טים דאנקן פרש.

EizoTop

New member
טים דאנקן פרש.

סופה של תקופה: אחרי 19 שנים בספרס, טים דאנקן הודיע רשמית על פרישה מכדורסל.
לא מחובבי הספרס - אבל אי אפשר שלא לאהוב ולהעריץ את השחקן הגדול הזה.
צנוע, שקט, עובד קשה, מודל לחיקוי, מנהיג אמיתי.
בעונה אחת נפרדים מקובי ברייאנט וטים דאנקן, אולי האנשים שסימלו הכי הרבה את סוף שנות ה-90 עד סוף שנות ה-2000.
http://www.nba.com/spurs/tim-duncan-announces-retirement

OrEl74

Well-known member
מנהל
בדיוק נכנסתי לכתוב על זה

אכן סופה של תקופה גם בספרס וגם בליגה בכלל.
דאנקן הראה לכולם שאפשר גם אחרת ולא חייבים להיות מוחצנים או עם סגנון גאוותני במיוחד בשביל להיחשב לאחד מהגדולים אי פעם.
&nbsp
אחרי שדאגנו לאנפילד כשדוראנט הלך לגולדן, עכשיו צריך לדאוג לרעות שלא תקפוץ מאיזו מדרכה.
&nbsp

FrecCo

Active member
לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא

OrEl74

Well-known member
מנהל
מה אתה כל כך מופתע? זה היה די ברור לא?

אותי יותר מפתיע שמאנו לא פרש.
&nbsp

rapgamer4ever

New member
מהגדולים בתולדות המשחק

אחד השחקנים הכי טכניים, הכי חכמים והכי טובים בהיסטוריה של ה-NBA. הקריירה המפוארת שלו רק שמה על זה חותם.
דאנקן עשה הכל כדי לנצח, תמיד שם את הקבוצה לפני האגו ובעיני הוא המנהיג האולטימטיבי. אבל הוא הרבה מעבר לזה- בשיאו דאנקן היה מפלצת של כדורסל.
למעשה טימי ופופוביץ' הם "האבות המייסדים" של הפרנצ'ייז הכי מצליח והכי מופתי בספורט האמריקאי ב-20 שנה האחרונות.
&nbsp
מוזר לדמיין את הספרס בלי דאנקן... בסוף הזמן מנצח גם את הגדולים מכולם.

billc

New member
אהבתי את הדרך שהוא פרש, לא יותר מידי רעש במהלך העונה

עשה את זה כדרך אגב.

OrEl74

Well-known member
מנהל
והרשת גועשת, רק מראה כמה אהבו אותו

הטוויטר מוצף בהודעות
כמעט כל קבוצה הוציאה הודעה קטנה שאומרת פשוט Respect.
שחקנים מוציאים הודעות פרידה ואומרים תודה בטוויטר או בפייסבוק וזאת רק יריית הפתיחה לדעתי כי בשעות הקרובות נראה עוד ועוד הודעות של שחקנים.
הטוויטרים של הפרשנים והכתבים השונים כמובן לא מפסיקים לצייץ.
אפילו באתרים בארץ כבר הוציאו כתבות על כך.
&nbsp
לפני 20 שנה היה וויכוח מי ה-PF הטוב בהיסטוריה, מלון או בארקלי...שנה אח"כ דאנקן הגיע ומהר מאוד הוויכוח הזה כבר לא היה רלוונטי.
&nbsp
Respect-TD!
&nbsp

יש מצב שבארקלי הוא הטוב ביותר או ביילור

שניהם היה שחקנים חכמים לא פחות והיו פאוורים בגובה של גארדים (בסביבות 1.95 מ') והיו ריבאונדרים מעולים.

אין זה סותר שבארקלי יכול להיות הטוב ביותר

למרות שאני אוהד סלטיקס, אני מעדיף את בארקלי שהיה שחקן לא פחות חכם ועם יכולת מסירה טובה הרבה יותר, יכולת קליעה לא פחות טובה וריבאונדר גדול יותר עם כ-15 ס"מ פחות (רשמית הוא 1.98 מ' אך בפועל הוא היה בגובה של איינג', כ-1.95 מ' ואולי קצת פחות) וקלט בממוצע למשחק יותר כ"ח מדאנקן שאף קצת גבוה ממקהייל (2.11 לעומת 2.09).
בכל מקרה הדברים הידועים לי שבארקלי אמר על מקהייל זה שהוא הקשה ביותר לשמירה.

ביילור למעשה היה סמול ולא פאוור

היה ריבאונדר ברמה של שחקני פנים בזכות זריזות רבה ואתלטיות נפלאה (היה ראשון המעופפים והמרחפים) בשילוב חכמת משחק גבוהה.

עצוב לשמוע

מרגיש שהוא משאיר חלל ענק אחריו , לא רק בספרס אלא בעולם הכדורסל בכלל.
קונצנזוס לטופ 5 בהיס' ez
אני חושב שנגמר העידן בו שחקן משחק בקבוצה שלו 15-20 שנה, אחרי נוביצקי לא ישאר אחד כזה.

אני דווקא רואה את טוני פארקר, ג'ינובילי וקוואי מסיימים שם

את הקריירה שלהם, ולא עוברים לאף קבוצה אחרת

billc

New member
קוואי יחסית מאוד צעיר, אז קשה לו "להנהיג" שחקנים

ותיקים מצויינים וממושמעים, זה היה נראה מאולץ, ככח שהוותיקים יפרשו או יעזבו התפקיד שלו בקטע המנהיגות יגדל

rapgamer4ever

New member
אני לא רואה שינוי מהותי של אז לעומת עכשיו

השחקנים הגדולים שנבחרים בדראפט והקבוצה מצליחה לבנות סביבם סגל ראוי ממשיכים באותה קבוצה. אלו שלא מוקפים בשחקנים מספיק טובים עוזבים. ראינו את זה עם קארים בשנות ה-80, בארקלי בשנות ה-90, שאקיל לאורך כל הקריירה, גארנט בשנות ה-2000 ועכשיו לברון ודוראנט בדור הנוכחי.
אם תסתכל אתה תמצא בכל דור שחקנים שנשארו עם אותו פרנצ'ייז במשך שנים, בדרך כלל זה יהיה פרנצ'ייז תחרותי. עוד מוקדם לומר כי השחקנים האלה רחוקים מסיום הקריירה אבל קרי, קוואי, לילארד- סיכוי מצוין שהם יעשו את כל הקריירה באותו הפרנצ'ייז.

אם כבר קרי

כולם דיברו על איפה הם ימקמו את דוראנט בספרי ההיסטוריה אחרי המעבר לגולדן.
שאלה יותר מעניינת- מה קורה עם קרי בהקשר הזה?
לדעתי, מעוד תארי MVP הוא יכול לשכוח. ייחשב כטופ GOAT מבין הגארדים?
מצד שני, מג'יק גם שיחק עם שחקני על ואף אחד לא מזכיר את זה אפילו.

למעלה