טיפולי המרה

SimsY

New member
ההשוואה לא ממש מדוייקת

הם מסתכלים על אישה אחרת אבל הם גם ככה נמשכים לנשים ככה שלא נכפה עליהם סגנון חיים שלא מתאים להם ! המדובר פה במי שאתה ומי מנסים לעשות אותך. לשאלתך - אם רוצים - אפשר! מי שרוצה להיות בזוגיות ולהקים משפחה והכל יכול את זה גם עם גבר אומנם יהיו יותר מכשולים בדרך - אבל זה אפשרי - צריך רק לרצות אני מכיר כמה וכמה משפחות של הומואים =עם= !!! ילדים וזה בגלל שהם רצו זוגיות ורצו להקים משפחה - עם מי שהקדוש ברוך הוא ייעד להם ולא עם מי שבני האדם ייעדו להם. ככה שאפשר - אפשר הכל - הכל תלוי בעד כמה אתה רוצה. אתה רוצה לחיות את חייך כמו שהם נתנו לך על פני האדמה על יד הקדוש ברוך הוא או שאתה רוצה לחיות את החיים כמו שבני האדם הועידו לך. ככה שהבחירה היא נתונה בידי כל אחד - להיות מאושר כי מכרת לעצמך שקר כדי שכולם יהיו רגועים ותוכל להגיד "הנה גם לי יש" או שנשארת נאמן לעצמך ולקחת את גורלך בידך ולא הסכמת לתת לאף בן אדם לקבוע לך את החיים - כי להקים משפחה עם ילדים והכל גם עם גבר זה אפשרי - ויש לי לפחות 7 דוגמאות שהן מופת בדיוק לזה שאלת מליון הדולר היא עד כמה אתה רוצה את זה... אם אתה מדבר על מישהו שנמשך גם לנשים אז אין לו בעייה לבחור להיות עם אישה ולא עם גבר כבר לא מדובר בהומוסקסואל אלא בבי ואז כל הדיון לא רלוונטי.

Nחמן

New member
שוב אני חוזר ומדגיש

הודעתך מנוגדת לרוח התורה ואנחנו כאנשים מאמינים חייבים להתמודד לעיתים עם מציאות קשה. החיים הם לא פיקניק אולם מי שמתאמץ, לבסוף גם זוכה. אתה מחפש לך את החיים הקלים מתוך זה, שאתה מדמה לך, שהם יפתרו לך את כל הבעיות. כאשר יתברר לך עד כמה טעית, זה עלול להיות מאוחר. אני מציע להפסיק את השרשור בעניין זה. לא ניסיתי לשכנע אותך וגם לא אנסה. כבר קדמו לך לפחות שניים בעבר, שאמרו את אותם דברים ועניתי להם אותן תשובות. גם האמונה וגם המציאות, שאני רואה אותה יום יום, מחזקת את דעתי. עם זאת מתוך כבוד וההערכה גם למי ששונה ממני אינני מבקר אותך על דרכך ולכן אשמח להשתתף אתך בדיונים על נושאים אחרים.

n a o r 2 2

New member
היי נחמן

מה שלומך? אשמח אם תשתף אותי ותספר קצת על עצמך ועל הדרך שאתה מתמודד עם הנושא... תודה, ליאור.

Nחמן

New member
שלום ליאור!

ראשית - בלי כוונה "נכשלת" עכשיו במצווה, שאני מטיף לה יומם ולילה: "ואהבת לרעך כמוך". אינני יודע, מאיזו סיבה אני מתרגש, כאשר מישהו שואל לשלומי. הנה עוד אדם, שמתעניין בי, אע"פ שאינני מכיר אותי (זו לא חכמה להתעניין רק בשלום החברים). אז תבורך על כך, שיהיו לך ימים טובים בדיוק כפי שאתה עושה לאחרים. אם לשתף אותך, אז לשתף את כל הפורום, אולם רבים כבר יודעים את כל ה"סודות" שלי. אשמח לעשות זאת בפגישה אישית או במסגרת מורחבת (שמעתי, שעוד מעט נכונה לנו שבת הו"ד) ובינתיים אני מוכן לגלות (לא לאוזני סימסי...
), שההתמודדות איננה קלה. גם אני אינני סבור, שאפשר לדכא את היצר לחלוטין, אבל מצד שני אני מודע לבעייתיות שבדבר מבחינה דתית ואני גם יודע, שלאמונה יש לא רק מגבלות עקב האיסורים אלא גם תמורה, שלא ניתן להשיג אותה בשום מקום אחר. אומנם גם החברה הדתית איננה מושלמת ובכל מקום, שבו נמצאים 2 יהודים, תמצא לפחות 3 דעות... אז עד כאן בקצרה. יש אצלינו גולש בשם נאור (כשם המשתמש שלך), שהגיע מ"בירא עמיקתא" וכיום הוא ממש... (הוא ייעלב, אם אכנה אותו צדיק, אבל באמת אני מקנא בו...) והסיפור שלו ממש עשיר ומרתק. אולי הוא יעלה לפורום ויגלה, היכן ניתן יהיה לשמוע את סיפורו שוב.

SimsY

New member
אין בעייה

אני חושב שבאמת נסיים פה רק אני אגיד שאת התורה אפשר לפרש בכמה אופנים - וגם אפשר לקחת מה שהקדוש ברוך הוא נותן באהבה ולא לנסות להקשות בכוונה את החיים - אבל לא נכנס לזה פה. אני גם אשמח לדבר איתך על דברים אחרים, אני אתעניין לשמוע מה דעתך באשר להם.

