טיפוז לעוזב- שדרוג

oritlevi

New member
טיפוז לעוזב- שדרוג

רצ"ב טיפוז לעוזב - פרי עטינו. הצעות, הערות, תוספות - יתקבלו בברכה. חוברת הטיפים לעוזב - או "טיפוז לעוזב" מהדורה ראשונה ובהחלט לא מלאה של טיפוזים ... מחברים – חברי פורום תפוז -דצמבר 2003 1. ביטוח לאומי – מומלץ להשאיר חשבון פעיל. העלויות זעומות והביטוח מכסה את ביטוחי הבריאות. ניתן לקבל הוראת קבע מן הביטוח הלאומי. 2. ביטוחי בריאות – כדאי לשלם את הביטוח ה"מושלם" לסוגיו. 3. דואר – העברת כתובות. עקוב אחרי של הדואר הוא חינם לחצי שנה וכ- 60 ש"ח לעוד חצי שנה. אח"כ זה מאוד יקר ולא כדאי לסמוך על זה. 4. כדאי להביא תיק עזרה ראשונה לתקופה הראשונה. במיוחד לתינוקות ולילדים קטנים – אקמולי ו/או נרות להורדת חום. התרופות שונות. 5. טלפונים - הזדכות וסגירת חשבון. ניתן להקפיא את הקו של בזק במקום לבטל אותו. הם ישמרו אותו לשנתיים. היתרון: המספר נשאר אם תחזרו. יתרון נוסף: הם יכולים לשים הודעה "המספר לא מחובר נא לצלצל 12345567". זה חינם או ממש זול וזה טוב כדי להודיע למי שמכיר את הטלפון שלכם. 6. סלולרי - סגירת חשבון או השארת הקיים. ניתן להשאיר הודעה במשיבון של הסלולריים עם הפרטים של הטלפון החדש. לכן לא כדאי לבטל את הסלולרי אלא לעבור לתכנית של "לא השתמשת - לא שילמת" 7. חשמל – סגירת החשבון. 8. בנק i. בנק. כדאי לעדכן בבנקים, ביטוח לאומי וכו' את הכתובת של ההורים או מישהו אחר. כדאי לעבור על כל הוראות הקבע ולבטל את רובם. לא מספיק שתדברו נגיד עם "תמי 4" או עם "הארץ" שיפסיקו לחייב כי אם הם חייבו בטעות, ממש אין לכם זמן וחשק להמתין ולהענות לפי התור במשך חצי שעה בשיחה מקנדה.. ii. אני משאירה חשבון בנק פעיל עם זוטות שיכסו את הדברים הללו. iii. אם משאירים חשבון פתוח לדאוג שיהיה חשבון שניתן להיכנס אליו דרך האינטרנט. כך אפשר מידי פעם לבדוק את המצב ולשים לב אם משהו עושה בה שימוש שלא כחוק (כפי שקרה לנו) חברת החשמל אחרי שנה החליטה בטעות לגבות 1500 ש"ח)לא לדאוג הדבר טופל! iv. לא כדאי לסגור חשבון בנק - רוב המהגרים האחראיים, גם אלו ששונאים את ישראל שנאת מוות לא שורפים כל גשר אפשרי לישראל. את לעולם לא יודעת מתי תצטרכי את החשבון הזה. אחרי שמסתדרים בקנדה וכל החשבונות בארץ שולמו ויש ביטוח חשבונות בנק וכרטיסי אשראי בינלאומיים בקנדה וכו' אפשר לסגור את החשבון, למרות שהרוב עדיין לא עושים זאת. v. יש לדאוג להשיג מכתב מן הבנק (אפשר גם באנגלית) המאשר כי קיימת "תקינות אשראי חשבון" על מנת להציגו - בכניסה בשדה התעופה בקנדה. vi. כדאי להצטייד בכרטיס אשראי בינלאומי לתקופה הראשונה. vii. גם אחרי עשרים ואחת שנים בטורונטו אנחנו עדיין מחזיקים באותו חשבון שהיה לנו לפני הנסיעה. זה עוזר לנו כשאנחנו בביקורים בישראל לשם אנחנו מעבירים כספים שצריכים לשלום עבור שירותים שונים (אנחנו תומכים בהורים בארץ) משם הבת שלי משכה כסף כשהייתה בקורס בישראל, העמלות משולמות בדיוק כמו הביטוח הלאומי ורישיון הנהיגה שבחרנו לחדש בכל פעם מחדש. יש לי אפילו ישראקרד שלא ביטלנו. 9. משרד הפנים - ניתן לעדכן את הכתובת במשרד הפנים יש מוסדות שלוקחים את הכתובת משם. העדכון הוא חינם. אמנם, לא ניתן לרשום "קנדה" אבל לפחות שתהיה כתובת הגיונית ולא כתובת של הדירה שמכרתם. הסכנה: שינוי כתובת מעורר את רשות השידור.... 10. ארנונה a. אינטרנט. לארגן לפני העזיבה דוא"ל שאינו מבוסס בישראל כי בדרך כלל החשבון נסגר מיד עם סגירת המנוי. b. אני עשיתי בבזק בינ"ל חשבון DIAL UP הכי זול רק כדי לשמר את הדוא"ל שלי (ניתן למשוך הודעות מחו"ל. c. אני עדיין משתמשת בדואר אלקטרוני של NETVISION ו INTERNET ZAHAV אין בכלל בעיה להוציא דואר.( כשנתיים אני לא משתמשת בשירותי אינטרנט שלהם ובכל זאת אני מקבלת דואר קבוע). 11. מרפאה – פנקסי חיסונים לכל המשפחה. 12. כבלים – החזרת המכשיר + הזדכות 13. מכוניות – ביטול ביטוחים לרכב שנמכר. 14. חברת אריזה. 15. דאגה לביטוח רפואי זמני לתקופת שלושת החודשים בהם אין הביטוח הקנדי תופס. 16. לדאוג לרישיון נהיגה בינלאומי. 17. בתי הספר של הילדים – לדאוג לציונים או לרישום של נתונים מבית הספר (מגמה...). זכור לי שנדרשנו להציג בעת שרשמתי את הילדים בבית הספר דרכון, ויזה תעודת ציונים (מתורגמת) חיסונים (זה מאוד חשוב) והוכחה למקום הגורים (בית ספר הוא איזורי משרת את ילדי האיזור שלו בלבד. זהו! 18. לקחת את כל הטלפונים והדוא"לים האפשריים של חברים. אח"כ תמיד חסר משהו. 19. לתינוקות – לברר האם ניתן למצוא מזון זהה או דומה לזה של התינוק. באירופה אין דייסות להעשרת המטרנה (לסוגיה). לנו היו קשיים רבים במציאת "מסמיכי הדייסה – עד שהגיע אלינו משלוח גדול מהסבתא שכלל דייסות . 20. מכתבי המלצה ממקומות שונים: הביאו איתכם כמה שיותר מכתבי המלצות אישיות (בתחום העבודה) . אחר כך מאוד קשה לרוץ אחרי האנשים ממרחק. תיקונים, הוספות הערות יתקבלו בברכה לשדרוג מתמיד של חוברת הטיפים שלנו. מחכים לטיפוזים נוספים... ביי בהצלחה בהמשך

