טיעונים

טיעונים../images/Emo80.gif

אז כהה... אני יודעת שהנושא נפתח כבר מלאן תtלפים פעמים בפורום אבל הפעם אני צריכה טיעונים להרצאה שאני צריכה לעשות בעד ונגד סרבנות גיוס אז בבקשה אל תהפכו את זה לויכוח ביניכם פשוט תשפכו כמה שיותר טיעונים אפשריים... תודה תודה may the force be with you :)

Deathatred

New member
קחי ספר אזרחות

ותראי שסרבנות כמו שהיא היום היא עבריינות אידיאולוגית ולכן לא-חוקית. המדינה לא יכולה להשלים עם עבריינות אידיאולוגית וסרבנות כי אם היא תרשה לכל אזרח לעבור על החוק רק בגלל שלא נראה לו מה שהממשלה עושה תיווצר כאן אנרכיה והדמוקרטיה תהרס (העם ירצה במקום הדמוקרטיה הלא מתפקדת שבה ביטחון וסדר הם הפקר מנהיג חזק שיעשה סדר ויחזיר את הביטחון לציבור).

א.א.אפל

New member
אוריה מנסה לעזור

-תריצי "סרבנות" "סרבנות שטחים" "מכתב הקצינים" "משתמטים" וכו´ בחיפוש בתוך פורום זה. -כנסי לאתר www.seruv.org.il

kennycandoit

New member
תוספת

יש לעשות הבחנה בין סרבנות גיוס לסרבנות מצפון. סרבנות מצפון הינה סרבנות של אדם שאומר "יעשה הצבא מה שיעשה, מזיז לי כמו השלג דאשתקד, אני לא מרים יד" - קרי פציפיזם ללא כל רצון לשנות או להביע מחאה. סרבנות שטחים, הקרויה בטעות סרבנות מצפון, הינה דבר שונה לחלוטין. כאשר אדם עובר על החוק במטרה להביע מחאה, גם אם זה מכיל את העניין המצפוני, הרי זאת "עבריינות אידיאולוגית ולכן לא-חוקית. המדינה לא יכולה להשלים עם עבריינות אידיאולוגית וסרבנות כי אם היא תרשה לכל אזרח לעבור על החוק רק בגלל שלא נראה לו מה שהממשלה עושה תיווצר כאן אנרכיה והדמוקרטיה תהרס" (דת´ארטד, 6/6/2001). מדינה דמוקרטית מושתתת על עקרון שלטון החוק. אין אף אדם או גוף הנמצאים מעל החוק. המדינה מכירה במצפונו של אדם, אבל בצורה מוגבלת. אדם לא יכול לשים עצמו מעל החוק במטרה להביע מחאה - לשם כך יש אמצעיים דמוקרטיים חוקיים. אם כל אדם שרוצה ירצח אדם אחר רק כי הוא מביע מחאה על הסכמי אוסלו, לאן המדינה מתקדמת. הרשי לי להמליץ לך על הספר "להיות אזרחים בישראל - מדינה יהודית ודמוקרטית, שממנו מחוברת בחינת הבגרות, לשים דגש על עמ´ 209-228 וגם לכל האנשים שמסרבים מצפון (כבר אמרנו שזה לא סרבנות מצפון?)
מדינת ישראל דמוקרטית לנצח נצחים!!!

smile2life

New member
איזו דעה את מייצגת?

מכיוון שאני בתור שמאלני ופעיל שלום מתנגד לסרבנות וחושב שסרבנת מטעמי מצפון צריך להמיר (בחוק) בשרות לאומי כלשהו. יש לי מישנה סדורה על השרות בשטחים, שאשמח לחלוק איתכם ועיקרה שלטובת התהליך המדיני כדאי שישרתו בשטחים ובמחסומים חיילים עם מודעות גבוהה יותר לתהליך השלום במיוחד בגלל המשתנה האנושי: ההשפלות במחסומים, המעצרים וטוהר הנשק בצורה כללית. היה וישלחו אותי לאבטח התנחלות או מתנחלים אעשה זאת בחוסר רצון אבל על הצד הטוב ביותר שאני יכול. צבא זה צבא ולא סמינר בגבעת חביבה

תשובה וגם קצת חידוד../images/Emo15.gif

מאחר ושאלת אני נגד סרבנות אבל זו לא הפואנטה... אני צריכה לעשות הרצאה על סרבנות גיוס כך שאני צריכה טיעונים ואני מעדיפה יותר בעד מאחר וקל לי יותר להציג ולנמק את דעתי. אה ולא שהציונים שלכם לא מעניינים אותי (אני אשמח לשמוע עליהם בהזדמנות..) אבל תנסו להתמקד בנושא בבקשה :) חשוב לציין שזו סרבנות גיוס ולא סרבנות מצפון למרות שאם יש לכם טיעונים ממש מוחצים בקשר אליה אתם יכולים לשלוח גם. 10X

למעלה