדיקת זרע טרם הלך עם זה לרופא בשביל שיפענח את התוצאות אבל כן הסתכלתי קצת באינטרנט כדי להבין וניראה שהכל בסדר.
לגבי למה שאני ארצה לעבור טיפולים אחרי חצי שנה, אני מרגישה קצת מיואשת כל חודש אותה אכזבה זה קשה, אני חושבת שאם אני אתחיל טיפולים אולי אני אוכל להירגע קצת ותיהיה לי איזשהו תקווה.

ענבל ח1

New member
המממ נראה לי שזה מוקדם מדי

וזה לא שבטיפולים יש הבטחה להצלחה. יש סיכוי של כ30% בכל סבב הפריה בגילך ובהזרעות עוד פחות. הסיכוי באופן טבעי הוא כ-20%-25% והלחץ לא הופך לקל יותר בטיפולים. להפך, הוא מתגבר. יש כל כך הרבה מתח בתהליך. יש סיכוי טוב שאת יכולה לחסוך זאת מעצמך אם רק תמתיני עוד קצת זמן.
&nbsp

אני הייתי בת 28 כשהתחלתי לנסות.. ואצלי הרופא הוא

שהתחיל ללחוץ אחרי חצי שנה שכדאי להתחיל לעקוב אצל רופא פוריות/ לקחת איקוקלמין.. אני זו שלקח לי זמן להפנים... כך שבעיקרון נראה לי שאפשרי...
מה שכן אני פולציסטית כך שכביכול יש תירוץ...

אבל... לדעתי אין לך כלל מה למהר ללכת להזרעות וכו, ובטח לא תרופות כגון איקוקלמין (שלעיתים גורמות יותר נזק מלעזור).. הייתי במקומך מתחילה מלעשות בדיקות, סט ראשון של בדיקות עושים ביום ה 3-5 למחזור- בדיקה כללית של הרמונים שונים (פרופיל הורמונלי- הרופא נשים ידע מה לכתוב), כמו כן לעשות מעקב אחר הביוץ ע"י בדיקות דם ואולטרסאונד (זאת תחת ההנחה שניסית במשך מספר פעמים עם מקלונים ביתיים ולא הצלחת למצוא). בנוסף, בדיקה נוספת שהרבה פעמים לא עושים בבדיקת אי פוריות ראשונית וחשובה- לבדוק גם אחרי שזוהה ביוץ כביכול שהפרוגרסטרון עלה. אצלי הכל מתנהג כמו בספר מבחינת אולטרסאונד ובדיקות דם, רק שבדיקות אחרי "ביוץ" מראות שהפרוגרסטרון נשאר נמוך- מה שלמעשה אומר שהסיכוי שלי להרות ללא הורמונים חיצוניים הוא אפסי. רק חבל שלא הבנתי את זה לפני שלוש וחצי שנים.. היה חוסך לי הרבה תיסכול (הרופאים מודעים לזה מזה שנתיים וחצי, אך איכשהו רק לאחרונה טרחו ממש להגיד לי את זה חד משמעית).

בהצלחה
מקווה שהחודש תגלי שאין כל צורך בטיפולים...

marina88

New member
שאלה

סליחה על השאלה איך ידעת שאת פוליציסטית, רואים את זה בבדיקה שגרתית אצל הרופא נשים? אני כל הזמן תוהה אם גם לי יש בעיה למרות שאני נבדקת פעם בחצי שנה והרופאה אף פעם לא ציינה את זה.