alon114

New member
אחלה יוזמה

כן ירבו כמוך!! איזה מזל שאני היגרתי לבד ואני עוד רווק. הרשימה שלי היתה הרבה יותר קצרה.....

oritlevi

New member
יופי - נרשם!

נ"ב איך עושים זאת? הא ניתן לפנות לקופ"ח ולבקש תרגום של התיק הרפואי?

Deshe

New member
היא גדולה, היא גדולה, היא גדולה |חי

אורית, כל הכבוד ! אני ישר מדפיסה ושומרת לעוד כחצי שנה (...) אם אני אחשוב על עוד משהו אני אעדכן אותך. יום נעים וכה לחי, דשא

formersusan

New member
תודה אורית

באמת יוזמה מצוינת! אני חושבת שדווקא אסגור את חשבון הבנק שלי, כי אני לא מעוניינת לשלם עמלות לבנק, מה שעלול עוד להכניס אותי לחובות... אני גם לא בטוחה שאני צריכה את פנקסי החיסונים שלי. אבל לגבי ההיסטוריה הרפואית - איך בדיוק אני משיגה את זה? כי זה נשמע לי מאוד רלוונטי.

RubiZ

New member
נושא נוסף להוספה...

אין לי את התשובה, אבל אולי מישהו אחר יכול לתת פתרון. מה עושים עם המחשב? האם כדאי להשקיע כסף במחשב נייד? האם כדאי להעביר רק מרכיבים שונים ולהשלימם למחשב בקנדה? נראה לי שווה התייחסות

noa0912

New member
חלקים מהמחשב, נראה לי הכי משתלם...

תביא את ההארד דיסק, והייתי מביאה גם מקלדת עברית... לא הייתי עושה יותר מזה... אם יש לך מסך שטוח, אולי גם כדאי להביא...(אלא אם כן יש לך מקום מיותר, ואז בעצם, למה לא לסחוב הכל...) להשקיע כסף במחשב נייד, סתם יקר ומיותר... (זה אם אתה לא צריך מחשב כזה למטרות מסויימות) מחשב *טוב* פה היום עולה בסביבות 1000 דולר, והוא מגיע עם הכל... בהצלחה

למעלה