Nחמן

New member
לא אקח ממך את הכבוד

באמת נהניתי מהשרשור אבל כנראה הנושא מיצה את עצמו כאן. לגבי פירוש התורה אני מבקש להעיר, שזה שאמרו "70 פנים לתורה" לא התכוונו, שכל אחד יפרש אותה כרצונו, כי אחרת היינו מגיעים ל- 70 אלף פנים. כשהקב"ה נתן את התורה הוא כתב בה דברים סתומים, שלא כל אחד יוכל להבינם. המשנה הראשונה פותחת ב"משה קיבל תורה מסיני ומסרה ליהושע... ונביאים מסרוה לאנשי כנסת הגדולה" הלה המה הסנהדרין, שבכל דור ודור. הסנהדרין קיבלו כללים, כיצד לפרש את התורה, ומרגע, שנחתמה המשנה, אי אפשר עוד לשנות - לגרוע או להוסיף (אלא אם כן תקום סנהדרין, שחכמיה גדולים בחוכמה ובמניין). לגבי הקשיים אין יהודי מאמין, שלא יודה בכך. גם זה כתוב במסכת "אבות": "כך נהיא דרכה של תורה: פת במלח תאכל ומים במשורה תשתה ועל הארץ תישן וחיי צער תחיה, ואם כך אתה עושה, אשריך וטוב לך!". לא אכנס לפירושם דברים אבל אגלה לך, שחלק מהפרשים שאלו: האומנם? כך היא דרכה של תורה?! והלה כתוב: "וחי בהם"! אלא הכוונה היא, שלפעמים מצוות צריכות מסירות נפש. לכן אפילו טאם אתה אוכל פת במלח ושותה מים במשורה... בקיצור: קשה לך מאוד, עליך לעשות את רצונו. האמן לי, שזו עבודה לא קלה לבנות סוכה (לא מבד אלא סוכה, שתעמוד ברוח מצויה), ולנקות את הבית לפסח?! זו כבר כמעט עבדות. שאל את מי שיש לו ילדים, האם זה קל לגדל אותם. בוודאי לא! בכל זאת הורים מוסרים את נפשם למען ילדיהם כאילו זה האוצר היקר להם מכל (ואכן כך הדבר). כך גם שאר מצוות התורה. מחר בערב יחל ל"ג בעומר. זו איננה מצווה מן התורה אבל יש משמעות לדברי חכמים לעלות לקברו של צדיק ביום הפטירה שלו ועל אחת כמה וכמה צדיק כתנא רבי שמעון בר-יוחאי (אני בוש להודות, שרק פעם בחיים הייתי במירון ביום ההילולא וכנראה גם השנה אין בדעתי להיות שם בל"ג בעומר). ראה כמה מאות אלפים יגיעו לאחוזת הקבר החל ממחר בצהריים ועד שעות הלילה המאוחרות שלאחר יום שלישי. אף אחד לא מקשה את החיים בכוונה אבל את מצוות המלך יש לקיים ולא לחפש הקלות לכתחילה. כיוון שהערכתי בסיכום, מגיע לך הזכות להגיב פעם נוספת על הדברים הנ"ל. מקווה, שתהיה תגובה מעניינת. על כל פנים
בדיונים הבאים!

SimsY

New member
כל מה שלי יש להגיד כבר אמרתי

אבל בעקרון - שכל אחד יחיה את חייך כפי שקיבל אותם מהקדוש ברוך הוא כי הוא נתן לנו אותם ככה מסיבה מסויימת, ולאף אחד אין את הזכות לקבוע לנו את החיים שלנו. אי אפשר להשוות ניקיון הבית לקראת פסח לנישואין עם אישה רק כדי לקיים את המצווה - כי אם אין משיכה ואין אהבה - אין בעצם כלום ואם יש - אז לא רלוונטי בכלל לדיון פה, כי מדובר פה על הומואים. ומצוות פרו ורבו אפשר לעשות בכל מקרה כך או כך. ולגבי מבחנים - אני בטוח שלא הושמנו על האדמה הזאת על ידי יוצרנו כדי לסבול כל החיים - אלוהים נתן לך ב*מתנה* את החיים על פני האדמה לא סתם כתבו זאת בשיר. אני מניח שהשורה התחתונה היא - שכל אחד ימצא את בן זוגו בחיים או בת זוגו לפי מה ש*הוא* מרגיש בלב כי להתחתן בלי משיכה, בלי אהבה, בלי האש הזאת שיש בין שני אנשים - זה לא נישואין זה הסכם כמו הסכם על שכירת דירה או קניית מכונית. אני בטוח שיוצרנו רוצה אותנו מאושרים ולא אומללים - זה הכל.

Nחמן

New member
נראה, כי סיימנו

וכבר עניתי לך על הודעה זאת, שנכתבה בפעם השנייה. בינתיים קיבלתי במייל מאמר מעניין מתוך אתר "אש התורה" תחת הכותרת: נסיונות. טרם הספיקותי לקרוא את כולו אולם זה נראה מעניין. אינך חייב להסכים עם כל הכתוב בו אבל כדאי לשקול זאת בכובד ראש. אז לכבודך: נסיונות.

למעלה