תראי, אנחנו גם לא חיכינו שנה בשביל להתחיל

הייתה לי כל הזמן הרגשה שמשהו לא בסדר (מצד שני... תמיד יש לי הרגשה כזו...) ונורא רציתי לפחות לבדוק שהכל תקין כדי להיות רגועה. אצלנו רופאת המשפחה לא הסכימה לתת אפילו פרופיל הורמונלי (בדיקת דם לי) ובדיקת זרע לבעלי, כשאמרתי לה שאנחנו מנסים 8 חודשים בערך (לא טרחתי לציין שבחודשים הראשונים לא היה לי מושג מתי הביוץ ואין לי מושג אם בכלל ניסינו בזמן הנכון)
אם עברתם כבר את השלב הראשוני של בדיקת זרע (כתבת שהכל בסדר) את יכולה לבקש מרופא משפחה אפילו הפניה לבדיקת דם לפרופיל הורמונלי בשבילך
בעקרון אם שתי הבדיקות הבסיסיות האלה יצאו תקינות, ובהתחשב בכך שאתם צעירים ומנסים רק חצי שנה, הייתי מנסה עוד כמה חודשים בלי להכנס לבלאגן הטיפולים וממש בודקת ומתזמנת עם מקלוני ביוץ (המחזור שלך מסודר בעקרון? מה אורך המחזורים? אולי נוכל לעזור לך להבין מתי להתחיל לחפש ביוץ עם המקלונים)
&nbsp
אם בכל זאת תראי שעוברים עוד כמה חודשים, ולמרות התזמונים של הביוץ זה לא קורה, תמיד תוכלי ללכת לרופא פוריות של הקופה (זה לא משנה את השיוך לרופא הנשים הקבוע שלך) ואולי טיפה לעגל את זמן הניסיונות למעלה
&nbsp
לא נראה לי קריטי שרופאת הנשים רשמה הערה לגבי זמן הניסיונות. אני בספק אם רופא פוריות יתייחס בכלל ואם הוא ישאל, תגידי שהרופאה לא הבינה את התשובה שלך או משהו בסגנון...
&nbsp
בהצלחה!

ענבל ח1

New member
מסכימה עם ההמלצה על פרופיל הורמונאלי

וגם עם ההערה לגבי זה שרופא הפוריות לא ישים לב לכך שבעהר נכתב 3 חודשים. הם בכלל לא בודקים את זה

marina88

New member
לגבי הרופא פוריות

האם אני צריכה הפניה מרופא נשים או שאין צורך ואני יכולה סתם לקבוע תור?

marina88

New member
תודה על התגובות המהירות

לגבי המחזור מאז שהפסקתי עם הגלולות אני לא יכולה להגיד שהוא סדיר....חצי שנה והמחזור די משתנה בעיקר מתקצר ככל שעובר הזמן. זאת סיבה לדאגה? אני לא אהיה תמימה אני אניח שזאת סיבה לדאגה השאלה אם זה משהו באמת חמור או שסתם הגוף שלי עוד לא התרגל אחרי 7 שנים עם גלולות.
אבל אולי זה רעיון טוב לבקש בדיקת דם לפרופיל הורמנלי (שדרך אגב אין לי מושג מה זה אומר), לגבי בדיקת זרע בעלי עשה כבר ניראה שהכל תקין. אני הייתי אצל רופאת נשים והיא סוג של רמזה לי לא לחזור אליה עד שאני אכנס להריון, זה מקובל לבוא ולבקש את הבדיקת דם הזאת?

גם מחזור לא מסודר לא מצביע עדיין על בעיה, בטח לא חמורה

אין צורך להלחץ... אחרי 7 שנים של גלולות זה סביר שהמחזור עוד לא מסודר לגמרי, גם אצלי לקח זמן אחרי משהו כמו 6-7 שנים של גלולות, עד שהמחזור הסתדר
שאלתי על אורך וסדירות המחזורים בעיקר כדי לעזור לך לאתר את הביוץ, כי אמרת שלא הצלחת לזהות אותו
מה האורך של מחזור ממוצע שלך בחצי שנה האחרונה (מאז שהפסקת גלולות)? כלומר, כמה ימים עברו בין היום הראשון של הוסת עד ליום הראשון של הוסת הבאה
&nbsp
את צריכה לנסות להבין מה אורך מחזור ממוצע אצלך פחות או יותר. אורך מחזור ממוצע אצל נשים עם ביוץ ממוצע נע בערך על 28 ימים, אבל זה יכול להשתנות מאשה לאשה, העיקר שתביני איך זה עובד אצלך. ברגע שאת יודעת פחות או יותר מה אורך המחזור, את אמורה להפחית ממנו 14 ימים- וזה יהיה יום הביוץ (פלוס מינוס). אם יש לך מחזורים ארוכים יותר וארוכים פחות, אני הייתי מחשבת את זה מהמחזור הקצר ביותר (נניח מחזור הכי קצר של 24 ימים מינוס 14. אז הביוץ ביום 10) ומתחילה לבדוק עם מקלונים יום או יומיים לפני אותו יום
בעקרון כמה ימים לקראת ביוץ אמורים לראות שהפס השני הולך ונעשה כהה, עד שיום לפני הביוץ ובביוץ עצמו הוא יהיה בצבע של פס הביקורת הכהה (או אפילו חזק ממנו). מתחילים בניסיונות עוד לפני שהמקלונים מראים ביוץ (כשהפס השני רק מתחיל להתקרב בצבע לביקורת), רצוי יום כן יום לא, עד לאחר הביוץ, כדי לוודא שכיסיתם את החודש
&nbsp
פרופיל הורמונלי זו בדיקת דם שנעשית ביום ה3 לוסת ובודקת רמות הורמונים בגוף שלך. זה נועד בעיקר לוודא שמבחינה הורמונלית הכל מאוזן ותואם את היום של המחזור ואת גילך. את יכולה לבקש הפניה לפרופיל הורמונלי מרופא המשפחה, תגידי שאת רוצה לוודא שהכל תקין כי אתם מנסים להכנס להריון. זה לא משהו שהרופא אמור להתנגד לתת לך לדעתי. מקסימום תגידי שאת מבינה שאת צעירה ואתם לא מנסים הרבה זמן, אבל בשביל השקט הנפשי שלך תשמחי לבדוק ולדעת שהכל תקין מהבחינה הזאת
&nbsp

