טיסה

gilr130

New member
טיסה

שלום רב לכולם! שאלתי היא: עם אני קונה כרטיס טיסה לכיוון אחד לאחת ממדינות האיחוד ואני לא אזרח האיחוד, העם יעשו לי בעיות בהגעתי לשם?

noa scotland

New member
הבעיות יתחילו בצ'ק אין בנתב"ג

בשנים האחרונות הם מבקשים לראות - אם לא כרטיס חזרה - דרכון זר, תעודת תושב או ויזת שהיה (עבודה, לימודים וכו').

gilr130

New member
לא מהסוכן

ועם אני קונה ישירות מחברת תעופה כמו סאן דור?

gilr130

New member
אני מבולבל לגמרי!

אני לא טס על מנת לעבוד ואין לי ויזת עבודה, אני טס לחברה וכש רכשתי את הכרטיס מסאן דור, לא היה רשום בשום מקום שאני חייב לרכוש גם כרטיס חזור יתרה מזה דיברתי איתם בטלפון וגם לא אמרו לי מחלה, והבעיה שלי שבגללה לא קניתי כרטי חזור בגלל שאני לא יודע עם אחזור מפריז ולא מרומא למשל, זהו טיול! היא אזרחית האיחוד עם זה יעזור במקרה ו... עכשיו אני לגמרי מבולבל כי את הכרטיס רכשתי כבר!

gilr130

New member
טיסה

עם הטיסה היא של סאן דור (ולא של צ'רטר כל שהו) לפי דעתי לא ניתן לעשות חזרה פיקטיבית, מה כן ניתן לעשות בכדי לא להגיעה למצב לא נעים בחו"ל, בצרפת ליתר הדיוק. תודה מראש!

forglemmigej

New member
תזמין לך חזרה פיקטיבית בעצמך

היום כל הכרטיסים הם E-TICKET אז פשוט תראה להם פרטים של טיסה שאתה כביכול חוזר בה בצורה מודפסת בדיוק כמו כל כרטיס אלקטרוני אחר.

Nobilis

New member
וואו, אני ממליץ לך לחשוב פעמיים...

מה שהציעו לך (פורג', אני מתפלא עליך) הוא לא חוקי. אם תיתפסי (וזה יכול לקרות או בארץ או בחו"ל, להזכירך - הם יכולים לברר אם הכרטיס אמיתי או לא בתוך קליק או שניים) תגורשי, וגם תסומני כעבריינית הגירה, מה שיקשה עליך מאד להגר או סתם להגיע לטיול בעתיד. וכל זה בהנחה שלא תקבלי קנס ו/או מאסר, מה שאפשרי גם כן.

forglemmigej

New member
מה לא חוקי פה?

זה בדיוק מה שסוכן נסיעות עושה כשהוא נותן כרטיס עלאק בחזור. אני לא עורכת דינאק אבל נראה לי שזה מתפקידם של שלטונות ההגירה לבדוק אם אפשר לתת לך להכנס ולא של חברת נסיעות. תראה את הסדרה נמל תעופה על היתרו ותראה שם שמי שמטפל בכניסה או עליה למטוס של אנשים זה המשטרה ולא חברות התעופה.

Nobilis

New member
תשובה

כשסוכן נסיעות נותן כרטיס חזרה "פיקטיבי" הוא נותן לבן אדם כרטיס אמיתי (שניתן לבטל ו/או להזיז את התאריך שלו מאוחר יותר אומנם, אבל כרטיס אמיתי, שקיים במערכת). לעומת זאת, מה שאת הצעת לבן אדם זה "להכין" כרטיס. כלומר - זיוף, שלא קיים בשום מערכת, ושניתן לעלות עליו אם יבדקו.

Nobilis

New member
ונבהיר...

כרטיס אלקטרוני הוא קצת יותר מפרטי הטיסה על דף. הוא אישור שאכן רכשת כרטיס, ויש לו מספר. הדפסת פרטי הטיסה על דף (גם אם בפורמט דומה) אינה כרטיס אלקטרוני, ואם מישהו יבדוק, הם יעלו על הזיוף.

forglemmigej

New member
אין לי מושג מה סוכן נסיעות עושה בנידון

אבל אם אדם קונה כרטיס בכיוון אחד ונותנים לו כרטיס לחזור זה מאד מוזר כי הרי הוא שילם על צד אחד וזה מחיר אחר לגמרי (בדרך כלל יותר יקר משני צדדים אבל ניחא) מכרטיס חזור. בכל מקרה מה מונע מאדם שקנה כרטיס הלוך וחזור לא להשתמש באופצית החזור, תראה את כל אלו שנוסעים לעבוד בעגלות באמריקע ..

Nobilis

New member
שום דבר...

לא מונע מאותו אדם שלא להשתמש בכרטיס החזרה. עדיין, קיומו של כרטיס החזרה היא דרישה (פורמלית, אבל כזאת שמחייבת את חברות התעופה) של מרבית המדינות בעולם המערבי.

Nobilis

New member
בתמצית

כל מדינה והחוקים שלה. בגדול - אם אין לך אזרחות אירופית, או אשרה כלשהי מעבר לתייר, את בהחלט עלולה להיתקל בבעיות, ויתכן בהחלט שלא יתנו לך כלל לעלות על המטוס בנתב"ג ללא כרטיס חזרה.

mic26

New member
נכון, אני פיספסתי ככה טיסה

מאוחר יותר אמרו לי שיש אופציה למלא טופס מסויים שאומר שאם לא יתנו לי להיכנס לאותה מדינה, זה יהיה באחריותי. לא יצא לי לבדוק אם זה באמת נכון.

