טיפולים נפשיים

עידן912

New member
טיפולים נפשיים

שלום חברה,
רצתי לשאול אם טיפול בשם "טיפול קוגניטיבי התנהגותי" יכול להשפיע על קבלה לעבודה בהייטק?
או כל טיפול נפשי אחר?
לפי מה שאני יודע יש מקומות שמחתימים אנשים על "ויתור על סודיות רפואית"
האם טיפול נפשי \יעוץ \ "טיפול קוגניטיבי התנהגותי" , כולים להשפיע במשהו?

תודה.

wolik

New member
אל תלך למקומות האלה. יש מספיק מקומות אחרים.

אני חושב שאתה מדבר על חברות בתעשייה בטחונית. תתעלם מהמקומות האלה.
אגב, גם אם לאדם אין שום בעיות כאלה, אני לא חושב שכדאי לעבוד במקום עבודה שדורש ממך ויתור על סודיות רפואית.

jgut

New member
בדרך כלל זה לא אמור להשפיע

גם לא במקומות שדורשים ממך לעבור סיווג בטחוני

Astroo

New member
ברור שיכול להשפיע, אבל זו לא סיבה לוותר על הטיפול

בשום פנים ואופן לא לגלות למגייסים שיש לך אי אלו בעיות נפשיות. זה יפסול אותך מייד.
יש יותר סיכוי שיעסיקו נכה עם בעיות ניידות, מאשר מישהו עם בעיות נפשיות.

יבגניי34

New member
"טיפול קוגניטיבי התנהגותי" אין פירושו שלמטופל ״בעיות נפשיות״

למעשה זה שהקישור שעשית פה נשמע טבעי, הוא הוא מקור הבעייה.
לראייה, זה טיפול פופולרי לילדים עם הפרעות קשב וריכוז.

Astroo

New member
לנשות hr זה לא משנה

מועמד עם בעיות פסיכולוגיות/נוירולוגיות/פסיכיאטריות הוא מועמד מסוכן מבחינתן.

user32

Well-known member
מנהל
הייתי מצפה שזה כן ישנה

נשות HR אולי לא יודעות את ההבדל בין ג'אווה לJS, אבל בהתחשב בכך שלרובן הכשרה פורמלית בתחום הפסיכולוגיה הן דווקא אמורות להכיר את ההבדלים. חוץ מזה שכמעט כולם עושים איזה טיפול בשלב כזה או אחר. כל הצעירים שגייסתי בשנים האחרונות היו עם אבחוני קשב וריכוז כאלה או אחרים (הרוב פקטיביל להבנתי) וטיפול פסיכולוגי הוא בכלל must בימינו.

לא שאני חושב שיש הצדקה לדרוש ממעומד לחשוף עבר רפואי אבל דבר כזה לא אמור להשפיע לדעתי.

wolik

New member
פיקטיבי בשביל הארכות במבחנים?

ואם זה פיקטיבי אז איך עלית על זה?

user32

Well-known member
מנהל
עליתי על זה בשיחות בארוחת צהרים

זה הלך ככה:
אני: "מה, אתה רוצה להגיד לי שהיו לך הקלות במבחנים"?
עובד (גאון): "כן ברור"
אני: "אבל למה"?
עובד: "כי יש לכולם, אז למה לא? משלמים 1000 ש"ח לאבחון ומקבלים"

יבגניי34

New member
תעשיית האיבחונים נושא מוכר וידוע לכל מי שיש לו ילדים בבי״ס

או למד איפשהו בעשור האחרון. יש לי חברים שלוקחים ריטלין אנשים שאני מכיר מילדות מרוכזים ומפוקסים שסידהרתא בעצמו היה מתקנא.

user32

Well-known member
מנהל
מנסיוני כהורה

לקחנו את הילד לאבחון. הוא לא מפריע או משהו, אפילו ילד טוב בצורה מעוררת השתאות. רק לא אוהב להקשיב בשיעורים, להכין עבודות וכו' (יושב בשקט ועוסק בעניינו, בדיוק כמו שאבא שלו עשה בזמנו).
יצא שהוא בטווח הנורמה כמעט בכל המדדים, בהרבה מהאבחון הוא היה משמעותית בטווח העליון, ואולי בפרמטר אחד או שניים (מתוך משהו כמו 50) הוא היה מעט מתחת לממוצע.
המסקנה מהמקום: ממליצים לתת אישור להקלות XYZ. שאלתי על סמך מה? והם לא הבינו מה אני רוצה. כאילו, שילמת - קיבלת.

אמרתי להם יפה תודה והלכתי. הסברנו לילד שהוא ילד רגיל לחלוטין, בית ספר זה דבר משעמם ולפעמים צריך להתאמץ בחיים ולעשות דברים שפחות אוהבים. הבטחתי לו drone משוכלל בתמורה לשיפור בציונים + אנחנו עוזרים בחלק מהמקצועות. בנתיים זה עובד יפה.

selalerer

New member
סיפורים כאלו עושים לי חשק להפרטה

במקום שהמורים ילמדו את הילדים ההורים עובדים בזה

user32

Well-known member
מנהל
הפרטה זה בדיוק מה שגורם לבעיה

מסתכלים על ההורים והתלמידים כעל "לקוחות". מה הלקוח רוצה? ציונים גבוהים. לא מעניין אותו כלום חוץ מזה. לא חינוך, לא למידה, לא שום דבר.
האמצעים? הורדת רמת המבחנים, הקלות לכל דורש, מניפולציות ורמאויות כולל הדלפות מבחנים, עזרה אסורה לנבחנים, העתקות ועוד ועוד.

user32

Well-known member
מנהל
כמו שקורה בבתי ספר לרפואה. בסוף המדינה נאלצת להתערב

selalerer

New member
אם באמת היית לקוח המורה לא הייתה מעיזה להציע לך שיעורים פרטי

.
&nbsp
היום מה שמעניין את המורה זה איך נראים הציונים של הכיתה שלה. אם לעודד את ההורים ללמד בעצמם את הילדים ולשכור מורים פרטיים ישפר את הציונים בכיתה שלה אז היא מציעה את זה.
&nbsp
אם היית משלם למורה הוא לא היה מודה בפניך בכישלון כלכך בקלות. אתה היית הולך עם הכסף שלך למורה אחר.

למעלה