marina88

New member
את ממש עוזרת :)

טוב לגבי המחזור, עשיתי ממוצע יצא 27 ימים אבל כמו שאמרתי מרגע שהפסקתי את הגלולות אז זה מתקצר כל חודש החודש למשל היה 26 ימים בין המחזור הקודם לזה שעכשיו, לגבי המקלוני ביוץ אני מרגישה שהם לא עוזרים לי יותר מידי, כי יוצא מצב שאני בודקת במאמת מוקדם יחסית, וכן מגיעה למצב שהמקלוני ביוץ מראים לי שני פסים פחות או יותר באותו צבע, ועדיין אני לא מצליחה להיקלט. אז אני יודעת שהמקלוני ביוץ לא הכי מדוייקים אז או שהם לא מדוייקים בצורה מטורפת או שאני מתחילה לחשוב שמשהו אצלי לא בסדר. (אני מאמינה שאלה מחשבות שיש פה להרבה בנות).
לגבי הפרופיל הורמונלי ניראה לי שזה מה שאני אעשה למרות שעדיין אני לא מרגישה שזה מספיק ודרושה פה עוד התערבות.

תודה

כמה ימים פחות או יותר באורך מחזור לאחר גלולות זה בסדר גמור

חשבתי שאת מדברת על עיכובים ובלאגן גדול יותר. 26, 25, 28.... העיקר שפחות או יותר נמצאים סביב אותו אורך, זה יתאזן עם הזמן וזה נורמלי
במקרה שלך הייתי מחשבת לפי האורך הקצר- 26 ימים, מה שאומר שהביוץ אמור להיות בערך ביום ה12... אז נניח תתחילי לבדוק עם מקלוני ביוץ ביום ה8-10 לתחילת המחזור ותמשיכי עד לשני פסים שווים. אני מאוד מאוד ממליצה לך להתחיל לבצע רישום, אפילו באפליקציה בטלפון, זה ממש עוזר לעקוב אחרי הביוץ לאורך זמן וגם לזהות בעיות, אם יש (אני הורדתי אפליקציה בשם "לוח שנה של וסת" אייקון של יומן ורוד עם פרח בפליי סטור. סמני לך מתי מחזור מתחיל, מתי הוא נגמר, מה היו התוצאות בכל בדיקת ביוץ, הערות מיוחדות על סימפטומים ששמת לב אליהם במהלך החודש ועשויים להיות קשורים לביוץ, כל מה שיכול לתת לך בהמשך תמונה מלאה יותר על המחזורים והביוצים שלך)
&nbsp
את זוכרת באיזה יום פחות או יותר של המחזור המקלונים הראו לך שני פסים באותו צבע? יש בנות שאצליהן עושה רושם שהמקלונים פחות מדויקים, אבל אם לא ידועה אצלך בעיה של שחלות פוליציסטיות, ואם המחזור שלך אורך בממוצע 27 ימים בלי גלולות, ואת כן אומרת שהמקלונים הראו בשלב כלשהו שני פסים שווים- אני הייתי מניחה שאצלך זה כן מזהה. אצלי זה זיהה מצוין ובאופן מדויק (השתמשתי בסוג "תשובה כנה" אבל נראה לי שכל המקלונים עובדים על אותו עקרון)
לאט לאט תלמדי גם לשים לב לעוד סימנים שהגוף שלך משדר באותם ימים. למשל- לפני הביוץ (יום לפני פחות או יותר) יש לפעמים הפרשה שלא מופיעה בימים אחרים. אני מזהה גם את רגע הביוץ, כשיש פתאום כאב חד ודוקר בבטן התחתונה באחד הצדדים. לא כולן מזהות את זה. גם אני לא זיהיתי בעבר, או שפשוט לא ידעתי לפענח מה אני מרגישה ולא הקדשתי לזה תשומת לב מעבר לאותו כאב רגעי
