טיול מתמטי

mirigon

New member
טיול מתמטי

הבטחתי לפני מס´ שבועות/חודשים לשתף אתכם בתוצאות של הטיול המתמטי שבניתי עם מורות ביה"ס "עליה" שבבת-גלים. סיימנו את הבניה לפני כשבועיים ובשבועיים האחרונים יוצאות כל הכתות בביה"ס מ-א עד ו´ לסיור. אני רוצה להודות לצוות המתמטי שהשתתף בבניה , נאורה, תמר, נעמי וסילבנה. ומעט רקע על הטיול: המשימות נבנו לפי המסלול של הטיול שנערך בשכונת בת גלים שבחיפה. כל תלמיד קבל חוברת של משימות המתאימה לשכבה ולנושאים הלימודיים שלמד. משך הסיור : שעתיים. ביה"ס עוסק בחקר הסביבה ולכן נבחרו תחנות מיוחדות המשלבות גם למידה של אתרים בסביבה. המשימות נבנו כך שכל התלמידים יוכלו לבצע אותן ( עם כמה שפחות עזרה מהמורה) ויצרנו חוברת המתאימה גם לכתת החינוך המיוחד. ההדים של התלמידים והמורות פשוט נפלאים. זו הייתה חגיגה אמיתית של עיסוק חשבוני אחר. אני מביאה לפניכם דוגמאות של משימות שניתנו לכתות שונות:

mirigon

New member
זהו זה בינתיים

לא ציינתי לאיזה כתה התאים כל דף. יש דפים שנתנו לשכבות הצעירות בביה"ס ויש שהתאימו לבינוניות או לגבוהות.רוב המשימות היו דומות ונבנו ברמות קושי שונות. יש משימות שכפי שראיתם מתאימות לכל ביה"ס ויש שמיוחדות רק לסביבת ביה"ס עליה. היו עוד פעילויות רבות ומגוונות בנושא סימטריה, גופים , פעילויות על מחירים, תמרורים, אבני שפה וכל מה שבאזור. אם יתאפשר לי בעתיד להוסיף עוד דפי פעילות אעשה זאת.

נפלא, אוסיף את זה מחר לארכיון.

אני חייבת לציין שעם כל פעילות שאתם מוסיפים כאן לפורום, אני חשה החמצה גדולה ורבה. חייייייבים לפרסם את הפורום עוד ועוד לכמה שיותר מורים.

udiyulis

New member
מירי שלום,

הפעילות הבין-תחומית המוצגת בדפים המצורפים פשוט מעולה. האם את מתכננת בעתיד להמיר אותה לפעילות מתוקשבת שתמצא את מקומה באתר תקשוב דרום, ומורים יוכלו להשתמש בה כמות שהיא או כ"דגם" לפעילות בין-תחומית? באם את זקוקה לעזרה בכך - אשמח לסייע. אודי

mirigon

New member
תודה על ההצעה.

אודי שלום, הפעילות היא לא שלי בלעדית. זהו רק חלק מפעילות שבנה צוות המורות למתמטיקה של ביה"ס "עליה" בהדרכתי כך שהחומרים בעצם שייכים לביה"ס.אני קבלתי רשות מהמורות רק להציג דוגמאות מהפעילות. לאור הנ"ל ומכיוון שלביה"ס אין כרגע אתר באינטרנט נראה לי שכרגע ההצעה שלך אינה מעשית.

udiyulis

New member
לא מחייב שלביה"ס יהיה אתר אינטרנט

איני רוצה להישמע כאילו אני דוחקת בך, אך כמובן שהדבר יכול להיעשות רק אם ביה"ס או צוות המורות מוכן לשתף את כלל ציבור המורים (ונראה שכן אם הבאת דוגמאות מהפעילות לפורום). יש מקום לרשום זכויות יוצרים על הפרוייקט. את האתר ניתן להעלות דרך שרת תקשוב דרום (אפשר לשאול את אלישע על כך) ולאחר מכן לצרף קישור אליו בפורום הזה כצעד ראשון לשיתוף. ראי קישור מצורף לדוגמאות לפעיליות דומות (גם אם לאו דווקא במתמטיקה) אודי

psa

New member
מירי, פעילויות מהממות!!!תודה ששיתפת

אותנו . מקווה ששנה הבאה אוכל לישמם (כמובן שאשנה לפי מקום מגוריי). בברכה

למעלה