טיפולים אלטרנטיבים

BellA עלמה

New member
טיפולים אלטרנטיבים

מה דעתכם על טיפולים אלטרנטיבים מול טיפול פסיכולוגי פרופר. אני למשל הייתי בחודש שעבר בפסטיבל סגול (פסטיבל רוחניות\ מדיטציות) והתנסתי בכל מיני טיפולים "לא קונבנציואלים"? למשל יוגת צחוק Rebirthing? וכו או למשל הכוונת יעוץ בcoaching ? וכו או טיפול הומיפאטי מול טיפול רפואי? יש כלכך הרבה אלטרנטיבות לטיפולים קונבנציואלים שזה נהיה ממש פרוץ מה דעתכם? מאמינים או מאמינים שזה שטויות מוכנים פשוט לנסות ולזרום?

אני בעד כל מה שעוזר

וכל אדם יודע היטב מה עוזר לו ומה לא. ואגב, מה שעוזר לא חייב בהכרח לבוא תחת ההגדרה של "טיפול". אצלי למשל סדנת המשחק שאני נמצאת בה עכשיו, אני מרגישה שהיא עוזרת לי פי אלף יותר משיחות עם פסיכולוג ואפילו יותר מהפסיכודרמה. (כי בסדנה הזאת יש יותר חופש ואפשרות ביטוי ויצירה, לעומת הפסיכודרמה שבכל פגישה יש רק אדם אחד שעובד וזה מאוד מגביל). אני מרגישה יותר שמחה, יותר פתוחה, מה גם שבסדנה הזאת אני פתאום מגלה על עצמי דברים שאולי היו נשארים מודחקים עוד הרבה זמן בטיפול פסיכולוגי (ואני אומרת את זה אחרי שגם התנסיתי בטיפולים פסיכולוגיים, של שיחות). במילים אחרות יש כל כך הרבה סוגי בני אדם בעולם וכל אחד והתראפיה שלו, לכל אחד יש את הדבר שעוזר לו ומקדם אותו. בהחלט אין סוג טיפול אחד שמתאים לכולם. וכן, גם טיפול פסיכולוגי עוזר, לאנשים מסוימים.

בעיני זה מעניין ומשתדלת לזרום עם זה ../images/Emo13.gif

יצא לי להתנסה כמטופלת בשיטת גרינברג שהיא שיטת אבחון וטיפול דרך כף הרגל. לא הייתי מגיעה לזה לולא בת דודתי שעסקה בכך, ואם להודות באמת- זה מה שפתר לי את בעיית כאבי הבטן היומיים שהייתה לי כל החטיבה והתיכון. עליי האמת טיפול פסיכולוגי פחות עובד, אני צריכה הכוונה ולא לשבת ולספר לפסיכולוג את כל סיפור חיי, ושהוא יהנהן ויגיד כן כן.... ורק יחשב כמה כסף הכנסתי לו לחשבון בנק
, לי האמת יותר מתאים אימון אישי שכולל הכוונה והאמת שאני שוקלת לפנות לאימון אישי.

BellA עלמה

New member
בקשר לאימון אישי וטיפול אלטרנטיבי

בנוגע לאימון אישי אני בדעה שהמאמן צריך רקע ספציפי בתחום האימון . למשל אם את רוצה אימון בהרזייה ואורך חיים בראי (לדוגמה) המאמן צריך להיות בעל רקע של תזונה (דיאטאן )או אימון והכוונה לחיים מאמן עם רקע טיפולי (לא חייב להיות פסיכולוג). אני למשל שוקלת לאמן בתחום הלקויי למידה וכו מכוון שיש לי רקע בתחום ואחרי שאעשה תואר "טיפולי" ארחיב לאימון שיפור חיים והכוונה. אני מייעצת לך להסתכל גם על ההכשרה של המאמן (רקע) בנוסף על העיניין של החיבור. אני לא מאמינה שקורס שלי חצי שנה does a coacher make . כנ'ל גם לגבי מטפלים אלטרנטיבים . אין עליהם פיקוח של ממש וצריך לברר טוב טוב למי אתה הולך לטיפול.

EdisonGirl

New member
מעדיפה לרוב על טיפול קונבנציונאלי.

אבל עוד לא יצא לי לפנות למטפלים כאלו. לא לבעיות פיזיות ולא לטיפולים נפשיים. בינתיים טיפלתי בעצמי (באופן אלטרנטיבי) בכל דבר.

למעלה