יש גם שיטות של מדידת חום כל בוקר, כפי שכתבה giraffelle ובפורום "לקראת הריון" בטוח יוכלו לתת לך שלל עצות בנושא. אנחנו, כאן בפורום, פחות מתעסקות בזיהוי הביוץ הטבעי שלנו בעצמנו מכיוון שבטיפולים הביוץ לעיתים משתנה ומשתבש וממילא אנחנו עוברות מעקבים אצל הרופא לצורך זיהוי ודאי.
&nbsp
לא נשמע מהתיאורים שלך שיש לכם איזושהי בעיה, וסביר להניח שבקרוב תיכנסי להריון טבעי בכל מקרה. קחי בחשבון שגם זוגות ללא שום בעית פוריות שמקיימים יחסים בזמן הביוץ עדיין לא נכנסים להריון בכל ניסיון. זה תלוי בהרבה גורמים ולפעמים זה לא קורה באותו חודש גם כשהתזמון נכון.
אבל אם חשוב לך להרגיש שאת פועלת למען המטרה (אני מבינה אותך, גם אני- מרגע שהחלטתי שאני רוצה להכנס להריון, לא יכולתי לסבול סתם לחכות שזה יקרה בלי לעשות משהו שיקדם את זה), אני הייתי ממליצה על פרופיל הורמונלי ועל זיהוי ביוצים עם מקלונים ותזמון יחסים לכל הימים שסובבים את הביוץ.
אם תראי שעוברים עוד כמה חודשים ולמרות תזמון היחסים סביב הביוץ אתם לא מצליחים, את יכולה לפנות לרופא פוריות של הקופה ולהתייעץ איתו (לא מצריך הפניה. פשוט מתקשרים לקביעת תורים ואומרים להם שרוצים לקבוע תור לרופא פוריות של הקופה)
&nbsp
בהצלחה!

היא321

New member
אני הלכתי לרופא אחרי חצי שנה של נסיונות כושלים

אפילו לא שיקרתי שאנחנו מנסים יותר מזה.
הרופא מיד נתן פרופיל הורמונלי ובדיקת זרע. הבדיקת זרע חזרה לא תקינה.
אני אומרת שחבל להמתין אולי לשווא. בכל מקרה לא כל הרופאים יסכימו ישר לבדוק , אז עדיף להגיד שמנסים מעל שנה

Rמחכה7

New member
סליחה על השאלה, אבל למה?

בשביל מה להכניס את עצמם לעולם של הטיפולים? הורמונים זה לא סוכריות...
&nbsp
בהנחה שאין בעיה ידועה או רקע שעלול לגרום לבעיה
חצי שנה זה עדיין נורמטיבי לחלוטין
גם אצל זוגות שהכל תקין אצלכם סטטיסטית אחרי שנה- רובם יכנסו להריון
את עדיין צעירה ועדיין לא עברה אפילו שנה
אם אין בעיות מיוחדות (המחזורים סדירים, אין סיבה לחשוד בבעיה בזרע, ביוץ וכו')
בשביל מה?
אופציה להתחיל, תמיד יש כפי שכתבו לך מעלי
אבל סיבה- לדעתי ממש לא, חבל...
&nbsp

marina88

New member
למה?

אני חושבת שיסכימו איתי פה הרבה שאחרי כמה חודשים מתחילים לחשוב שמשהו לא בסדר או אצלי או אצל הבן זוג, ביחד עם הלחץ והרצון העז אני מגיעה למסקנות שאולי כדאי לנסות להתחיל.

