תגובה עניינית לביקורת עניינית:
כפי שכתבתי בתגובה לשופט , הענן נראה כאילו ההנמכה לחיפה תתחיל הרבה, הרבה מאוד לפני שנגיע אליו. בענני סטרטוס הערכת המרחק מטעה לפעמים. כל המצב נמשך כפחות מדקה כך שלא היה הרבה זמן לבצע שיקול דעת מסודר. תנסה לדמיין את עצמך במצב בו הבקר אומר לך להנמיך - אתה מתחיל הנמכה ואז הוא מתחרט - שיט! אתה בתוך נתיב לתנועה נגדית כשהבקר בפירוש התחרט! מי יודע למה הוא התחרט? אולי בא לי איזה אצטק מולי? פותח מנוע ומטפס חזרה כמה מהר שאני יכול.... ואז הוא אומר לך שוב ... תנמיך... ואז אתה סוגר מנוע ומתחיל הנמכה , לפני הכניסה לענן, ואז הוא אומר לך פתאום..."אבל בתאום עם חיפה!" אתה מבין מזה ישר שבעצם ההנמכה לא מתואמת ושעדיין יכול להיות לו אותו או אנא ערף בנגדית... 2500 כידוע זה הנתיב הנגדי שם. אז אתה מהר מטפס בחזרה! כדי לתאם , לפחות בגובה בסיס ענן, את ההנמכה, אבל עת היד מושטת לרדיו לתאם עם חיפה ... הנה הוא מאשר לך סופית להנמיך. תודה רבה באמת... אתה נרגע ומנמיך. עכשיו תדמיין לעצמך את עצמך המצב הזה ותגיד לי אם אתה היית מנמיך בתקיפות או לא. יש פה איזו שאלה בסיסית שדנה בהגיון שאתה מוצא בדברי הבקר מאחד ובתלות שלך במכשור שלו ובידע שלו ובתאום עמו מאידך. ההנמכה אכן היתה 200-300 רגל... כך 40 רגל סטייה במד גובה שלו ע"פ טולראנס ועוד 40 רגל סטייה במד גובה שלך ע"פ טולראנס ונשאר לך 120 רגל. אני לא בונה שהטייס מולי יטוס בול 2500 ,ולא 2600 בטעות... READ BACK זה חשוב מאוד , כתבתי על זה אפילו בעבודה שלי. אך... הבעיה לא היתה אי-הבנת דבריו של הבקר מבחינה ובראלית אלא אי הבנת משמעותן כלומר - האם "דווח לי עם הרוח" אומר שאני חייב להכנס לתחילת צלע עם הרוח ולדווח לו שם , או שמספיק שאני נכנס לעם הרוח,אפילו בסופה של הצלע,על מנת להשתלב בהקפה... עוד באויר ,בפיינל,כשהמגדל אמר בקשר שהוא ציפה שאדווח לו תחילת עם הרוח,הדברים היו ברורים קריסטל, אך בחרתי לספר על כך בפורום על מנת שאם יש טייסים שלא היה ברור להם ש"לדווח בעם הרוח" הכוונה היא "לדווח בתחילת עם הרוח" ,יוכלו ללמוד שלא על בשרם. תודה על הרוח העניינית.