טיול משפחות וביטוח

לגבי הפסיקה המשפטית

אני לא יכול לאמר דבר חד-משמעית כיוון שאיננו רואה לפני את פסק הדין, ומכיוון שהלכה משפטית יש לדעת לקרוא. אבל אם אקח את דבריך, הרי בית המשפט למעשה קבע שני דברים: 1. במקום שבו יש שביל מסומן חובה ללכת בו. 2. בית המשפט לא קבע אם מותר או אסור ללכת בשביל לא מסומן, מכיוון שהוא לא נדרש כנראה לשאלה זו, ולכן לא קמה עדיין הלכה פסוקה לגבי מקומות שאין בהם שבילים מסומנים, ולדעתי גם לא תהיה הלכה גורפת כיוון ששבילים לא מסומנים עומדים כל אחד בפני עצמו, בעוד שבילים מסומנים הינם כולם בעלי משותף אחד לפחות: כולם נקבעו על ידי אנשים מומחים כדרכים המתאימות להולכי רגל. וזה הבדל עצום מהבחינה המשפטית. בנוסף לכך, לא ידוע לי אם מדובר בבית משפט שלום הקובע למשפט זה בלבד, או אם מדובר בבית משפט מחוזי שקובע הלכה מנחה אבל לא מחייבת או בית המשפט העליון שההלכה שלו מחייבת ורק חוק יכול לשנותה. אגב, האמירה שכתובה על המפה שהיא איננה הזמנה לטיולים, אלו כמובן הבלים מצחיקים, זו בהחלט הזמנה. כמו שפעם כתבו על מוסכים שאינם אחראים לרכב הנמצא ברשותם, שגם זו שטות כמובן, הם אחראים ועוד איך. אבל לשם מה הבעיות? מי שהולך עם מטיילים שהוא לא מכיר, עם טיולי משפחות וכדומה, שלא ילך בשבילים שאינם מסומנים, אם הוא לא מחפש בעיות. ומי שהולך עם קבוצת מטיילים בתשלום כמורה-דרך (אני לא מתייחס למי שאיננו כזה כי בתביעה כזו הוא בבעיה אמיתית), לדעתי שיחשוב פעמיים לפני שהוא מטייל עם מטיילים בדרך שאיננה שביל מסומן, ואם הוא מתעקש לטייל בשביל כזה, מוטב שיהיה מכוסה בביטוח מתאים (שלכך מומחה כבר יורם שוורץ,לא אני), אחרת הוא בהחלט עלול למצוא את עצמו מככב בבית המשפט, ולא לטובתו.

מיטרני פנה לעו"ד רוני גולן

הנ"ל מתמחה במשפט בתיירות הוא יוכל להעיר ולהאיר את הנושא... באתרו פסקי דין למכביר בעניני טיולים. ולענין חשוב והכרחי לטעמי. היות מדריך מועסק תחת גוף טיולים כזה או אחר לא משחררת אותו מביטוח שלו עצמו כנגד סיכוני המקצוע. אני מכירה מקרה במערכת החינוך למשל לא בטיול אלא בפעילות בתי תלמיד אחר שעות הלימודים בבית הספר כפעילות העשרה שבה נפלה ילדה בשעור חוג כדורסל ושברה את שיניה.. למרות היותה מבוטחת למרות ביטוח משרד החינוך, הוריה תבעו את כל מי שבסביבה בתפוצת נאטו באופן ישיר האולם . משרד החינוך, בית הספר והמדריך... שהעביר את החוג שהיה חוג בית ספר. המדריך למרות שהיה שכיר מצא עצמו נושא בתביעה , משרד החינוך התנער כנ"ל ביה"ס... כולם היו מרושתים בעורכי דין... ועורכי הדין שהיו אמורים להגן על השכיר המסכן השליכו הכל לפיתחו.. למזלו היה לו ביטוח צד ג' שנחלץ לטובתו ושילם בהסכם פשרה אחרי השתתפות עצמית את שפסק בית המשפט לאחר תהליך ארוך של שנים... כך שהמעסיק יעשה לעיתים הכל להשליך לפתחו של מורה הדרך את התביעה באופן אישי. אני מקפידה אם אני מעסיקה מורה דרך שהוא יהיה מבוטח באופן אישי ... גם בביטוח אחריות מקצועית ורצוי והכרחי בתאונות אישיות ואובדן כושר... כנ"ל אני דואגת כך לעצמי... ביטוח הוא לא כיסוי אוטומטי... ותמיד אם תהה תביעה ינסו להניחה מול החלש בחוליה או מול כולם... ביחד וכל אחד לחוד... ומה יקרה אם יפגע מורה הדרך בטיול שהדריך בצורה חד יומית אצל מעסיק ... ויאבד את כושרו... ולא תוכח רשלנות על ידו או על ידי המעסיק או שכן תוכח... ממה יחיה . איך יתמודד... האם זו תהה תאונת עבודה? שוורץ אתה יכול לענות? על כך? אולי ראוי יעוץ משפטי לציבור מורי הדרך ורק לאחריו יעוץ ביטוחי בהתאם ... ראוי לבקש לעשות יום השתלמות משרד התיירות בענין האחריות המקצועית של מורי הדרך.. על ידי משפטנים... אני מתכוונת לבקש זאת...

