סתם אנקדוטה קטנה על אל על
הייתי בנסיעה עסקית קצרצרה לאירופה השבוע. בחזרה התייצבתי כמו ילד טוב מספיק זמן לפני הטיסה לטובת התורים המפורסמים שלפני הבידוק הבטחוני המהולל של חברת התעופה הלאומית שלנו. אחרי המתנה, לשמחתי לא ארוכה מדי, פנתה אלי סלקטורית של אלעל עם עברית רצוצה ושאלה אם אני מדבר אנגלית (כדי שנעשה את התשאול באנגלית). דרך אגב, פעם ראשונה שזה קורה לי, אולי אל על מנסים לחסוך כסף? בכל מקרה, עד כאן הכל טוב.
ברגע שראתה את הדרכון שלי, התחילה להתבלבל, ביקשה ממני להמתין והלכה להתייעץ עם מישהו מאחורה. לאחר כ-10 דקות בהם כבר התכוננתי נפשית לחיפוש בנקבי הגוף, שאלה אם יש לי תעודה מזהה נוספת. אמרתי, כן, רשיון נהיגה ישראלי. לקחה את שניהם ונעלמה לעוד 10 דקות. כשחזרה, שאלה מדוע הדרכון שלי הוצא בשגרירות ישראל בתאילנד. עניתי - כי גרתי בתאילנד. אהה! תשובה מעניינת. אולי תפסנו פה דג שמן. ונעלמה שוב ל-10 דקות. לאחריהם הופיעה, נעלמה שוב, ולבסוף חזרה עם סלקטור דובר עברית, שלאחר חקירה קצרה (ואפילו בלי לטלטל אותי יותר מדי, או לכוון לי פנס לעיניים) הגיע למסקנה המשמחת שאני לא טרוריסט ושאפשר סוף סוף.... להגיע לשאלות המסורתיות של "מישהו נתן לך משהו להעביר, מי ארז את התיק, איפה היה, למה אנחנו שואלים, למה אתה עונה, תפתח ותחפש אולי שמו לך משהו בפנים, כן גם בתוך שקית הכביסה שלך, תחפש תחפש" וכולי וכולי.
אני לא רוצה להגיד לך כמה פעמים הבטחתי לעצמי שזאת פעם אחרונה... אחרונה... שאני טס אלעל.