giraffelle

New member
לא, אין שום סיבה לחשוב שמשהו לא בסדר

אחרי כמה חודשים.
&nbsp
הממוצע, או החציון, של הזמן שלוקח להיכנס להריון הוא חצי שנה.
&nbsp
אם לוקח לך קצת יותר מהממוצע, זו ממש לא סיבה לחשוב שיש בעיה. אתם בסך הכל כמו חצי מהעולם.
&nbsp
&nbsp
זה נכון שמצד אחד, אם באמת יש בעיה אז עדיף לדעת כמה שיותר מוקדם. הבעיה עם הגישה הזו היא שבמקרה של בעיות פוריות, זו לא אבחנה שחור לבן. יכול להיות הרבה באמצע, וחריגה קלה בתוצאות הבדיקות לא בהכרח אומרת שיש בעיה. אתם עלולים למצוא את עצמכם בכדור שלג של בדיקות וטיפולים, שמאד יתכן שהוא לשווא. וזה משהו שבהחלט קורה. מתחילים עם "רק" בדיקת זרע ופרופיל הורמונלי, אבל אז גם צריך להמשיך למעקב זקיקים כדי להיות בטוחים, ואז כבר הזרעות והורמונים... כשאולי בכלל אם הייתם מחכים עוד חצי שנה זה היה נחסך.
ויש לזה גם מחיר נפשי וזוגי. את חושבת שאת עכשיו בלחץ? חכי שתתחילי מעקב זקיקים... זה לא מוריד לחץ, רק מגביר אותו. זה מאד מכביד טכנית, והעומס הטכני יוצר לחץ נפשי. קשה לא לחשוב על זה כל היום, כשכל היום את בבדיקות ובשאר הזמן בבירוקרטיות. זה מאתגר את הזוגיות בדרכים שלא חשבת עליהן. אז עושים את זה כשצריך, אבל אני לא ממליצה להיכנס לזה כשלא צריך.
&nbsp
אגב, גם מתוך אלו שנכנסים להגדרה הרשמית של אי פיריון, שהיא שנה ללא הריון, 50% יהרו תוך שנה נוספת בלי שום טיפול. לא כל מי שלא מצליח שנה יש לו באמת בעיה. בגלל זה יש מקומות בעולם בהם ממליצים לפנות לרופא פוריות רק אחרי שנתיים של ניסיונות. אז אני לא אומרת לחכות שנתיים, אבל רק בשביל הפרופורציות...

בלונד23

New member
יש אופציה אבל אין סיבה

אולי כדאי לשלוח בינתיים את הבעל לבדיקת זרע. היום כ"כ הרבה גברים חווים בעיות פוריות.
יש סיבה לחכות רק חצי שנה בזוגות מעל גיל 35.

תולית5

New member
תשובה..

מצד אחד אני מבינה את הלחץ ואת הייאוש (כמו כל בנות הפורום הזה..)
אבל מצד שני, הייתי מחכה עוד קצת, ואולי רק בודקת בינתיים פרופיל הורמונלי (בדיקת דם בשבילך).
(כי את אומרת שכבר עשיתם בדיקת זרע...).
וכפי שכתבו לך- אומרים שלפני גיל 35 צריך לנסות במשך שנה... אבל גם אני אישית ניסיתי כ-9-10 חודשים
לפני שהתחלתי בבדיקות הראשונות (זה היה בגיל 21)...
&nbsp
בסופו של דבר, זו החלטה שלך אם להמתין עוד קצת או לעשות בדיקות נוספות.. (אני בכל זאת חושבת שהייתי ממתינה עוד חודשיים-שלושה ומנסה לתזמן עם מקלוני ביוץ).
ולגבי בדיקת ביוץ- אני גיליתי שמקלוני הביוץ פספסו אצלי את הביוץ ביום-יומיים בד"כ.
אם המחזור שלך סדיר את יכולה פשוט לחשב 14 יום לאחר וזה מועד הביוץ המדויק (אם יש לך מחזור כל 28 יום, אז ביום ה14 יש ביוץ, ואם המחזור כל 26 יום אז הביוץ היה ביום ה12, וכן הלאה..).
&nbsp
דבר נוסף, במידה והכל נראה תקין, לפני שמתחילים טיפולים כדאי לדעתי לבקש מרופא הפוריות לעשות מעקב ביוץ (שכולל בדיקות דם ואולטרסאונד) ואז לתזמן את היחסים בדיוק סביב הביוץ, לפי מה שהרופא יגיד לכם, כך במשך כמה חודשים, כדי לראות אם בתזמון מדויק תצליחו באופן טבעי.. (אצלינו הרופא הנחה אותנו לעשות כך במשך 3 חודשים ורק אח"כ עברנו לטיפולים).
&nbsp
שיהיה בהצלחה!!

למעלה