אורנה, נפתח כאן שירשור בנושא

מאד חשוב, שכנראה רבים מאיתנו לא נתנו את דעתם על כל. רעיון מצוין לפנות למשרד התיירות ליזום יום השתלמות בנושא. ועל כך קבלי

yoramsch

New member
תשובה לאורנה סי מיורם שוורץ

היי אורנה. קראתי בעיון. מבקש לתקן טעות אחת שהקפיצה אותי. את כותבת :" אני מקפידה אם אני "מעסיקה" מורה דרך שהוא יהיה מבוטח באופן אישי ..." יש לי חדשות רעות עבורך. בין בתמימות שנובעת מתום לב ובין שלא, אורנה - זה בדיוק מה שאת עושה. את "מעסיקה" ובכך הופכת להיות האחראית למחדליו, טעויותיו, נזקיו וכו'! ונסיבות המקרה שלנו אינן דומות כלל למקרה הנזק שנגרם בבית הספר ואשר אותו תיארת. כאן את כבר חשופה לשתי תביעות (ובכך אני אקשר את תשובתי לשאלתך בנוגע לנזק - אם ייגרם למדריך עצמו). א' - אם ייגרם נזק פיזי מוחשי לגופו או לרכושו של המטייל וגם תוכח רשלנותך או רשלנותו של מי משלוחייך. (צד ג' + אחריות מקצועית) ב' - תאונת עבודה למדריך עצמו שביום הנזק היה עובד ארעי שלך. (חבות מעבידים) ולשאלתך, מאחר ותאונה מוגדרת, גם אם בתימצות רב, שילוב של נזק מקרי(לא בכוונה תחילה), חיצוני (נאמר בניגוד למחלה שמתפחתח מתוך הגוף) ואלים (הנפגע קיבל מכה ועקב כך ...) מכאן שבמקרה של תאונת עבודה לא מעניין מי אשם. יפנה המדריך שניזוק לביטוח הלאומי ויתבע פיצוי בגין הנזקים שנגרמו לו, נאמר מיליון ש"ח. היה וקיבל הביטוח הלאומי את גובה התביעה, ישלם לא יותר מאשר 70% מהנזק. את היתרה תידרשי את להשלים ל"עובד שלך" שנפגע. מקווה שהארתי ולו במעט. יורם שוורץ

רואה43

New member
אז איפה חברת הביטוח נכנסת?

במקרה כמו שציינת לאורנה... 70 אחוז ביטוח לאומי ו30 אחוז אורנה והביטוח? אנא הרחב קלות.

pinzo01

New member
מיטרני , אני הופעתי כעד בבית משפט

בתביעה כנגד מדריכים (2 מקרים שונים )שהיו חלק מתביעה כנגד הסוכן המדריך ,והגוף המטייל כלומר מקום העבודה במקרה אחד המדריך יצא זכאי, במקרה השני המדריך והתובעים הגיעו מחוץ לכתלי בית המשפט להסכם במקרה הראשון החברה =סוכן חוייבה בתשלום נזיקין (הביטוח שילם ) במקרה השני אני לא יודע מה נגמר עם הסוכן ב-2 המקרים התביעה ביקשה להכיר בחלק מכתב האישום ברשלנות מקצועית+עוד כמה אישומים

yoramsch

New member
תשובה ליענקה'לה מיורם שוורץ

אני לצערי ולא מדובר בבודד\ת אלא שהחיסיון מחייב אותי ואין לי כל כוונה לחשוף מעבר לכך.

למעלה