טיול שורשים - הונגריה

צביקה ה

New member
בכניסה ישנו לוח זיכרון לקורבנות

בקהילה שמנתה 778 אנשים לפני השואה נותרו 317. 461 הקורבנות מונצחים על לוח השייש הזה. אנדריי הרשקו היה בנם הקטן של דודו של אבי נתן ודודתו אליזבט. נתן גוייס בשלב מוקדם יותר, כמו סבא משה, לגדודי העבודה ואליזבט לרוע מזלה עלתה על הרכבת לאושויץ עם בנה אנדריי ועם אימה. בסלקציה היא נידרשה למסור את בנה לאימה והיא עצמה נישלחה לעבודה. בתום המלחמה היא חזרה הביתה. היא לא ידעה מאומה על מה שהתרחש באושויץ וקנתה לאנדריי הקטן דובי במתנה, אותו היא סחבה איתה כל הדרך הביתה. היא האמינה שהם מחכים לה בקארצג...

צביקה ה

New member
הבמה במבט מעזרת נשים

בחלל בית הכנסת כמו בהרבה קהילות אחרות בהונגריה אולצו היהודים לרכז את הציוד שלהם לפני הכניסה לגטו. אבי סיפר שתחילה הם נאלצו להכניס את כל הציוד לחדר אחד. החדר נחתם בשעווה. יותר מאוחר הועבר הציוד הזה לבית הכנסת בזמן שהם עברו בעגלות לגטו היהודי. כמובן שמהציוד הזה לא נישאר כלום. בית הכנסת אמנם לא הושחט אולם חלונותיו נופצו.

צביקה ה

New member
בית הכנסת שוקם

חלק מהכספים הגיעו מתרומות שתרמו יוצאי קארצג. שמם הונצח על החלונות החדשים שהותקנו.

צביקה ה

New member
כל ויטראז' מציין ארוע יהודי

ראש, השנה, שבועות, סוכות, קידוש וכמובן פסח

צביקה ה

New member
ותמונה אחרונה בבית הכנסת

אבא, אני, אוסקר רוזינגר - ראש הקהילה שמונה שלושה יהודים בלבד, שלי זוגתי, אמא וכמובן דנה הקטנה באמצע.

צביקה ה

New member
ותצלום אחרון בקארצג

אבא מסביר לי על הבית שבו הוא נולד שמופיע ברקע.

bilen

New member
צלם מקסים. נראה ילד נבון מאוד

דומה למשפחת הסבא, לא?

צביקה ה

New member
אליזבט ובנה הקטן ג'יולה

לאליזבט נולדו 3 ילדים אחרי השואה. אווי, אנצ'ור וג'יולה.

צביקה ה

New member
ממוזיאון השואה בבודפסט

חילי צלב החץ צועדים ברחובות בודפסט היפה...

צביקה ה

New member
כרזה שמפרטת את כל הפריטים

שצריך למסור לידי הרשויות. על פריט מספר 4 נילקחה סבתי לחקירה במשך 4 ימים אחרי שעובדת הממזגה הסמוכה לביתה הילשינה עליה. אבי ודוד אברהם נישארו לבד בבית כי סבא משה כבר גוייס לפלוגות העבודה.

bilen

New member
תמונות שמעבירות מעט מהאווירה

והנה, ברשותך, הבהרה של התמונה...

למעלה