TrigATUSA

New member
מניסיון של מישהו אחר - אין כזה דבר

הוא ניסה נואשות וזה גם הגיוני - אתה לא יכול לפטור את חברת התעופה מהמחויבות החוקית שלה כלפי מדינת היעד

forglemmigej

New member
אז מניסיון שלי יש גם יש, ../images/Emo18.gif ארוך

פעם שכחתי את האישור שהיה שלי כשהגעתי לביקור בארץ ,זה היה לפני שהיה לי דרכון אדום והטיסה היתה עם ארקיע. בעודי הולכת לצ'ק אין אומרת לי הדיילת קרקע אי אפשר לעלות למטוס, זה כמו כרטיס חד כיווני מצידם. אמרתי לה שלא נראה לי ההתנהגות שלה, כי צריך להזהיר את רוכשי הכרטיסים מראש שזה מה שעלול להיות ואי אפשר לקפוץ לדום על כל גחמה של חברות התעופה שנכתבה לפני עשר דקות.. אז מה היא אומרת לי החוצפנית, תתקשרי לסוכן נסיעות כדי לברר מה קורה . השעה היתה 4 בבוקר ! אמרתי לה שיש לי כרטיס אשראי של הבנק וכרטיס כניסה לעבודה בדנמרק זה לא ענין אותה בכלל, כי אין לי שום אישור שמוכיח שאני חיה שם חוקית . בקיצור אמרתי לה שאני רוצה לדבר עם המנהל של ארקיע עכשו והייתי כבר על סף דמעות והסבה שאמרתי לה זה כי היא אמרה לי להתקשר לסוכן נסיעות בדנמרק בשעה 4 בבוקר. אמרתי לה שאני רוצה לראות בכתב שאסור להכנס לאירופה לכל שדה תעופה עם כרטיס חד כיווני ואז אני אשתכנע. בינתיים כמו מפגרת דמעות זעם זולגות וזולגות ומקלקלות את כל האיפור שעבדתי עליו כשעתיים לפני כן.. כמובן שלא היה לה בכתב כלום והיא אמרה לי לכי תקני כרטיס עכשו פה בשדה לחזור ואז ניתן לך לעלות למטוס. אמרתי לה שאין לי כסף לקנות שום כרטיס ושאני עומדת על כך לדבר עם מנהל ארקיע ולא יעזור בית דין! היא אומרת לי שאם לא יתנו לי להכנס בשדה תעופה בקופנהגן הם -ארקיע- יצטרכו להחזיר אותי על חשבונם בטיסה הבאה לארץ. אמרתי לה באמת? אני רוצה לראות את החוק שאת מנפנפת בו כל הזמן על כרטיס חד כיווני. ואם אין לך אז תני לי לעלות למטוס כי אני שילמתי לחברת נסיעות עבור הכרטיס והם לא אמרו לי כלום על זה. בסוף היא אומרת לי את יודעת מה יש לי טופס של אי תביעות אם חלילה יקרה ולא יתנו לי להכנס אני אצטרך לשלם על הכרטיס בחזור. היא הביאה לי את הטופס וחתמתי עליו וכמובן שעליתי למטוס ולא בדקו בכניסה כלום. כאשר ספרתי לסוכן נסיעות מה שקרה הוא כל כך התעצבן ואמר שזה תרגיל של ארקיע להרויח עוד כרטיס טיסה על חשבון הנוסע התמים ושהוא יפסיק לעבוד איתם ואכן כך קרה. אגב מאז נסעתי עם לופט וקלמ ומעולם מעולם לא ביקשו ממני לראות כרטיס חזור בשום שדה תעופה . עכשו שאני נזכרת בזה אני מתעצבנת מחדש..

Nobilis

New member
מממ...

הסיפור חשוב (בעיקר כי הוא מזכיר את נושא טופס "היעדר התביעות"). אבל, צריך להודות שזה ממש לא קטע של ארקיע. כל החברות מחוייבות לעשות את זה, ורובן גם מקפידות על כך (דוגמאות בהן חזיתי אישית - קונטיננטל, BA, אייר פרנס). סוכן הנסיעות שלך האשים את החברה כי לא היה לו נוח להודות שהוא פישל (הוא היה צריך להזהיר אותך מראש שיבקשו ממך מסמכים בטיסת החזור). כמו כן, שימי לב שבטיסה משדה תעופה באזור השנגן לא יבקשו ממך כרטיס חזרה, מאחר שזאת טיסת "פנים".

מחזק את ידיו של Nobilis, ומוסיף במיוחד

לצעירים יעשו בעיות בכניסה ללא כרטיס חזור, כבר סיפרתי כאן על בתי שטסה לאירלנד דרך לונדון. כלומר עם ארקיע מתל אביב ללונדון, ומלונדון בטיסה אחרתשל ראיינאיר (לא טיסת קונקשין) לאירלנד. למרות שהיה בידה הזמנה מקורית וחתומה ממקום העבודה שלה, לא רצו להכניס אותה לאנגליה, מכיוון שלא היה בידה כרטיס חזרה, כרטיס פתוח לשנה לא סיפק אותם. שלטונות ההגירה טלפנו לאירלנד ושוחחו שם עם האחראים שאישרו כי בתי אכן הוזמנה וכי הם מחכים לה בשדה התעופה של דבלין. המזל שבתי טסה ללונדון בשעות הבוקר, כך יכלו לתפוס את האנשים בעבודה, וכן כי היא בכוונה הזמינה טיסת המשך מאוחרת לדבלין משום שחששה מעיכובים בטיסות.

למעלה